Visa din köphistorik i App Store eller iTunes Store

Visa en lista över alla appar, låtar, filmer, tv-program, böcker eller annat som du har köpt med ditt Apple-ID.

En iPhone X visar ett exempel på köphistorik.

Du kan hämta om dina köp på alla kompatibla enheter när du har köpt innehåll från App Store, iTunes Store eller genomfört andra digitala inköp med ditt Apple-ID. Visa din inköpshistorik om du vill se en fullständig lista över dina inköp i kronologisk ordning. I din köphistorik kan du göra följande:

• Visa när en beställning debiterades ditt konto.
  • Visa inköpsdatum.
  • Skicka om e-postkvitton.
  • Rapportera ett problem eller begära en återbetalning.
  • Sök efter debiterad summa (på webben).
  • Se vilken betalningsmetod som debiterades.

Om du inte är inloggad med samma Apple-ID som du använder för köp från App Store och iTunes Store, om du använder en annan enhet eller om du inte ser ditt köp följer du anvisningarna nedan.

Du kanske kan se betalningar för prenumerationer i den här listan men du kan inte hantera prenumerationer från din köphistorik. Läs om hur du visar och avbryter prenumerationer.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store.
  2. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Om du använder Familjedelning ser du vad du har köpt med ditt Apple-ID i köphistoriken, men du kan inte se vad andra familjemedlemmar har köpt. Om du vill se vad andra familjemedlemmar har köpt loggar du in med deras Apple-ID.
  3. Svep upp till Köphistorik och tryck på den.
    Skärmen Kontoinställningar visas på en iPhone X. Köphistorik är markerat.

Köpen är grupperade efter det datum då de debiterades den betalningsmetod som du använder. Det kan hända att du ser avsnittet Väntar ovanför din köphistorik. Här finns objekt som ännu inte har debiterats ditt konto. Förvalt är att de 90 senaste dagarna av din köphistorik visas. Du kan ändra omfattningen genom att trycka på Senaste 90 dagarna längst upp på bildskärmen och sedan välja vilken omfattning du vill se. Läs om vad du gör om du fortfarande inte kan hitta ditt köp eller om du ser oväntade debiteringar.

Tryck på > till höger om den debiterade totalsumman för att se fakturadetaljer som fakturadatum och beställnings-ID. Om totalsumman var större än noll, kan du trycka på Skicka på nytt längst ned på skärmen med fakturainformation för att få kvittot skickat via e-post igen.

En iPhone X visar ett exempel på en faktura i köphistoriken.

Tryck på ett objekt inuti fakturan för att se vilket datum du köpte eller hämtade objektet, vilket kan vara ett annat datum än när du debiterades, samt namnet på enheten som du använde när du köpte det. Begär en återbetalning genom att trycka på Rapportera ett problem så att du kommer till webbplatsen för återbetalningsbegäran.

En iPhone X visar mer information om ett visst objekt i fakturaexemplet. Knappen Rapportera ett problem visas under informationen.

Om du har återkommande debiteringar, läser du om hur du ändrar eller avbryter prenumerationer.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto i menyraden högst upp på datorskärmen, eller högst upp i iTunes-fönstret.
    Ett iTunes-fönster med menyn Konto öppen i förgrunden. Visa mitt konto har valts.
  3. Logga in med ditt Apple-ID och klicka sedan på Visa konto.
    Om du använder Familjedelning ser du vad du har köpt med ditt Apple-ID i köphistoriken, men du kan inte se vad andra familjemedlemmar har köpt. Om du vill se vad andra familjemedlemmar har köpt loggar du in med deras Apple-ID.
  4. Rulla ned till Köphistorik på sidan Kontoinformation. Till höger om Senaste köp klickar du på Visa alla. Det kan ta en liten stund innan köphistoriken visas.
    Ett iTunes-fönster som visar Kontoinformation.

Köpen är grupperade efter det datum då de debiterades den betalningsmetod som du använder. Det kan hända att du ser avsnittet Väntar ovanför din köphistorik. Här finns objekt som ännu inte har debiterats ditt konto. Förvalt är att de 90 senaste dagarna av din köphistorik visas. Du kan ändra omfattningen genom att klicka på Senaste 90 dagarna längst upp på bildskärmen, och sedan välja vilken omfattning du vill se. Läs om vad du gör om du fortfarande inte kan hitta ditt köp eller om du ser oväntade debiteringar.

Ett iTunes-fönster visar ett exempel på en faktura i köphistoriken.

Klicka på beställnings-ID:t till höger om beställningsdatumet för att se information om en faktura och dess faktureringsdatum. Om totalsumman var större än noll, kan du trycka på Skicka på nytt längst ned i fakturaavsnittet för att få kvittot skickat via e-post igen.

Ett iTunes-fönster visar mer information om objekten i exempelfakturan.

Tryck på Mer under objektets pris för att se vilket datum du köpte eller hämtade objektet, vilket kan vara ett annat datum än när du debiterades, samt namnet på enheten som du använde när du köpte det. Begär en återbetalning genom att trycka på Rapportera ett problem så att du kommer till webbplatsen för återbetalningsbegäran.

Om du har återkommande debiteringar, läser du om hur du ändrar eller avbryter prenumerationer.

På webben

Du kan visa dina senaste köp i en webbläsare på alla typer av enheter. Gå till reportaproblem.apple.com och logga sedan in med det Apple-ID och det lösenord som du använder för köp i App Store eller iTunes Store. Om du behöver hjälp med en tvåfaktorsautentiseringskod läser du om vad du kan göra.

Om du använder Familjedelning ser du vad du har köpt med ditt Apple-ID, men du kan inte se vad andra familjemedlemmar har köpt. Om du vill se vad andra familjemedlemmar har köpt loggar du in med deras Apple-ID.

På fliken Köpt

Ett Safari-fönster som visar reportaproblem.apple.com och fliken Köpt aktiverad.

Tryck eller klicka på fliken Köpt och tryck eller klicka sedan på Alla för att se en lista med alla dina senaste köp, förutom för Apple Music och iCloud-lagring. Om du vill se debiteringar för Apple Music eller iCloud-lagring, eller för äldre köp visar du din köphistorik via Inställningar eller iTunes.

Begär en återbetalning genom att trycka eller klicka på Rapportera ett problem.

Om du har återkommande debiteringar, läser du om hur du ändrar eller avbryter prenumerationer.

På fliken Kvitton

Tryck eller klicka på fliken Kvitton för att visa dina kvitton för de senaste köpen. Här ser du även det belopp som debiterats betalningsmetoden som du har angett och hur specifika köp grupperas. Du kan även söka efter beloppet som debiterades. Om du vill se debiteringar för äldre köp visar du din köphistorik via Inställningar eller iTunes.

Köpen är grupperade efter det datum då de debiterades den betalningsmetod som du använder. Det kan hända att du ser avsnittet Väntar ovanför din köphistorik. Här finns objekt som ännu inte har debiterats ditt konto. Läs om vad du gör om du fortfarande inte kan hitta ditt köp eller om du ser oväntade debiteringar.

Ett Safari-fönster som visar reportaproblem.apple.com med ett exempelkvitto.

Tryck eller klicka på Kvitto till höger om den debiterade totalsumman för att se fakturadetaljer som fakturadatum och beställnings-ID. Om totalsumman var större än noll, kan du trycka på Skriv ut eller Skicka längst ned på fakturaskärmen för att få kvittot skickat via e-post igen.

Om du inte kan hitta ett köp eller ser oväntade debiteringar

Läs mer

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs om vad som finns tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.