Kontrollera statusen för en återbetalning för appar eller innehåll du har köpt från Apple

Vänta 24 till 48 timmar för att få en uppdatering från Apple. Om betalningen godkänns beror det på betalningsmetoden hur lång tid det tar innan pengarna syns på ditt konto eller kontoutdrag. Det kan hända att du förlorar tillgång till objekt som återbetalats.

Observera att om du redan har påbörjat din begäran om återbetalning hjälper det inte att kontakta Apple via telefon eller chatt för att påskynda din begäran eller behandlingen av dina pengar. Övervaka statusen för din begäran på reportaproblem.apple.com eller via din bank.

Så här kontrollerar du statusen för ditt återbetalningskrav

1. Gå till reportaproblem.apple.com och logga in med ditt Apple-ID.

2. Välj att kontrollera status och anspråk. Om du inte ser Kontrollera statusen för anspråk har du inga väntande återbetalningskrav. Läs om hur du begär en återbetalning.

3. Tryck eller klicka på Väntar för att se statusen.

När får jag pengarna tillbaka?

Om din återbetalning godkänns returneras beloppet med samma betalningsmetod som användes vid köpet. Så här lång tid tar det tills återbetalningen visas på ditt konto eller ditt utdrag:

Store-kredit – Det kan ta upp till 48 timmar innan du ser återbetalningen på ditt Apple-ID-saldo.

Fakturering till mobiltelefon – Det kan ta upp till 60 dagar innan återbetalningen visas på utdraget. Bearbetningstiden kan variera beroende på din operatör. Du kan kontakta operatören för att få en uppdatering.

Kredit- och betalkort, Apple Pay, Apple Cash och alla andra betalningsmetoder – Det kan ta upp till 30 dagar innan återbetalningen syns på kontoutdraget. Om återbetalningen inte syns efter 30 dagar ska du kontakta banken.