Så här tvingar du en app att stänga på din Mac

Om en app på din Mac slutar att svara och du inte kan stänga det på vanligt sätt använder du Tvångsavsluta för att stänga appen.

För att avsluta (stänga) en Mac-app på normalt sätt väljer du Avsluta från appens meny i menyraden, eller trycker Kommando (⌘)-Q. Om en app inte avslutas följer du dessa steg för att tvinga appen att stänga.

Så här tvingar du en app att avsluta

Tryck samtidigt på de här tre tangenterna: Alternativ, Kommando och Esc (Escape). Eller välj Tvångsavsluta från Apple-menyn () i det övre vänstra hörnet på skärmen. (Det är samma sak som att trycka på Ctrl-Alt-Delete på en pc.)

Välj appen i fönstret Tvångsavsluta och klicka sedan på knappen Tvångsavsluta.

Du kan till och med tvinga Finder att avsluta om det slutar att svara: Markera Finder i fönstret Tvångsavsluta och klicka sedan på Starta om.