Om din iPhone, iPad eller iPod touch inte går att starta eller är låst

Läs om vad du kan göra om skärmen på din enhet har låst sig eller inte svarar när du trycker på den, eller fastnar när du slår på enheten.

Om skärmen är svart eller låst

Om din skärm är svart eller låst, kan du behöva tvinga enheten att starta om. Inget innehåll raderas när du tvingar enheten att starta om. Du kan tvinga enheten att starta om även om skärmen är svart eller om knapparna inte reagerar. Gör så här:

• På iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck på och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Därefter håller du ned sidoknappen tills du ser Apple-logotypen.
  • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Tryck på och håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen under minst tio sekunder tills Apple-logotypen visas.
  • På iPhone 6s och tidigare, iPad eller iPod touch: Håll ned hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt i minst tio sekunder tills Apple-logotypen visas.

Om enheten fortfarande inte går att slå på eller starta

Anslut enheten till ström och ladda den i minst en timme.

Efter några minuter bör du se laddningsskärmen.

Om du inte ser laddningsskärmen inom en timme, eller om du ser skärmen Anslut till ström, kontrollerar du kontakten, USB-kabeln och strömadaptern. Kontrollera att allt sitter som det ska, att det är rent och att det inte är skadat. Det kan vara bra att prova med en annan USB-kabel eller strömadapter.

Om du ändå inte kan slå på enheten går du till nästa steg.

Om det går att slå på enheten men den fastnar vid start

Om du ser Apple-logotypen eller en röd eller blå skärm under starten, prova dessa steg:

1. Anslut enheten till datorn och öppna iTunes. Om du inte har en dator kan du försöka låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner för att få hjälp.
  2. Medan enheten är ansluten tvingar du den att starta om.
    • På iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Tryck och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Sedan trycker du och håller ned sidoknappen tills skärmen för återhämtningsläge visas.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Håll ned sidoknappen och volymsänkningsknappen samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills skärmen för återhämtningsläge visas.
    • På iPhone 6s och tidigare, iPad eller iPod touch: Håll ned både hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt. Fortsätt hålla ned dem tills skärmen för återhämtningsläge visas.
  3. Släpp inte när du ser Apples logotyp. Fortsätt hålla ned knapparna tills du ser skärmen för återhämtningsläget.
  4. När du får välja mellan att återskapa eller uppdatera väljer du att uppdatera. iTunes försöker installera om iOS utan att radera dina data.

iTunes hämtar programvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Då måste du göra om steg 2 och 3 igen.

Om du behöver mer hjälp

Kontakta Apple-supporten för service om du har något av följande problem:

• En svart skärm visas fortfarande efter laddning, tvångsomstart eller efter att du följt stegen i den här artikeln.
  • Du ser en svart skärm men kan höra aviseringar, ljud och vibrationer.
  • Skärmen är fortsatt svart men du hör ett kvittrande ljud när du slår på ljudet och ansluter till en strömkälla.
  • Skärmen är på men reagerar inte när du trycker, sveper eller provar andra gester.
  • Det går inte att tvinga enheten att starta om eftersom en knapp är trasig eller har fastnat.
  • Enheten har fastnat på Apples logotyp, visar en enhetlig färg eller känns inte igen i iTunes.
Publiceringsdatum:Wed Mar 07 14:25:50 GMT 2018