Justera ljusstyrkan på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du justerar bildskärmens ljusstyrka i Kontrollcenter eller Inställningar.

Justera ljusstyrkan i Kontrollcenter

Du kan snabbt justera ljusstyrkan i Kontrollcenter:

1. På en iPhone 8 eller tidigare, iPad och iPod touch, svep uppåt från bildskärmens nederkant. På en iPhone X, svep nedåt från bildskärmens övre högra hörn.
  2. Dra reglaget för ljusstyrka uppåt eller nedåt för att justera ljusstyrkan.

Läs mer om bildskärmen som iPhone X har.

skärm som visar inställningarna för Visning och ljusstyrka

Justera ljusstyrkan i Inställningar

1. Gå till Inställningar > Visning och ljusstyrka.
  2. Dra reglaget åt höger eller vänster för att justera ljusstyrkan.

Om nivåer på ljusstyrkan

iOS-enheter använder en sensor för omgivningsljus till att justera ljusstyrkan baserat på hur ljust det är omkring dig. Sensorn sänker ljusstyrkan i mörka omgivningar och ökar den i ljusa omgivningar. Funktionen Automatisk ljusstyrka är på som standard.

När Automatisk ljusstyrka är på, kommer du att se att enhetens reglage för ljusstyrka rör sig när ljusförhållandena ändras.

I iOS 11 kan du slå på och av Automatisk ljusstyrka i Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Skärmhjälpmedel. I iOS 10 och tidigare går du till Inställningar > Visning och ljusstyrka.

Om True Tone

Följande enheter har True Tone, som använder avancerade flerkanalssensorer för att justera färg och intensitet på bildskärmen så att den matchar omgivningsljuset och att bilder därmed framstår som mer naturliga.

• iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPad Pro 12,9 tum (2:a generationen)
  • iPad Pro 10,5 tum
  • iPad Pro 9,7 tum

Vissa inställningar för bildskärmshjälpmedel kan stänga av True Tone, som Invertera färger, Gråskala och Öka kontrast.