Om din iPhone, iPad eller iPod touch inte går att starta

Enhetens skärm kanske är låst och reagerar inte när du trycker på den eller på knapparna. Eller så börjar din enhet att starta men fastnar på vägen. Prova att lösa problemet med följande steg.

Om skärmen är svart eller låst

Testa först att tvinga enheten att starta om.

• När du tvingar enheten att starta om raderas inte något innehåll som finns i den.
  • Du kan tvinga enheten att starta om även om skärmen är svart eller om knapparna inte reagerar.

Tvinga iPhone 7 eller 7 Plus att starta om: Tryck på och håll ned vilo-/väckningsknappen och volymsänkningsknappen under minst tio sekunder tills Apple-logotypen visas.

Tvinga iPhone 6s eller tidigare, iPad eller iPod Touch att starta om: Tryck på och håll ned vilo-/väckningsknappen och hemknappen under minst tio sekuner tills Apple-logotypen visas.

Om enheten fortfarande inte går att slå på eller starta

Anslut enheten till ström och ladda den i minst en timme.

Efter några minuter bör du se laddningsskärmen.

Om du inte ser laddningsskärmen inom en timme, eller om du ser skärmen Anslut till ström, kontrollerar du kontakten, USB-kabeln och strömadaptern. Kontrollera att allt sitter som det ska, att det är rent och att det inte är skadat. Det kan vara bra att prova med en annan USB-kabel eller strömadapter.

Om du ändå inte kan slå på enheten går du till nästa steg.

Om det går att slå på enheten men den fastnar vid start

Du kanske ser Apples logotyp eller en röd eller blå skärm under en längre stund när du startar. Prova dessa steg:

1. Anslut enheten till datorn och öppna iTunes. Om du inte har en dator kan du låna en eller gå till en Apple Store-butik eller en Apple-auktoriserad servicepartner för att få hjälp.
  2. Medan enheten är ansluten tvingar du den att starta om.
    • På en iPhone 7 eller 7 Plus: Tryck på och håll ned vilo-/väckningsknappen och volymsänkningsknappen samtidigt.
    • På en iPhone 6s eller tidigare, iPad eller iPod touch: Tryck på och håll ned vilo-/väckningsknappen och hemknappen samtidigt.
  3. Släpp inte när du ser Apples logotyp. Fortsätt hålla ned knapparna tills du ser skärmen för återhämtningsläget.
  4. När du får välja mellan att återskapa eller uppdatera väljer du att uppdatera. iTunes försöker installera om iOS utan att radera dina data.

iTunes hämtar programvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar enheten återställningsläget. Då måste du göra om steg 2 och 3 igen.

Nästa steg

Kontakta Apple-supporten för service om du har något av följande problem:

• En svart skärm visas fortfarande efter laddning, tvångsomstart eller efter att du följt stegen i den här artikeln.
  • Du ser en svart skärm men kan höra aviseringar, ljud och vibrationer.
  • Skärmen är på men reagerar inte när du trycker, sveper eller provar andra gester.
  • Det går inte att tvinga enheten att starta om eftersom hemknappen eller vilo-/väckningsknappen är trasig eller har fastnat.
  • Enheten har fastnat på Apples logotyp, visar en enhetlig färg eller känns inte igen i iTunes.
Senast ändrad: