Tvinga ett program att stängas på Mac-datorn

Om ett program inte svarar kan du tvinga det att stängas genom att använda Tvångsavsluta.

För att stänga ett program på normalt vis väljer du Avsluta från programmets meny i menyraden, eller trycker kommando-Q. Om ett program inte svarar kan du tvinga det att stängas genom att använda Tvångsavsluta:

1. Välj Tvångsavsluta från Apple-menyn eller tryck på Kommando-Alternativ-Esc.
    Det är samma sak som att trycka på Ctrl-Alt-Delete på en PC.
  2. Välj det låsta programmet i fönstret Tvångsavsluta. Klicka sedan på knappen Tvångsavsluta.

Läs mer

• Finder är ett program som Mac-datorn håller öppet, och det finns därför inget alternativ för att avsluta eller stänga det här programmet. Om Finder slutar svara kan du använda Tvångsavsluta. Då startar Finder om automatiskt. Markera Finder i fönstret Tvångsavsluta och klicka sedan på Starta om.
  • Om inget av programmen svarar kan du tvinga din Mac att starta om.
Senast ändrad: