Ta reda på varifrån du hämtade en iPhone-app inom EU

Använd Inställningar på en iPhone med iOS 17.4 eller senare för att se information om hämtade appar, inklusive appmarknadsplatsen eller webbplatsen som de hämtades från.

Funktioner i den här artikeln är endast tillgängliga för användare i länder och regioner i Europeiska unionen.

Kontrollera varifrån en app hämtades

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

2. Rulla ned och tryck på namnet på appen du vill kontrollera.

3. Under Information om appmarknadsplats kontrollerar du namnet på appmarknadsplatsen eller webbplatsen som användes för att installera appen bredvid Marknadsplats. Om du visar inställningen för en appmarknadsplats kan du kontrollera var den har sitt ursprung bredvid Installerad från.

Skärmen Inställningar för en app installerad på en iPhone som visar namnet på marknadsplatsen den hämtades ifrån och en Få hjälp-länk.

Få hjälp med alternativa appmarknadsplatser och appar som hämtats via alternativ appdistribution

Om du behöver hjälp kontaktar du utvecklaren av den alternativa appmarknadsplatsen eller utvecklaren av appen du installerade. Detta inkluderar hjälp med hur du använder appen, problem med appen och faktureringssupport. Alternativa appmarknadsplatser och appar som hämtats från dem stöds inte fullt ut av Apple. Läs mer om alternativ appdistribution.

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

2. Rulla ned och tryck på namnet på appen som du behöver hjälp med.

3. Tryck på länken Få support under Appinformation. Detta öppnar den föredragna supportvägen som utvecklaren tillhandahållit.

4. Om du vill kontakta utvecklaren på annat sätt eller har problem, försöker du att söka på internet efter utvecklarens namn. Du kan alltid ta bort appen om du inte vill ha den.