Främre I/O-kort för Mac Pro (rack, 2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm)

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Antennverktyg

• Torx Plus 3IP-bit 25 mm

• Torx Plus 5IP-bit 50 mm

• Torx Plus 8IP-bit 89 mm

• Usb-C-laddningskabel

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Borttagning

1. Ta bort skyddshöljet från det främre I/O-kortet.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm och 5IP-biten för att ta bort de två 5IP-skruvarna (923-03446) från det främre I/O-kortets kontakthölje på I/O-kortets sida. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

3. Lyft bort de tre ändarna på främre I/O-kortets böjlig kabel från kontakterna på I/O-kortet. Ta bort böjlig kabeln och spara den för återmontering.

4. Lyft bort änden på strömbrytarens böjlig kabel från kontakten på det främre I/O-kortet.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm och 5IP-biten för att ta bort de fyra 5IP-skruvarna (923-03445) från det främre I/O-kortet.

6. Vänd på datorn. Ta bort skyddshöljet från nederdelen av det främre I/O-kortet.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm och 5IP-biten för att ta bort de fyra 5IP-skruvarna (923-03457) från antennkontakthöljet. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

8. Använd antennverktyget för att lyfta ändarna på de fyra antennkoaxialkablarna från kontakterna på det främre I/O-kortet.

9. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm och 3IP-biten för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-03447) från antennkoaxialkabelns kabelklämmor.

10. Lyft bort änden på höljets sensor böjlig kabel från kontakten på det främre I/O-kortet.

11. Använd den justerbara vridmomentnyckeln 0,3–1,2 Nm och 8IP-biten för att ta bort de tre 8IP-skruvarna (923-03436) från det främre I/O-kortets fäste.

12. Lyft försiktigt det främre I/O-kortets fäste. Ta sedan försiktigt bort det främre I/O-kortet från den främre plattan.

•  Var försiktig! Antennkoaxialkablarna är fästa på sidorna av det främre I/O-kortets fäste. Skada inte kablarna när du lyfter bort fästet från den främre plattan.

Återmontering

1. Skjut in det främre I/O-kortet under det främre I/O-kortets fäste. Rikta in skruvhålen på fästet med skruvhålen på den främre plattan.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln 0,3–1,2 Nm och 8IP-biten för att delvis sätta tillbaka de tre 8IP-skruvarna (923-03436) i det främre I/O-kortets fäste.

3. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm till 25 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att sätta tillbaka de fyra 5IP-skruvarna (923-03445) i det främre I/O-kortet.

•  Var försiktig! Se till att inga kablar är klämda mellan det främre I/O-kortet och det främre I/O-kortets fäste innan du sätter tillbaka skruvarna så att du inte skadar antennkoaxialkablarna.

4. Sätt i usb-C-laddningskabelns båda ändar i portarna för att säkerställa inriktning mot det främre I/O-kortet. Rikta in det främre I/O-kortet tills kablarnas ändar är enkla att föra in och ta bort.

5. Ställ in vridmomentet för den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm till 0,5 Nm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten för att helt sätta tillbaka de tre 8IP-skruvarna i det främre I/O-kortfästet.

6. Koppla från båda ändarna av USB-C-laddningskabeln.

7. Tryck änden på höljets sensor böjlig kabel mot kontakten på det främre I/O-kortet.

• Viktigt! Se till att höljets sensor böjlig kabel är placerad under antennkoaxialkablarna enligt bilden.

8. Använd antennverktygets trubbiga ände för att trycka fast antennkoaxialkablarna i kontakterna i den ordning som visas.

• Viktigt! Se till att antennkoaxialkabeln längst till vänster (2) är placerad över de två mittersta kablarna (3, 4) enligt bilden.

9. Placera antennens kontakthölje över antennkoaxialkablarnas ändar.

10. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm till 19 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att sätta tillbaka de fyra 5IP-skruvarna (923-03457) i antennens kontakthölje.

11. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm till 11,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-03447) i antennkoaxialkabelns kabelklämmor.

12. Tryck ner skyddshöljet på nederdelen av främre I/O-kortet.

13. Vänd på datorn.

14. Tryck änden på strömbrytarens böjlig kabel mot kontakten på det främre I/O-kortet.

15. Tryck de tre ändarna på främre I/O-kortets böjlig kabel mot kontakterna på det främre I/O-kortet.

16. Placera kontakthöljet till det främre I/O-kortet över de tre ändarna på främre I/O-kortets böjlig kabel på det främre I/O-kortets sida.

17. Ställ in vridmomentvärdet för den justerbara vridmomentnyckeln på 10–34 Ncm till 25 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 5IP-biten för att sätta tillbaka de två 5IP-skruvarna (923-03446) i det främre I/O-kortets kontakthölje.

18. Tryck på skyddshöljet ovanpå det främre I/O-kortet.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar systemkonfigurationen på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.