Tvinga ett program att stängas på Mac-datorn

Om ett program inte svarar kan du tvinga det att stängas genom att använda Tvångsavsluta.

Du stänger ett program på normalt sätt genom att välja Avsluta från programmenyn. Om ett program inte svarar kan du tvinga det att stängas genom att använda Tvångsavsluta:

1. Välj Tvångsavsluta från Apple-menyn eller tryck på Kommando-Alternativ-Esc
    (det är samma sak som att trycka på Ctrl-Alt-Delete på en PC).
  2. Välj det låsta programmet i fönstret Tvångsavsluta. Klicka sedan på knappen Tvångsavsluta.

Läs mer

Generellt sett ska du bara använda Tvångsavsluta om du inte kan stänga ett program på normalt vis.

Finder är ett program som Mac-datorn håller öppet, och det finns därför inget alternativ för att avsluta eller stänga det här programmet. Om Finder slutar svarar kan du använda Tvångsavsluta för att starta om det. Markera Finder i fönstret Tvångsavsluta och klicka sedan på Starta om.

Om inget av programmen svarar kan du tvinga datorn att starta om.

Senast ändrad: