Hitta serienumret eller IMEI på din iPhone, iPad eller iPod touch

Lär dig om hur du hittar serienummer, IMEI/MEID, CDN och ICCID på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Innan du börjar

• Du hittar dessa nummer på flera ställen, till exempel i Inställningar, på den fysiska enheten, i Finder eller iTunes och på originalförpackningen.
  • När du kontaktar Apple för support kan du använda serienumret eller IMEI/MEID till att identifiera din enhet.

Hitta ditt serienummer, IMEI/MEID, eller ICCID

1. Gå till Inställningar > Allmänt och tryck på Om.
  2. Titta efter serienumret. Du kanske måste rulla neråt för att hitta IMEI/MEID och ICCID.
  3. Tryck på och håll ned numret för att kopiera informationen och sedan klistra in den i Apples registrerings- eller supportformulär.

Har du fortfarande inte hittat numret du behöver? Se följande avsnitt.

iPhone

På dessa enheter finns serienumret i Inställningar och IMEI/MEID på SIM-facket. Om du behöver support men inte kan visa menyn Inställningar kan du använda IMEI/MEID istället för serienumret:

• iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

På iPhone 6s och senare finns serienumret i inställningarna och IMEI/MEID på SIM-facket.

På dessa enheter finns serienumret i Inställningar och IMEI/MEID (MEID är de 14 första siffrorna i IMEI) på baksidan. Om du behöver support men inte kan visa menyn Inställningar kan du använda IMEI/MEID istället för serienumret:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

På många iPhone 5- och iPhone 6-modeller finns serienumret i inställningarna och IMEI/MEID (MEID är de 14 första siffrorna i IMEI) på baksidan.

På dessa enheter finns serienumret i Inställningar och IMEI/MEID på SIM-facket:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-modellen)
  • iPhone 4s

Hitta serienumret och IMEI/MEID på SIM-facket i iPhone 3- eller iPhone 4-modeller

Om du har en originalversion av iPhone hittar du serienumret och IMEI ingraverade på baksidan.

iPad och iPod touch

Du hittar serienumret till din iPad Pro, iPad eller iPod touch på baksidan av enheten. På en iPad (Wifi + Cellular-modellerna) finns även IMEI.

Finder och iTunes

Du kan även hitta din enhets serienummer i Finder eller iTunes:

1. Anslut enheten till datorn.
  2. På en Mac med macOS Catalina 10.15 eller senare öppnar du Finder. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidigare eller på en pc: öppnar du iTunes.
  3. Hitta enheten. I Finder ska du kolla under fliken Allmänt. I iTunes klickar du på fliken Sammanfattning för att se informationen.
  4. Om det gäller en iPhone klickar du på Telefonnummer under din enhets namn eller enhetens modell för att hitta IMEI/MEID och ICCID. Med en iPad (Cellular-modell) kan du klicka på Serienummer för att visa CDN, IMEI/MEID och ICCID.

Om du vill klistra in den här informationen i Apples registrerings- eller supportformulär väljer du Redigera > Kopiera serienummer.

Om du inte har tillgång till enheten

Det finns flera platser att kontrollera där du kanske kan se enhetens serienummer eller IMEI/MEID.

1. Gå till appleid.apple.com/se i din dators webbläsare.
  2. Logga in med det Apple-ID du använder på din enhet.
  3. Rulla ned till avsnittet Enheter. Du kan se serienumret och IMEI/MEID genom att markera enheten.

Om du fortfarande behöver hjälp kan du prova följande:

• Har du en annan iOS-enhet med iOS 10.3 eller senare som är inloggad med ditt Apple-ID? Gå till Inställningar > [Ditt namn] på din enhet. Rulla ned för att se alla enheter som är inloggade med ditt Apple-ID. Tryck på enhetens namn för att visa dess serienummer och IMEI/MEID.
  • Har du kvar enhetens originalförpackning? Serienumret och IMEI/MEID finns på streckkoden:
    Hitta serienumret för iPhone, iPad eller iPod på originalförpackningen.
  • Kan du fortfarande inte hitta det nummer du behöver? Kontakta Apple-supporten genom att välja din enhet i denna lista:

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.