Så här uppdaterar du din HomePod efter att du har aktiverat Avancerat dataskydd för iCloud

Läs om vad du ska göra om du inte kan ställa in eller uppdatera din HomePod efter att Avancerat dataskydd har aktiverats.

Med Avancerat dataskydd för iCloud kan alla enheter som du använder med ditt Apple-ID kräva en minimiversion av mjukvara. Om du inte kan ställa in eller logga in på en ny HomePod efter att du har aktiverat Avancerat dataskydd för ditt konto, kan du behöva uppdatera mjukvaran till din HomePod.

Du kan uppdatera din HomePod till den mjukvara som krävs på ett av två sätt:

• Om du har en HomePod mini kan du uppdatera den med en Mac eller pc.

• För alla HomePod-modeller, även HomePod mini, kan du välja att tillfälligt stänga av Avancerat dataskydd för iCloud och uppdatera din HomePod. Observera att om du stänger av Avancerat dataskydd använder ditt konto standarddataskydd tills du aktiverar Avancerat dataskydd igen.

Så här uppdaterar du HomePod mini med en Mac eller pc

1. Anslut HomePod mini-högtalaren till din dator med usb-C-kabeln som medföljde.

2. Om du använder en Mac öppnar du ett Finder-fönster. Om du använder en pc öppnar du den senaste versionen av appen Apple Devices eller iTunes.

3. Välj din HomePod när den visas på din dator.

4. Klicka på Återskapa HomePod för att uppdatera till den senaste mjukvaran. Du ser ett meddelande när uppdateringen är klar.

5. Följ anvisningarna för att ställa in din HomePod.

Så här uppdaterar du din HomePod genom att tillfälligt stänga av Avancerat dataskydd

Om du väljer att tillfälligt stänga av Avancerat dataskydd bör du slå på det igen direkt efter att mjukvaran till din HomePod har uppdaterats. Tills du aktiverar Avancerat dataskydd igen använder ditt konto standarddataskydd.

1. Inaktivera Avancerat dataskydd i iCloud-inställningarna på din iPhone, iPad eller Mac: I Inställningar eller Systeminställningar trycker du på ditt namn och sedan på iCloud. Rulla till Avancerat dataskydd och stäng av Avancerat dataskydd.

2. Om du fick ett felmeddelande när du tidigare försökte ställa in din HomePod kan du behöva använda följande anvisningar för att nollställa din HomePod. Följ sedan anvisningarna för att ställa in din HomePod.

3. Uppdatera din HomePod till den senaste mjukvaran med hjälp av appen Hem.

4. Aktivera Avancerat dataskydd i iCloud-inställningarna på din iPhone, iPad eller Mac: I Inställningar eller Systeminställningar trycker du på ditt namn och sedan på iCloud. Rulla till Avancerat dataskydd och aktivera Avancerat dataskydd.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.