Om köp som inte faktureras via App Store eller App Stores system för köp inuti app

Om du har betalat för en app, köpt inuti en app eller prenumeration utanför Apples ekosystem kontaktar du utvecklaren för faktureringssupport eller återbetalning. Apple kan inte ge support för dessa köp.

Köp som inte stöds av Apple

• Inom EU: Köp av appar från alternativa appmarknadsplatser och alla köp eller prenumerationer som görs inom appar installerade från alternativa appmarknadsplatser

• Appar från App Store med externa köp som inte använder App Stores system för köp inuti app

Att göra köp eller dela information om betalningsmetoder utanför App Store och App Stores system för köp inuti app innebär risk för nya hot mot säkerhet och integritet. Du kanske måste dela din betalningsinformation med ytterligare parter, vilket skapar fler möjligheter för dåliga aktörer att stjäla känslig finansiell information. Det finns risker med att inte ta emot digitala varor och tjänster som du betalar för, och det kan vara svårare att lära sig att säga upp ett abonnemang. Användbara App Store-funktioner, som Rapportera ett problem, Familjedelning, prenumerationshantering och Be om köp, är inte heller tillgängliga för dessa transaktioner.

Du kan enkelt se vilka köp du har gjort som stöds av Apple. Visa din köphistorik kopplad till ditt Apple-ID. För köp som görs utanför App Store privata och säkra handelssystem kommer Apple inte att kunna hjälpa användare med återbetalningar, köphistorik, uppsägning och hantering av prenumerationer, kränkningar av användardataintegritet, missbruk eller bedrägeri och manipulation, förutom problem som gör användarupplevelsen mindre intuitiv.

Kontakta utvecklaren för hjälp med köp som inte faktureras via App Store eller App Stores system för köp inuti app