Använda en Retina-skärm

Pixeltätheten på Retina-skärmar är så hög att blotta ögat inte kan urskilja enskilda pixlar på normalt visningsavstånd. Detta gör innehållet väldigt detaljrikt och förbättrar upplevelsen väsentligt.

Datorer och externa bildskärmar med Retina-skärm

Ursprunglig upplösning, pixeltäthet och färgdjup varierar beroende på produktmodell. Använd länkarna nedan för att se teknisk information om din modell.

Ändra skärmupplösningen

Din Mac väljer automatiskt en standardupplösning som är optimal för din bildskärm.

Ändra skärmupplösningen på datorn

Använda Mac-appar med en Retina-skärm

Om en äldre app ser annorlunda ut på din Retina-skärm eller externa skärm med hög upplösning kanske du kan öppna appen i läge med låg upplösning:

1. Avsluta programmet.

2. Öppna mappen Program.

3. Klicka på appen en gång för att markera den och välj sedan Visa info från Arkiv-menyn.

4. I Visa info-fönstret som öppnas markerar du kryssrutan Öppna i låg upplösning om den visas.

5. Stäng Visa info-fönstret och öppna appen igen.

Vissa appar som fungerar bäst i låg upplösning eller endast fungerar i låg upplösning har redan det här alternativet aktiverat. I så fall kanske du inte kan avaktivera det. Apputvecklaren kanske erbjuder en uppdatering som omfattar stöd för Retina-skärmen.

Använda Boot Camp och Windows med en Retina-skärm

Boot Camp har stöd för upplösningar upp till 3 840 x 2 160. När din Mac använder Apples stödmjukvara för Windows startar Windows med maximal dpi (pixlar) som stöds, vilket är 144 dpi, eller 150 procent förstoring. Det leder till att objekt är mindre och mer utrymme visas. Du kan använda Windows kontrollpanelsprogram för bildskärm för att justera inställningen i Windows.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.