Ta ut eller byta SIM-kortet i din iPhone

Läs hur du tar ut eller överför SIM-kort i din iPhone.

Ta reda på hur du tar ut eller byter SIM-kortet i din iPad.

Använd endast SIM-facket som medföljde enheten. Till exempel passar ett SIM-fack för en iPhone 6s inte i en iPhone 7.

Om du har köpt en iPhone 14-modell i USA har din iPhone inget SIM-fack. Läs så här ställer du in ett eSIM istället.

Leta reda på din modell nedan om du vill veta var SIM-facket sitter. Du trycker upp SIM-facket genom att sätta i ett gem eller ett SIM-utmatningsverktyg i hålet bredvid facket. Tryck inåt, mot iPhone-enheten, men använd inte våld. Om du har problem med att trycka upp SIM-facket tar du med enheten till din operatör eller en Apple Store-butik för hjälp.

När du tagit bort ditt SIM-kort från facket letar du reda på skåran i ena hörnet av det nya SIM-kortet. Placera det nya SIM-kortet i facket. Det passar bara på ett sätt på grund av skåran. Sätt sedan in facket i enheten i samma riktning som du tog ur det. Facket passar också endast åt ett håll.

Bilden visar SIM på vänster sida av en iPhone

Leta reda på SIM-facket på den vänstra sidan:

• iPhone 14 Pro*
  • iPhone 14 Pro Max*
  • iPhone 14*
  • iPhone 14 Plus*
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

I Fastlandskina kan SIM-facket på iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus, iPhone 14, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max ha två nano-SIM-kort.

*Förutom om de har köpts i USA. En iPhone 14-modell i USA har inget SIM-kort.

Bilden visar SIM på höger sida av en iPhone

Leta reda på SIM-facket på den högra sidan:

• iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X

I Fastlandskina kan SIM-facket på iPhone 11, iPhone XR, iPhone XS Max, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max ha två nano-SIM-kort.

Bilden visar SIM på höger sida av en iPhone

Leta reda på SIM-facket på den högra sidan:

• iPhone SE (1:a, 2:a och 3:e generationen)
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5
  • iPhone 4s
  • iPhone 4 (GSM-modellen)

Bilden visar SIM ovanpå en iPhone

SIM-facket på ovansidan:

• iPhone 3GS
  • iPhone 3G
  • Originalversionen av iPhone