Hantera och använda ditt Apple-ID

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få åtkomst till Apples tjänster, till exempel App Store, Apple Music, iCloud, iMessage och FaceTime. Du kan logga in på alla Apples tjänster med ett enda Apple-ID och lösenord.

Logga in med ditt Apple-ID

Använd samma Apple-ID och lösenord varje gång du uppmanas att logga in på en Apple-enhet eller -tjänst. Om du inte har ett Apple-ID kan du läsa om att skapa ett nytt Apple-ID. Du kan använda ditt Apple-ID till att:

• Automatiskt ställa in alla dina Apple-tjänster när du ställer in en ny enhet och loggar in med ditt Apple-ID.
  • Hålla ditt personliga innehåll uppdaterat på alla dina enheter när du loggar in på iCloud.
  • Logga in på iTunes, Böcker och App Store för att göra köp och komma åt tidigare köp.
  • Logga in på iMessage och FaceTime1 för att prata med och skicka textmeddelanden till vänner och familj.
  • Logga in på appar och webbplatser från tredje part med Logga in med Apple.

Se en lista över andra funktioner och tjänster som använder ditt Apple-ID

Hantera ditt Apple-ID

Eftersom ditt Apple-ID används för alla dina enheter och tjänster är det viktigt att din kontoinformation är uppdaterad. Logga in på din Apple-ID-kontosida2 när som helst för att hantera ditt konto:

Du kan läsa mer om att hantera din betalningsinformation.

Hjälp oss att skydda ditt konto

Säkerheten och integriteten för ditt Apple-ID är väldigt viktiga för oss. Här är några saker som du kan göra för att se till att ditt konto är säkert och privat:

1FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

2Beroende på hur du skapade ditt Apple-ID kan du behöva ge mer information eller ändra ditt användarnamn för Apple-ID från ett mobiltelefonnummer till en e-postadress.

3I Fastlandskina och Indien kan du använda ditt telefonnummer som ditt Apple-ID. I Fastlandskina kan du behöva ange ett mobilnummer som börjar på +86 för ditt Apple-ID. Du kan ändra numret senare, eller ändra land eller region till en plats som inte kräver det. Det här numret används bara för verifiering.