Om din iPhone inte startar eller har låst sig

Läs om vad du kan göra om skärmen på din iPhone har låst sig eller inte svarar när du trycker på den, eller fastnar när du startar den.

Om skärmen är svart eller låst

Följ stegen för din enhet.

På din iPhone 8 eller senare inklusive iPhone SE (andra och tredje generationen)

1. Tryck och släpp snabbt volymökningsknappen.
  2. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen.
  3. Tryck och håll ned sidoknappen tills Apple-logotypen visas.
    En iPhone med pilar som pekar på volymhöjningsknappen, sedan på volymsänkningsknappen och sedan på sidoknappen.
  4. Om din telefon inte slås på följer du dessa steg för att kontrollera din hårdvara och ladda din telefon. Du kan behöva ladda i upp till en timma.
  5. Om din telefon fortfarande inte går att slå på kontaktar du Apple-supporten.

På din iPhone 7 eller iPhone 7 Plus

1. Håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen samtidigt tills du ser Apple-logotypen.
    En iPhone med pilar som pekar på sidoknappen och volymsänkningsknappen.
  2. Om din telefon inte slås på följer du dessa steg för att kontrollera din hårdvara och ladda din telefon. Du kan behöva ladda i upp till en timma.
  3. Om din telefon fortfarande inte går att slå på kontaktar du Apple-supporten.

På din iPhone 6s eller tidigare, inklusive iPhone SE (1:a generationen)

1. Håll ned hemknappen och sidoknappen eller den övre knappen samtidigt tills du ser Apple-logotypen.
  2. Om din telefon inte slås på följer du dessa steg för att kontrollera din hårdvara och ladda din telefon. Du kan behöva ladda i upp till en timma.
  3. Om din telefon fortfarande inte går att slå på kontaktar du Apple-supporten.

Om det går att slå på din iPhone men den fastnar vid start

Om du ser Apple-logotypen eller en röd eller blå skärm under starten provar du dessa steg:

1. Anslut din iPhone till en dator. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller på en pc. Se vilken version av macOS din Mac-dator har.
  2. Välj din iPhone på din dator.
  3. Följ dessa steg medan din iPhone är ansluten:
    • På din iPhone 8 eller senare inklusive iPhone SE (2:a och 3:e generationen): Tryck på och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck sedan på och håll ned sidoknappen.

En iPhone med pilar som pekar på volymhöjningsknappen, sedan på volymsänkningsknappen och sedan på sidoknappen.
    • På din iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen samtidigt.
      En iPhone med pilar som pekar på volymsänkningsknappen och sidoknappen.
    • På din iPhone 6s eller tidigare inklusive iPhone SE (1:a generationen): Tryck och håll ned både hem- och sidoknappen eller den övre knappen samtidigt.
  4. Håll ned knapparna tills skärmen för återhämtningsläget visas.
    En iPhone visar skärmen för återställningsläge.
  5. När du får välja mellan att återskapa eller uppdatera väljer du att uppdatera.
    Ett Finder-fönster visar en markör med valet att uppdatera eller återställa din iPhone. Uppdatering är vald.
  6. Din dator hämtar mjukvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Upprepa stegen 2 till 4.

Om du behöver mer hjälp

Kontakta Apple-supporten för att beställa service.