Hitta serienumret och annan information för iPhone, iPad och iPod touch

Läs mer om var du hittar iOS-enhetens serienummer, IMEI- (International Mobile Equipment Identity), MEID- (Mobile Equipment Identifier), CDN- (Cellular Data Number) och ICCID-nummer (Integrated Circuit Card ID).

Alla iPhone, iPad och iPod touch har ett serienummer. iOS-enheter som kan ansluta till mobilnätet har också andra unika identifierare, som IMEI (International Mobile Equipment Identity), MEID (Mobile Equipment Identifier), CDN (Cellular Data Number) och ICCID (Integrated Circuit Card ID). Du kan behöva denna information när du registrerar din enhet eller begär support. Du kan hitta informationen:

iOS-enheter

På de flesta iOS-enheter kan du trycka på Inställningar > Allmänt > Om när du vill se enhetens serienummer, IMEI/MEID och ICCID. Om du använder iOS 6 eller senare kan du hålla numret intryckt för att visa kopieringsalternativet och sedan klistra in informationen i Apples registrerings- eller supportformulär.

Om du inte hunnit konfigurera enheten än kan du se IMEI och ICCID genom att trycka på Info-symbolen   längst ned till höger på skärmen Hej i iOS Inställningsassistent.

Om du inte kan öppna skärmen Om väljer du ett annat alternativ nedan beroende på vilken typ av enhet du har.

iPad och iPod touch

Leta upp serienumret på iPad och iPod touch, som är inetsat på baksidan av enheten, nästan längst ned. Om du har en iPad (Cellular-modellen), ser du även IMEI.

iPhone 5 och senare, iPhone 5s, iPhone 5C, iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Leta upp IMEI på iPhone, som är inetsat på baksidan av enheten, nästan längst ned. MEID-numret motsvarar de första 14 tecknen i IMEI-numret.

Serienumren är inte inetsade på baksidan av dessa enheter.

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM-modellen) och iPhone 4s

Ta ut SIM-facket när du vill se serienumret och IMEI/MEID. (MEID-numret motsvarar de första 14 tecknen i IMEI-numret.)

Ursprunglig iPhone

Du hittar serienumret och IMEI för din iPhone inetsat på baksidan av enheten.

Förpackning

Om du har kvar originalförpackningen till din enhet, kan du hitta serienumret och IMEI/MEID-numret på streckkodsetiketten.

iTunes

Du ser enhetens serienummer när du ansluter den till datorn och öppnar iTunes.

1. Anslut iOS-enheten till datorn.
  2. Öppna iTunes (om det inte öppnas automatiskt).
  3. Hitta din enhet.
  4. Klicka på fliken Sammanfattning när du vill se information om enheten.

Du kopierar serienumret till Urklipp genom att välja Redigera > Kopiera serienummer. Du kan klistra in denna information i Apples onlineregistrerings- eller supportformulär.

iOS-enheter i återhämtningsläge

Om en enhet som är i återhämtningsläge är ansluten till en dator med OS X kan du hitta serienumret i iTunes.

Om en enhet i återhämtningsläge är ansluten till en dator med Windows kan du använda Enhetshanteraren till att se serienumret om datorn känner igen enheten:

• Under Övriga enheter kan du hitta en post märkt Apple Mobile Device (Recovery Mode).
  • Under Universal Serial Bus-styrenheter kan du hitta en post märkt Apple Mobile Device Driver.

När du dubbelklickar på den här posten och väljer fliken Information, bör du se en post under Enhetsinstans-ID som börjar med ”USB\VID05AC…” och slutar med ett serienummer likt SRNM: [XXXXXXXXXXXX]. X betecknar tecken i det faktiska serienumret.

Övrig information

I sammanfattningsfönstret:

• När du har anslutit din iPhone kan du klicka på Telefonnummer om du vill se IMEI/MEID och ICCID.
  • När du har anslutit din iPad (Cellular-modellen) kan du klicka på Serienummer om du vill se CDN, IMEI/MEID och ICCID.

Gör så här om du kan använda iTunes på datorn men inte har tillgång till enheten:

1. Gå till iTunes > Inställningar (Mac) eller Redigera > Inställningar (PC).
  2. Klicka på fliken Enheter.
  3. Håll muspekaren över en säkerhetskopia så visas serienumret för den enheten. Du får också se IMEI/MEID och CDN för din iPhone eller iPad (Cellular-modell).

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: