Uppdatera det födelsedatum som är kopplat till ditt Apple-ID

Det är viktigt att rätt födelsedatum är registrerat på ditt Apple-ID. Det används i funktioner som Familjedelning och i vissa fall för att nollställa ditt lösenord.

Redigera ditt födelsedatum

Följ dessa steg om du behöver ändra födelsedatumet för någon under 13 år.*

På webben

1. Logga in på appleid.apple.com.

2. Välj Personlig information och välj sedan Födelsedatum.

3. Uppdatera ditt födelsedatum och klicka på Spara. Läs om vad du ska göra om du ändrar ett barns födelsedatum.

Beroende på hur du skapade ditt Apple-ID kan du behöva ge mer information eller ändra ditt användarnamn för Apple-ID från ett mobiltelefonnummer till en e-postadress.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].

2. Tryck på Namn, Telefonnummer och E-post. Du kan behöva ange lösenordet till ditt Apple-ID.

3. Tryck på Ändra födelsedatum eller födelsedag.

4. Uppdatera ditt födelsedatum och tryck sedan på Klar. Om du ändrar ett födelsedatum för ett barn läs om vad du ska göra.

Ändra ett barns födelsedatum

Om du vill ändra födelsedatumet för någon under 13 år* måste du vara medlem i en Familjedelningsgrupp och din familjesamordnare måste godkänna ändringen. När du har ändrat ett födelsedatum till en ålder under 13 år kan du inte redigera det. * Läs mer om Familjedelning.

1. Uppdatera födelsedatumet.

2. Följ stegen på skärmen för att skicka en e-postbegäran till din familjesamordnare.

3. Din familjesamordnare får ett e-postmeddelande med instruktioner för att godkänna begäran.