Justera ljusstyrkan på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du justerar bildskärmens ljusstyrka i Kontrollcenter eller Inställningar.

justera ljusstyrkan i Kontrollcenter

Justera ljusstyrkan i Kontrollcenter

Du kan snabbt justera ljusstyrkan i Kontrollcenter:

1. På en iPhone X eller senare eller iPad sveper du nedåt från bildskärmens övre högra hörn. På en iPhone 8 eller tidigare eller på en iPod touch sveper du uppåt från bildskärmens nederkant.
  2. Dra reglaget för ljusstyrka uppåt eller nedåt för att justera ljusstyrkan.

Läs mer om bildskärmen som iPhone X eller senare har.

justera ljusstyrkan i Inställningar

Justera ljusstyrkan i Inställningar

1. Gå till Inställningar > Visning och ljusstyrka.
  2. Dra reglaget åt höger eller vänster för att justera ljusstyrkan.

Här kan du aktivera True Tone*, som använder avancerade flerkanalssensorer för att justera färg och intensitet på bildskärmen så att den matchar omgivningsljuset och att bilder därmed framstår som mer naturliga.

Du kan även aktivera Night Shift, som automatiskt justerar färgerna på bildskärmen till den varmare delen av färgspektrat, vilket gör bildskärmen behagligare för ögonen.

Vissa inställningar för bildskärmshjälpmedel kan stänga av True Tone, som Invertera färger, Gråskala och Öka kontrast.

Om nivåer på ljusstyrkan

iOS-enheter använder en sensor för omgivningsljus till att justera ljusstyrkan baserat på hur ljust det är omkring dig. Sensorn sänker ljusstyrkan i mörka omgivningar och ökar den i ljusa omgivningar. Funktionen Automatisk ljusstyrka är på som standard.

När Automatisk ljusstyrka är på ser du att enhetens reglage för ljusstyrka rör sig när ljusförhållandena ändras.

I iOS 11 och senare kan du slå på och av Automatisk ljusstyrka i Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Skärmhjälpmedel.

iPod touch har inte stöd för funktionen Automatisk ljusstyrka.

Läs mer

* Du kan använda True Tone med följande enheter: iPhone 8 och senare, iPad Pro 12,9 tum (andra generationen), iPad Pro 10,5 tum och iPad Pro (9,7 tum).