Om iCloud-nyckelring inte aktiveras eller synkroniseras

Läs om vad du kan göra om du behöver hjälp med iCloud-nyckelring.

Se efter på sidan Systemstatus om det förekommer några avbrott. Prova sedan stegen nedan.

Visa lösenorden som lagras i iCloud-nyckelring

Följ stegen för din enhet för att visa lösenorden som lagras i iCloud-nyckelring.

På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 14 eller senare

1. Tryck på Inställningar > Lösenord.
  2. Använd Face ID eller Touch ID när du uppmanas till det.
  3. Tryck på en webbplats om du vill visa ditt lösenord.

På din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 12 eller 13

1. Tryck på Inställningar > Lösenord och konton > Webbplats- och applösenord.
  2. Använd Face ID eller Touch ID när du uppmanas till det.
  3. Tryck på en webbplats om du vill visa ditt lösenord.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11

1. Tryck på Inställningar > Konton och lösenord > App- och webbplatslösenord.
  2. Använd Face ID eller Touch ID när du uppmanas till det.
  3. Tryck på en webbplats om du vill visa ditt lösenord.

På en Mac-dator med OS X Mavericks  eller senare

1. Välj Safari > Inställningar och klicka sedan på Lösenord.
  2. Ange Mac-datorns lösenord.
  3. Markera en webbplats om du vill visa ditt lösenord.
  4. Klicka på knappen Detaljer längst ned i fönstret.

Om du inte ser ett av dina iCloud-nyckelringsobjekt

Det finns flera möjliga anledningar till att du inte kan hitta din iCloud-nyckelringinformation.

Återskapade du från en iCloud-säkerhetskopia och upptäckte sedan att objekten saknades i iCloud-nyckelring?

iCloud-nyckelringsobjekt är inte en del av iCloud-säkerhetskopian eftersom de redan finns i molnet. Du kan se om iCloud-nyckelring är aktiverat i iOS 10.3 eller senare genom att trycka på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Nyckelring. Om du har iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Nyckelring.

Har du stängt av iCloud-nyckelring på alla dina enheter?

Om så är fallet har din iCloud-nyckelring tagits bort från molnet. Om du raderade objekten i nyckelringen från dina enheter när du stängde av iCloud-nyckelringen tas även din iCloud-nyckelring bort från dessa enheter. Du behöver ställa in iCloud-nyckelring och lägga till objekten igen.

Om du stänger av iCloud-nyckelring på alla dina enheter och väljer att radera din iCloud-nyckelring lokalt på alla dina enheter, raderas även dina nyckelringsdata från iCloud-servrar.

Har du använt Nyckelhanterare på din Mac för att nollställa din iCloud-nyckelring?

Om så är fallet raderade macOS dina objekt i iCloud-nyckelring. Försök att ställa in iCloud-nyckelring igen. Om du behöver nollställa din Mac-dators nyckelring igen inaktiverar du iCloud-nyckelringen tillfälligt i iCloud-inställningar innan du nollställer din macOS-nyckelring.

Om iCloud-nyckelring är aktiverat men Safari inte sparar eller inte fyller i kontoinformation eller kreditkortsinformation automatiskt

Om Safari inte automatiskt fyller i dina kontonamn, lösenord eller kreditkort, eller inte ber om att spara dem, kontrollerar du att du har den senaste versionen av iOS och macOS på dina enheter. Om problemet kvarstår följer du dessa steg för att kontrollera inställningarna för Autofyll och Privat surfning på din enhet.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10 eller senare

1. För kontonamn och lösenord:

• iOS 14 eller senare: Gå till Inställningar > Lösenord > Autofyll lösenord. Kontrollera att Autofyll lösenord är aktiverat.
  • iOS 12 eller 13: Gå till Inställningar > Lösenord och konton > Webb- och applösenord. Kontrollera att Autofyll lösenord är aktiverat.
  • iOS 10 eller 11: Gå till Inställningar > Safari > Autofyll. Kontrollera att Autofyll lösenord är aktiverat.

2. För kreditkortsinformation går du till Inställningar > Safari > Autofyll. Kontrollera att Kreditkort är aktiverat.

3. Öppna Safari. Om navigeringsfältet i Safari är svart eller mörkt istället för vitt eller ljusgrått slår du av Privat surfning. Safari sparar inte kontonamn och lösenord när Privat surfning är aktiverat.

Behöver du fortfarande hjälp med autofyllning av kreditkortsinformation? I Safari trycker du på kreditkortsfältet och sedan på Autofyll kreditkort ovanför tangentbordet.

På en Mac-dator med OS X Mavericks  eller senare

1. Välj Safari > Inställningar och klicka sedan på Autofyll.
  2. Se till att Användarnamn och lösenord är valt. För kreditkortsinformation* ser du till att Kreditkort är valt.
  3. Kontrollera att du har aktiverat Privat surfning. Safari sparar inte kontonamn och lösenord när Privat surfning är aktiverat.

Behöver du fortfarande hjälp med autofyllning av kreditkortsinformation? I Safari klickar du på ett kreditkortsfält för att se meddelandet som ber dig att välja vilket kreditkort du vill använda från din iCloud-nyckelring.

* Ange alltid kortets säkerhetskod manuellt. iCloud-nyckelring lagrar inte säkerhetskoder för kreditkort.

Om Safari inte sparar lösenordet på någon av de webbplatser du använder

Vissa webbplatser begär att lösenord inte sparas. Safari kommer inte att spara eller automatiskt fylla i kontonamn och lösenord på dessa webbplatser.

Om du inte fick bekräftelsekoden via SMS

Om du använder tvåfaktorsautentisering gäller inte stegen nedan eftersom du inte har ett särskilt sms-bekräftelsenummer för iCloud-nyckelring. Kontrollera om du använder tvåfaktorsautentisering och se sedan till att rätt telefonnummer är kopplat till ditt konto.

Kontrollera om du använder tvåfaktorsautentisering

• På din iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Inställningar > [ditt namn] och sedan på Lösenord och säkerhet.
  • I macOS Catalina eller senare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar > Apple-ID och klickar sedan på Lösenord och säkerhet.
  • I macOS Mojave eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar > Apple-ID och klickar sedan på iCloud. Därefter klickar du på Kontouppgifter.

Kontrollera eller uppdatera ditt telefonnummer

Om tvåfaktorsautentisering är inaktiverat följer du dessa steg för att kontrollera att ditt telefonnummer är rätt eller för att uppdatera ditt telefonnummer.

1. Kontrollera att du har bra mobilnätstäckning på telefonen.
  2. Se till att ditt telefonnummer kan ta emot SMS. För att kontrollera detta kan du be någon skicka ett textmeddelande till dig.
  3. Kontrollera att rätt telefonnummer är kopplat till ditt konto. Gör så här:
    • På iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Nyckelring > Avancerat.
    • På din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar på Apple-ID. Klicka på iCloud i sidofältet och välj sedan Nyckelring. Om du använder macOS Mojave eller tidigare klickar du på iCloud och sedan på Alternativ bredvid Nyckelring.
  4. Se till att telefonnumret under Verifieringsnummer stämmer.

Om du inte kan ändra SMS-bekräftelsenumret för iCloud-nyckelring

1. Om du har en enhet där iCloud-nyckelring redan är aktiverat kan du börja med att prova de där stegen för att ändra din iCloud-säkerhetskod:
    • På iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Nyckelring > Avancerat och trycker på Ändra säkerhetskod.
    • På din Mac väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar, klickar på Apple-ID och sedan på iCloud i sidofältet. Välj Nyckelring. Om du använder macOS Mojave eller tidigare klickar du på iCloud och sedan på Alternativ bredvid Nyckelring. Välj Ändra säkerhetskod.
  2. När du har ändrat din iCloud-säkerhetskod kan du prova att byta SMS-bekräftelsenummer igen.
  3. Om du fortfarande inte kan byta SMS-bekräftelsenummer, eller om du inte kan komma åt en enhet som har iCloud-nyckelring aktiverat, kontaktar du Apple-supporten och bekräftar din identitet för att få hjälp med att slutföra konfigurationen av iCloud-nyckelring.