Hitta serienumret eller IMEI på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om var du hittar iOS-enhetens serienummer, IMEI/MEID, CDN och ICCID.

Innan du börjar

• Du hittar dessa nummer på flera platser, till exempel i Inställningar, på den fysiska enheten, i iTunes och på originalförpackningen.
  • När du kontaktar Apple för support kan du använda serienumret eller IMEI/MEID-numret för att identifiera din iOS-enhet.

Hitta ditt serienummer, IMEI/MEID, eller ICCID

1. Gå till Inställningar > Allmänt > Om.
  2. Leta reda på enhetens serienummer, IMEI/MEID, eller ICCID.
  3. Vill du klistra in denna information i Apples registrerings- eller supportformulär? Tryck på och håll numret för att kopiera det.

Har du fortfarande inte hittat numret du behöver? Se följande avsnitt.

iPhone

På dessa enheter finns serienumret i Inställningar och IMEI/MEID på SIM-facket. Om du behöver support men inte kan visa menyn Inställningar kan du använda IMEI/MEID istället för serienumret:

• iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

På iPhone 6s och senare finns serienumret i inställningar och IMEI/MEID på SIM-facket.

På dessa enheter finns serienumret i Inställningar och IMEI/MEID (MEID är de 14 första siffrorna i IMEI) på baksidan. Om du behöver support men inte kan visa menyn Inställningar kan du använda IMEI/MEID istället för serienumret:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

På många iPhone 5- och iPhone 6-modeller finns serienumret i Inställningar och IMEI/MEID (MEID är de 14 första siffrorna i IMEI) på baksidan.

På dessa enheter finns serienumret i Inställningar och IMEI/MEID på SIM-facket:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-modellen)
  • iPhone 4s

Hitta serienumret och IMEI/MEID på SIM-facket i iPhone 3- eller iPhone 4-modeller

Om du har en originalversion av iPhone hittar du serienumret och IMEI ingraverade på baksidan.

iPad och iPod touch

Du hittar serienumret till din iPad Pro, iPad eller iPod touch på baksidan av enheten. På en iPad (Cellular-modell) anges även IMEI där. MEID är de 14 första siffrorna i IMEI.

Du hittar serienumret till din iPad Pro, iPad eller iPod touch på baksidan av enheten.

iTunes

Du kan också hitta enhetens serienummer i iTunes:

1. Anslut iOS-enheten till datorn.
  2. Om iTunes inte startar automatiskt kan du öppna det.
  3. Hitta enheten. Visa informationen genom att klicka på fliken Sammanfattning.
  4. Med en iPhone kan du klicka på Telefonnummer för att visa IMEI/MEID och ICCID. Med en iPad (Cellular-modell) kan du klicka på Serienummer för att visa CDN, IMEI/MEID och ICCID.
    Hitta serienummer i iTunes

Om du vill klistra in den här informationen i Apples registrerings- eller supportformulär klickar du på Redigera > Kopiera serienummer.

Om du inte har tillgång till enheten

Det finns flera platser att kontrollera där du kanske kan se enhetens serienummer eller IMEI/MEID.

1. Gå till kontosidan för ditt Apple-ID (appleid.apple.com) i en webbläsare på din dator.
  2. Logga in med det Apple-ID som du använder på den enhet vars serienummer eller IMEI/MEID du behöver.
  3. Rulla ned till avsnittet Enheter. Du kan se en enhets serienummer och IMEI/MEID genom att markera enheten.

Om du fortfarande behöver hjälp kan du prova följande:

• Har du en annan iOS-enhet med iOS 10.3 eller senare som är inloggad med ditt Apple-ID? Tryck på Inställningar > [ditt namn] på den enheten. Rulla ned för att se alla enheter som är inloggade på ditt Apple-ID. Tryck på enhetens namn för att visa dess serienummer och IMEI/MEID.
  • Har du kvar enhetens originalförpackning? Serienumret och IMEI/MEID finns på streckkoden:
    Hitta serienumret för iPhone, iPad eller iPod på originalförpackningen.
  • Kan du fortfarande inte hitta det nummer du behöver? Kontakta Apple-supporten genom att välja din enhet i denna lista:

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.