Om din iPhone, iPad eller iPod touch inte reagerar eller inte går att starta

Enhetens skärm kanske har fryst och reagerar inte när du trycker på den eller på knapparna. Eller så börjar din enhet att stängas av men fastnar på vägen. Prova att lösa problemet med följande steg.

Om skärmen är svart eller fryser

Testa först att tvinga enheten att starta om.

• När du tvingar enheten att starta om raderas inte något innehåll som finns i den.
  • Du kan tvinga enheten att starta om även om skärmen är svart eller om knapparna inte reagerar.

Tryck på vilo-/väckningsknappen och hemknappen samtidigt och håll ned i minst tio sekunder, tills du ser Apples logotyp.

Om enheten fortfarande inte går att slå på eller starta

Anslut enheten till ström och ladda den i minst en timme.

Efter några minuter bör du se laddningsskärmen.

Om du inte ser laddningsskärmen inom en timme, eller om du ser skärmen Anslut till ström, kontrollerar du kontakten, USB-kabeln och nätadaptern. Kontrollera att allt sitter som det ska, att det är rent och att det inte är skadat. Det kan vara bra att prova med en annan USB-kabel eller nätadapter.

Om du ändå inte kan slå på enheten tittar du i för information om vad du ska göra.

Om det går att slå på enheten men den fastnar vid start

Du kanske ser Apples logotyp eller en röd eller blå skärm under en längre stund när du startar. Prova dessa steg:

1. Anslut enheten till datorn och öppna iTunes. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en Apple-auktoriserad servicepartner för att få hjälp.
  2. Medan enheten är ansluten tvingar du den att starta om. Tryck på vilo-/väckningsknappen och hemknappen samtidigt och håll ned. Släpp inte när du ser Apples logotyp. Håll ned tills du ser skärmen för återskapningsläget.
  3. När du får välja mellan att återskapa eller uppdatera väljer du att uppdatera. iTunes försöker ominstallera iOS utan att radera dina data.

iTunes hämtar programvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återskapningsläget. Då måste du göra steg 2 och 3 igen.

Nästa steg

Kontakta Apple-supporten för service om du har något av följande problem:

• Du ser fortfarande en svart skärm efter att du har laddat och nollställt.
  • Du ser en svart skärm men kan höra aviseringar, ljud och vibrationer.
  • Skärmen är på men reagerar inte när du trycker, sveper eller provar andra gester.
  • Du kan inte tvinga enheten att starta om eftersom hemknappen eller vilo-/väckningsknappen är trasig eller har fastnat.
  • Enheten har fastnat på Apples logotyp, visar en enhetlig färg eller känns inte igen i iTunes.
Senast ändrad: