Så här tvingar du ett program att stänga på din Mac

Om ett program på Mac slutar att svara och du inte kan stänga det på vanligt sätt använder du Tvångsavsluta för att stänga programmet.

För att avsluta (stänga) ett Mac-program på normalt sätt väljer du Avsluta från programmets meny i menyraden, eller trycker Kommando (⌘)-Q. Om ett program inte avslutas följer du dessa steg för att tvinga programmet att stänga.

Så här tvingar du ett program att avsluta

1. Tryck samtidigt på de här tre tangenterna: Alternativ, Kommando och Esc (Escape). Det är samma sak som att trycka på Ctrl-Alt-Delete på en pc. Eller välj Tvångsavsluta från Apple-menyn () uppe till vänster på skärmen.
  2. Välj programmet i fönstret Tvångsavsluta. Klicka sedan på knappen Tvångsavsluta.