Om Ingen service eller Söker visas i statusfältet på din iPhone eller iPad

Följ dessa steg om din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular) visar meddelandet Ingen service eller Söker eller inte kan ansluta till ett mobilnät eller använda mobildata:

Kontrollera ditt täckningsområde

Se till att du är i ett område med mobiltäckning. Sedan följer du de här stegen:

• Om du inte kan ansluta till ett mobilnät på din iPhone kontrollerar du att alternativet är påslaget i Inställningar > Mobilnät* *. På din iPad går du till Inställningar > Mobildata.
  • Om du reser utomlands kontrollerar du att enheten är inställd för dataroaming. Gå till Inställningar > Mobildata > Alternativ för mobildata > Data-roaming.

Starta om din iPhone eller iPad

Starta om enheten. Om du inte vet hur du gör det följer du dessa steg.

Sök efter uppdateringar till operatörsinställningarna

Om du manuellt vill söka efter och installera en uppdatering av operatörsinställningar:

1. Kontrollera att din enhet är ansluten till ett wifi-nätverk eller ett mobilnät.
  2. Tryck på Inställningar > Allmänt > Om. Om uppdateringen är tillgänglig visas ett alternativ att uppdatera dina operatörsinställningar.
  3. Tryck på Inställningar > Allmänt > Om och titta bredvid Operatör för att se vilken version av operatörsinställningarna enheten har.

Om du sätter i ett nytt SIM-kort i din iPhone eller iPad måste du hämta operatörsinställningarna för din nya operatör.

Ta ut SIM-kortet och sätt tillbaka det igen

Om SIM-kortet är skadat eller inte passar i SIM-facket kontaktar du operatören. Läs mer om att ta bort ditt SIM-kort.

Nollställ dina nätverksinställningar.

Gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ > Nollställ nätverk. Då nollställs även wifi-nätverk och lösenord, mobilinställningar samt VPN- och APN-inställningar som du har använt tidigare.

Uppdatera din iPhone eller iPad

Uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste versionen av iOS.

Kontakta operatören

Problem med din operatör eller ditt konto kan påverka din täckning. Kontakta din operatör för att:

• Verifiera att ditt konto är aktivt och inte är spärrat av någon anledning.
  • Kontrollera om det finns några driftsavbrott i området.
  • Kontrollera att enheten inte är blockerad från mobilnätstjänster och att den är inställd på rätt dataabonnemang.

Endast din mobiloperatör har tillgång till och kan hantera information för ditt konto. Om du behöver hjälp med att hitta servicesidan för din mobiloperatör använder du Apples operatörssupportartikel eller en sökmotor online.

Mer hjälp

Om din operatör bekräftar att det inte finns något problem med ditt konto eller mobilnätet, men du ändå inte kan ansluta till mobilnätet, kontaktar du Apple-supporten.

I vissa länder eller regioner kan du se Mobil istället för Mobildata. Exempelvis kan du se Inställningar > Mobil eller Inställningar > Mobil > Mobilt datanätverk istället för Inställningar > Mobildata eller Inställningar > Mobildata > Mobilt datanätverk.