Begär en återbetalning för appar eller innehåll som du har köpt från Apple

Du kan ha rätt till återbetalning för vissa köp från App Store, iTunes Store, Apple Books eller andra Apple-tjänster. Du kan använda valfri enhet med en webbläsare för att begära en återbetalning.

Så här begär du en återbetalning

1. Logga in på reportaproblem.apple.com.

2. Tryck eller klicka på Jag vill och välj sedan Begära en återbetalning.

iPhone som visar webbsidan Rapportera ett problem där du kan begära en återbetalning. Efter att du har begärt en återbetalning väljer du skälet till att du ber om en återbetalning.
  3. Välj skälet till varför du vill ha en återbetalning och fortsätt med Nästa.

4. Välj appen, prenumerationen eller ett annat objekt och välj sedan Skicka. Om du debiterades för en prenumeration som du inte längre vill ha kan du också säga upp prenumerationen.

Vänta 24 till 48 timmar på en uppdatering av din begäran

Om din begäran godkänns av Apple kan det ta ytterligare tid innan pengarna återförs till din betalningsmetod. Läs om hur du kontrollerar statusen för din begäran om återbetalning.

Om du inte hittar debiteringen på reportaproblem.apple.com

Ta reda på om ett annat konto användes för ett köp.

1. Sök i din e-post efter orden ”kvitto från Apple" eller ”faktura från Apple".

2. Leta efter ett kvitto som matchar beloppet som du vill begära återbetalning för.

3. På kvittot kan du se vad som köptes och vilket Apple‑ID som användes.

Ingen bildtext för denna bild

När du har hittat kvittot provar du följande steg:

• Om kvittot är för en medlem i din familjedelningsgrupp och du är familjesamordnaren kan du fortfarande begära en återbetalning på reportaproblem.apple.com. Tryck eller klicka på Apple-ID-knappen och välj sedan Alla. Köp som har debiterats med din delade betalningsmetod visas.

• Om kvittot är för ett annat Apple-ID använder du det Apple-ID:t för att logga in på reportaproblem.apple.com.

Om du inte kan hitta ett kvitto provar du dessa steg:

Regler för rätt till återbetalning kan variera beroende på land eller region. Mer information hittar du i Villkor för Apple-medietjänster. Användare i länder och regioner där det finns konsumentlagstiftning behåller sina rättigheter enligt konsumentköplagen. I Australien och Nya Zeeland behåller konsumenter sina rättigheter i enlighet med befintlig konsumentlagstiftning.

Vill du veta mer om att begära återbetalningar och hur du gör med återbetalningar som inte kan begäras via reportaproblem.apple.com kontaktar du Apple-supporten.