Ta bort eller byta SIM-kort i iPhone eller iPad

Läs om hur du tar ut eller överför SIM-kortet i din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular-modeller).

Använd endast SIM-facket som medföljde enheten. Till exempel passar ett SIM-fack för en iPhone 6s inte i en iPhone 7.

iPhone

Leta reda på din modell nedan om du vill veta var SIM-facket sitter. Du trycker upp SIM-facket genom att sätta i ett gem eller ett SIM-utmatningsverktyg i hålet bredvid facket. Tryck inåt, mot iPhone-enheten, men tvinga det inte. Om du har problem med att trycka upp SIM-facket tar du med enheten till din operatör eller en Apple Store för hjälp.

När du tagit bort ditt SIM-kort från facket letar du reda på skåran i ena hörnet på det nya SIM-kortet. Sätt in det nya SIM-kortet i facket. Det passar endast åt ett håll på grund av skåran. Sätt sedan in facket i enheten i samma riktning som du tog ur det. Facket passar också endast åt ett håll.

iPhone XR SIM-fack

Leta reda på SIM-facket på höger sida av din iPhone XR.

I Kina kan SIM-kortfacket på iPhone XR ha två nano-SIM-kort.

SIM-fackets placering på iPhone X eller senare

Leta reda på SIM-facket på höger sida av din iPhone X eller senare.

I Kina kan SIM-kortfacket på iPhone XS Max ha två nano-SIM-kort.

Leta reda på SIM-facket på den högra sidan:

• iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5
  • iPhone 4s
  • iPhone 4 (GSM-modellen)

SIM-facket på ovansidan:

• iPhone 3GS
  • iPhone 3G
  • Originalversionen av iPhone

iPad

Leta reda på din modell nedan om du vill veta var SIM-facket sitter. Du trycker upp SIM-facket genom att sätta i ett gem eller ett SIM-utmatningsverktyg i hålet bredvid facket. Tryck inåt, mot iPad-enheten, men tvinga det inte. Om du har problem med att trycka upp SIM-facket tar du med enheten till din operatör eller en Apple Store för hjälp.

När du tagit bort ditt SIM-kort från facket letar du reda på skåran i ena hörnet på det nya SIM-kortet. Sätt in det nya SIM-kortet i facket. Det passar endast åt ett håll på grund av skåran. Sätt sedan in facket i enheten i samma riktning som du tog ur det. Facket passar också endast åt ett håll.

SIM-facket på den högra sidan, nära botten:

• iPad Pro
  • iPad (5:e generationen och senare)
  • iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad mini 4
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad mini

SIM-facket på den vänstra sidan, nära ovansidan:

• iPad (4:e generationen)*
  • iPad (3:e generationen)*
  • iPad 2 Wi-Fi + 3G (GSM-modellen)*

*Sätt i gemet eller det medföljande SIM-utmatningsverktyget i 45 graders vinkel

På iPad Wi-Fi + 3G hittar du SIM-facket på den vänstra sidan, nära undersidan.