Visa din köphistorik för App Store eller iTunes Store

Visa en lista över alla appar, låtar, filmer, tv-program, böcker eller annat som du har köpt med ditt Apple-ID.

iPhone som visar inköpshistorik, inklusive en låt, en film och en Apple Music-prenumeration.

I din köphistorik kan du göra följande:

• Se en komplett lista över dina inköp från App Store och iTunes Store.
  • Begär en återbetalning.
  • Rapportera ett problem med en app eller ett annat objekt.
  • Se datumet då du köpte ett objekt eller datumet då en beställning fakturerades.
  • Se vilken betalningsmetod som debiterades för ett objekt.
  • Skicka ett kvitto till dig själv via e-post.

För att se din köphistorik trycker eller klickar du på den här knappen:

Visa din köphistorik-knapp

Om din köphistorik inte visas när du trycker eller klickar på knappen följer du stegen nedan.

Om du behöver avbryta en prenumeration eller hämta något som du köpt behöver du inte se din köphistorik.
Ändra eller avbryt en prenumeration >
Hämta appar, musik, filmer med mera igen >

iPhone som visar köphistorik på sidan Kontoinställningar i appen Inställningar.

Se din köphistorik på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på iTunes & App Store.
  3. Tryck på ditt Apple-ID och sedan på Visa Apple-ID. Du kan bli ombedd att logga in.
  4. Rulla till Köphistorik och tryck på den. Om du vill se köp som du har gjort mer än 90 dagar tidigare, tryck på Senaste 90 dagarna och välj sedan ett datumintervall.
  5. Hitta objektet och tryck sedan på Totalt fakturerat.
  6. Härifrån kan du göra dessa saker:
  • För att begära återbetalning eller rapportera problem med objektet trycker du på Mer och sedan på ”Rapportera ett problem” samt beskriver ditt problem.
  • För att se datumet när du köpte objektet och enheten du använde för att köpa det trycker du på objektet.
  • För att skicka ett nytt e-postkvitto klickar du på Skicka igen. Du kan inte skicka ett kvitto för något som är gratis.

Lär dig vad du kan göra om du inte ser det objekt du letar efter eller om du ser oväntade kostnader.

Se din köphistorik på din dator

1. Öppna appen Musik eller iTunes. Välj konto i menyraden längst upp på skärmen och klicka sedan på Visa mitt konto.
  2. Rulla ned till Köphistorik på sidan Kontoinformation. Bredvid Senaste köp klickar du på Visa alla.
    Mac som visar länken till inköpshistoriken i appen Music.
  3. Hitta objektet. Det kan ta en liten stund innan köphistoriken visas. Om du vill se köp som du har gjort mer än 90 dagar tidigare, klicka på Senaste 90 dagarna och välj sedan ett datumintervall.
  4. Härifrån kan du göra dessa saker:
  • För att begära återbetalning eller rapportera problem med objektet klickar du på Mer och sedan på ”Rapportera ett problem” samt beskriver ditt problem.
  • För att skicka ett nytt e-postkvitto till dig själv klickar du på order-ID och sedan på Skicka igen. Du kan inte skicka ett kvitto för något som är gratis.
  • Klicka på Mer för att se vilken enhet du använde för att köpa objektet.

Lär dig vad du kan göra om du inte ser det objekt du letar efter eller om du ser oväntade kostnader.

Se senaste köp på alla enheter

1. Gå till reportaproblem.apple.com.
  2. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Härifrån kan du göra dessa saker:

Rapportera problem eller begär återbetalning

iPhone som visar reportaproblem.com, som visar senaste köp inklusive musik och filmer.

För att begära återbetalning eller rapportera problem med ett objekt ska du leta upp objektet och sedan trycka eller klicka på ”Rapportera” eller ”Rapportera ett problem”.

Om du vill se debiteringar för Apple Music, Apple News+ eller iCloud-lagring, eller för äldre köp visar du din köphistorik via Inställningar eller  App Store.

Se kvitton

iPhone som visar reportaproblem.com, som visar kvitton för senaste köp.

Gå till fliken Kvitton för att se kvitton för dina senaste köp. Om du inte är säker på vad du debiterades men du vet det exakta beloppet, sök efter beloppet. För att se debiteringar från äldre köp, se din köphistorik genom Inställningar eller App Store.

För att skicka ett e-postkvitto till dig själv letar du upp objektet och trycker sedan eller klickar på Kvitto. Tryck eller klicka på Skriv ut eller Skicka längst ner på fakturan. Du kan inte skicka ett kvitto för något som är gratis.

Om du inte hittar ett objekt i din köphistorik

Om du inte hittar det objekt du letar efter kan du prova dessa saker innan du kontaktar Apple.

Ta reda på om en familjemedlem köpt objektet

Om du använder Familjedelning visar din köphistorik vad du har köpt med ditt Apple-ID, men du kan inte se vad andra familjemedlemmar har köpt. Om du vill se vad andra familjemedlemmar har köpt loggar du in med deras Apple-ID.

Om du vill kontrollera vad barn köper, använd Be om att köpa eller Begränsningar.

Slå på Be om att köpa.

Använda Begränsningar på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Kontrollera om du har köpt objektet med ett annat Apple-ID

Om du inte ser ett objekt i din köphistorik kan du ha varit inloggad med ett annat Apple-ID när du genomförde köpet. Logga in med detta Apple-ID för att se efter om dina köp har fakturerats till det kontot.

Logga in med ditt Apple-ID.

Om du fortfarande inte hittar ditt köp, kontakta Apple-support.

Om du ser köp som du inte känner igen eller oväntade avgifter

• Om du ser objekt i din köphistorik som du inte kommer ihåg att du köpt bör du kontrollera om någon annan som använder din enhet, till exempel en familjemedlem, har köpt objektet. Om någon annan använder ditt Apple-ID och lösenord ska du ändra ditt Apple-ID-lösenord.
  • Om du inte känner igen en debitering på kontoutdraget från din bank, kan du prova med dessa steg.
  • Kontakta Apple-supporten om du fortfarande behöver hjälp.

Läs mer

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs om vad som finns tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.