Systemfläktar till Mac Pro (2023) och Mac Pro (rack, 2023)

Innan du börjar

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Nm)

• Torx Plus 8IP-bit 25 mm

• Torx Plus 8IP-bit 89 mm

Borttagning

1. Skjut spärren till nedre SSD-modulens hölje åt vänster (1) och dra nedre SSD-modulens hölje mot dig (2) för att ta bort det från datorn. Spara nedre SSD-modulens hölje till återmonteringen.

2. Tryck på den övre och nedre delen av fläktkanalen för att lossa den vänstra sidan av fläktkanalen.

3. Tryck på de två områdena som visas för att lossa de två klämmorna på fläktkanalens högra kant.

4. Ta bort fläktkanalen från datorn.

5. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm och 8IP-biten på 25 mm för att ta bort den långa 8IP-skruven (923-03405) (1) från moderkortet.

6. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 25 mm för att ta bort de två korta 8IP-skruvarna (923-03404) (2) från moderkortet.

7. Rotera distansramen 180 grader. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm och 8IP-biten på 89 mm för att ta bort 8IP-skruven från systemfläktarnas nederdel.

• Obs! Skruvnumret är specifikt för modellen.

• Mac Pro (2023) (923-03418)

• Mac Pro (rack, 2023) (923-03433)

• Viktigt! Se till att du sätter i den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 89 mm i skruvhuvudet i en vinkel. Ta bort 8IP-skruven långsamt för att undvika att skada skruvhuvudet och skruvgängorna. Se till att du tar bort skruven rakt uppåt och ut ur skruvhålet.

8. Använd den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm och 8IP-biten på 25 mm för att ta bort de två 8IP-skruvarna (923-03417) från systemfläktarnas överdel.

•  Varning! Om du reparerar en Mac Pro (2023) måste du vara försiktig så att du inte skadar flexkabeln till det övre I/O-kortet när du tar bort systemfläktarna.

9. Dra bort systemfläktarnas nederdel och överdel från moderkortet jämnt för att koppla bort systemfläktarna från systemfläktens inriktningsstift.

10. Dra ut systemfläktarna ur distansramen. Om du reparerar en Mac Pro (2023) drar du ut systemfläktarna ur distansramen i den vinkel som visas för att undvika att skada övre I/O-kortets flexkabel.

Återmontering

1. Inspektera de tre kontaktfjädrarna för att se om de är skadade.

•  Varning! Om kontaktfjädrarna är skadade måste du byta moderkortet.

2. Sätt in systemfläktarna i distansramen. Om du reparerar en Mac Pro (2023) sätter du in systemfläktarna i distansramen i den vinkel som visas för att undvika att skada övre I/O-kortets flexkabel.

3. Rikta in systemfläktarna med de nedre skruvhålen i moderkortet. Tryck in systemfläktarna ordentligt mot moderkortet för att koppla in systemfläktens inriktningsstift.

4. Rotera distansramen 180 grader så att fläkten är vänd mot dig.

5. Ställ in vridmomentet på den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm till 0,55 Nm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 25 mm för att sätta tillbaka den långa 8IP-skruven (923-03405) (1) i moderkortet. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 25 mm för att sätta tillbaka de två korta 8IP-skruvarna (923-03404) (2) i moderkortet.

6. Ta bort 8IP-biten på 25 mm från den justerbara vridmomentnyckeln. Använd endast 8IP-biten på 25 mm för att delvis sätta tillbaka 8IP-skruven i systemfläktarnas nederdel.

• Obs! Skruvnumret är specifikt för modellen.

• Mac Pro (2023) (923-03418)

• Mac Pro (rack, 2023) (923-03433)

7. Behåll den justerbara vridmomentnyckeln inställd på 0,55 Nm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 89 mm för att helt sätta tillbaka 8IP-skruven systemfläktarnas nederdel.

• Viktigt! Se till att skruven sätts in rakt ned i skruvhålet.

8. Behåll den justerbara vridmomentnyckeln inställd på 0,55 Nm. Använd den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten på 25 mm för att sätta tillbaka de två 8IP-skruvarna (923-03417) i systemfläktarnas överdel.

9. För in de två klämmorna på vänster sida av fläktkanalen i skårorna på moderkortet.

• Obs! Bilden visar att skruvarna till systemfläktarna har tagits bort. Du måste dock sätta tillbaka skruvarna innan du sätter tillbaka fläktkanalen.

10. Tryck på fläktkanalens övre och nedre del för att föra in flikkroken på vänster sida av fläktkanalen i skåran i moderkortet.

11. Skjut spärren till nedre SSD-modulens hölje åt vänster (1). Placera nedre SSD-modulens hölje över öppningen. Tryck sedan på den vänstra kanten av nedre SSD-modulens hölje för att låsa det på plats (2).

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: