Ställa in en HomePod eller HomePod mini

Läs om hur du ställer in HomePod eller HomePod mini med hjälp av din iPhone eller iPad.

Förbered din iPhone eller iPad för att ställa in en HomePod

Du behöver en iPhone eller en iPad för att ställa in en HomePod. Du kan inte ställa in en HomePod med en Mac.

Uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

HomePod och HomePod mini använder det wifi-nätverk som din iPhone eller iPad är ansluten till. Läs om hur duansluter till wifi på din iPhone eller iPad och om rekommenderade inställningar för wifi-routrar. Enheter för internetdelning rekommenderas inte.

Ansluta HomePod-enheten till ström och vänta på en ljudsignal

Placera din HomePod eller HomePod mini på ett stabilt underlag med minst 15 cm utrymme runt omkring den och anslut den till ström. Vänta tills du hör en signal och ett pulserande vitt ljus visas på ovansidan av den.

homepod-mini-status-light-white-pulsing-animation

Hålla din iPhone eller iPad nära HomePod-enheten

Lås upp din iPhone eller iPad och håll den bredvid HomePod eller HomePod mini. Tryck på Ställ in när det visas på enhetens skärm. Om inställningsskärmen inte visas försöker du att låsa enheten och låsa upp den igen.

Läs om vad du ska göra om inställningsskärmen fortfarande inte visas

ios-17-iphone-14-pro-home-screen-homepod-set-up

Hålla din iPhone eller iPad över HomePod-enheten

När du uppmanas till det centrerar du din HomePod eller HomePod mini i sökaren på din iPhone eller iPad. Om du inte kan använda din kamera trycker du på Ange lösenkoden manuellt. Då svarar Siri med en fyrsiffrig lösenkod som du anger på enheten.

ios-17-iphone-14-pro-home-screen-center-homepod-in-the-frame

Anpassa dina HomePod-inställningar

Följ anvisningarna på skärmen för att välja dina inställningar. Du kan också hantera HomePod-inställningar i appen Hem efter installationen.

ios-17-iphone-14-pro-home-screen-homepod-pick-a-room

Vänta tills inställningarna och konfigurationen har slutförts

Vänta tills din HomePod eller HomePod mini har slutfört installationen och tryck sedan på Klar. Efter inställningarna fortsätter HomePod att konfigureras i Home-appen. Tiden för konfigurationen kan variera. Du kan spela upp ljud genom Siri på HomePod under konfigurationen.

ios-17-iphone-14-pro-home-screen-homepod-is-ready