Skapa och börja använda ett Apple-ID

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, till exempel App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime. Du kan logga in på alla Apples tjänster med ett enda Apple-ID och lösenord.

Har du redan ett Apple-ID?

Du behöver bara ett Apple-ID för att komma åt alla Apple-tjänster. Innan du skapar ett nytt Apple-ID kan det vara bra att fundera på om du istället kan fortsätta använda det du redan har. Det går kanske inte att flytta data och köp från ett gammalt Apple-ID till ett nytt.

Om du inte är säker på om du har ett Apple-ID kan vi hjälpa dig. Även om e-postadressensom du använder för att logga in på ditt Apple-ID har ändrats, kan du behålla samma Apple-ID.

Skapa ditt Apple-ID

Du kan även skapa ditt Apple-ID när du konfigurerar en ny enhet eller loggar in på iTunes eller iCloud för första gången. Kom igång genom att gå till Apple-ID-sidan och välj Skapa ditt Apple-ID.

Du behöver detta:

Logga in med ditt Apple-ID

Använd samma Apple-ID och lösenord varje gång du uppmanas att logga in på en Apple-enhet eller -tjänst. Med Apple-ID:t kan du:

Se en komplett lista med funktioner och tjänster som använder ditt Apple-ID.

Hantera ditt Apple-ID

Eftersom ditt Apple-ID används för alla dina enheter och tjänster är det viktigt att din kontoinformation är uppdaterad. Logga in på din Apple-ID-kontosida när som helst för att hantera ditt konto:

Hjälp oss att skydda ditt konto

Säkerheten och integriteten för ditt Apple-ID är viktig för oss. Det här är några saker som du kan göra för att se till att ditt konto är säkert och privat:

• Läs bästa praxis i Säkerhet och ditt Apple-ID.
  • Nollställ dina säkerhetsfrågor så att de är enkla för dig att komma ihåg, men svåra för andra att gissa sig till.
  • Lägg till en e-postadress för återställning. Om du glömmer ditt lösenord eller svaren på dina säkerhetsfrågor hjälper din e-postadress för återställning dig att få åtkomst till ditt konto.
  • Om du inte redan har gjort det ställer du in tvåfaktorsautentisering för att lägga till ett extra lager säkerhet till ditt konto. Beroende på när du skapade ditt Apple-ID kanske det redan är skyddat av tvåfaktorsautentisering. För en del Apple-ID:n som skapats i iCloud i iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 och senare slås denna funktion på automatiskt.
  • Läs mer om Apples arbete för integritet och säkerhet.
  1. I Kina och Indien kan du  använda ditt telefonnummer som ditt Apple-ID.
  2. I Kina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land/region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.
  3. FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.