Så här tvingar du ett program att avsluta

Om ett program på Mac slutar att svara och du inte kan stänga det på vanligt sätt använder du Tvångsavsluta för att stänga programmet.

För att avsluta (stänga) ett program på normalt sätt väljer du Avsluta från programmets meny i menyraden, eller trycker Kommando (⌘)-Q. Om ett program inte avslutas följer du dessa steg för att tvinga programmet att stänga.

Så här tvingar du ett program på Mac att avsluta

1. Välj Tvångsavsluta från Apple-menyn () eller tryck på Kommando-Alternativ-Esc.
    Det är samma sak som att trycka på Ctrl-Alt-Delete på en PC.
  2. Välj programmet i fönstret Tvångsavsluta. Klicka sedan på knappen Tvångsavsluta.