Övre hölje och åtkomstlucka till Mac Pro (rack, 2023)

Innan du börjar

Verktyg

• Inga verktyg krävs för den här proceduren.

Viktigt

Om datorn är monterad i ett rack läser du Mac Pro-grunder för Mac Pro (rack) för att ta bort datorn från racket innan du påbörjar den här proceduren.

Borttagning

1. Skjut frigöringsspärrarna på sidorna av det övre höljet till olåst läge. Vinkla sedan upp det övre höljet.

2. Dra bort det övre höljet från den främre plattan för att ta bort det.

3. Tryck på de silverfärgade flikarna på åtkomstluckan för att visa frigöringsspärrarna. Dra sedan i spakarna för att låsa upp åtkomstluckan.

4. Dra bort luckan från höljet för att ta bort den.

Återmontering

1. Rikta in den vänstra kanten på åtkomstluckan mot kanten på höljets öppning. Placera sedan åtkomstluckan över höljets öppning.

2. Tryck hårt på åtkomstluckan nära frigöringsspärrarna enligt bilden tills spakarna klickar på plats.

3. Rikta in kanten på det övre höljet med skåran i den främre plattan.

4. Se till att de långa kanterna på det övre höljet är i linje med skårorna i höljet.

5. Tryck fast det övre höljet nära frigöringsspärrarna tills de klickar på plats.

Var försiktig

• När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

• Systemkonfiguration krävs om du har installerat ett nytt moderkort eller nya SSD-moduler.

• Om du har bytt ut moderkortet startar datorn i diagnostikläget tills du har slutfört systemkonfigurationen.

• Bytte du ut moderkortet eller SSD-modulerna startar inte datorn och statuslampan blinkar gult. Följ anvisningarna för att först återskapa operativsystemet och uppdatera den fasta mjukvaran. Sedan kan du köra Systemkonfiguration.