Om dina hörlurar inte fungerar med din iPhone, iPad eller iPod touch

Få hjälp om du inte kan höra ljud från hörlurarna, om mikrofonen inte fungerar eller om knapparna på fjärrkontrollen inte fungerar.

Titta efter skräp, skador eller lösa anslutningar

1. Titta efter skräp i hörlursuttaget på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Kontrollera om hörlurskabeln, kontakten, fjärrkontrollen eller hörsnäckorna är skadade, slitna eller trasiga.
  3. Titta efter skräp i näten i hörsnäckorna. Ta bort skräp genom att försiktigt borsta alla öppningar med en liten, mjuk borste som är ren och torr.
  4. Sätt tillbaka hörlurarna ordentligt. Om din iOS-enhet har ett fodral tar du bort det så att du får en bättre anslutning.

Om hörlurarna fortfarande inte fungerar följer du stegen nedan.

Om du inte hör något ljud eller om bara den ena sidan av hörlurarna fungerar

1. Justera volymen med volymknapparna på din iOS-enhet eller använd volymreglaget i Kontrollcenter
  2. Kontrollera om du behöver byta ut hörlurarna genom att prova ett par andra hörlurar. Om de andra hörlurarna fungerar kontaktar du tillverkaren av de ursprungliga hörlurarna och frågar om de behöver bytas. Om de andra hörlurarna inte fungerar kontaktar du Apple-supporten

Om enheten har fastnat i hörlursläge

Om hörlurarna är utdragna ur iOS-enheten och du ändå ser en volymindikator för hörlurar på skärmen ber du om hjälp.

Om mikrofonen inte fungerar

1. Kontrollera att hörlurarna har en inbyggd mikrofon.
  2. Kontrollera om mikrofonen är blockerad med skräp, ludd eller förpackningsmaterial.
  3. Kontrollera om du behöver byta ut hörlurarna genom att prova ett par andra hörlurar. Om de andra hörlurarna fungerar kontaktar du tillverkaren av de ursprungliga hörlurarna och frågar om de behöver bytas. Om de andra hörlurarna inte fungerar kontaktar du Apple-supporten.

Om knapparna på dina Apple EarPods inte fungerar

1. Kontrollera att det inte finns skräp i mellanrummet mellan ovan- och underdelen på fjärrkontrollen.
    En fjärrkontroll på kabeln till Apple EarPods
  2. Knacka lätt på fjärrkontrollen för att få bort eventuellt skräp. Om skräpet är kvar borstar du bort det med en mjuk borste som är ren och torr.

Om fjärrkontrollen fortfarande inte fungerar kontaktar du Apple-supporten.

Om dina hörlurar inte identifieras

Om du kopplar in hörlurarna men ljudet spelas från enhetens högtalare försöker du koppla in ett andra par hörlurar. Om samma sak händer igen bör du låta din enhet kontrolleras av en Apple Store-butik eller en Apple-auktoriserad servicepartner, eller kontakta Apple-supporten.