Använda din HomePod på ett wifi-nätverk med 802.1X

HomePod-högtalare kan ansluta till många lärosätens eller företags wifi-nätverk med 802.1X. Läs om vilka nätverk som stöds och hur du ansluter.

HomePod-högtalare kan ansluta till de flesta wifi-nätverk med 802.1X och låsta nätverk som kräver ytterligare inloggningssteg, till exempel nätverk som tillhandahålls av hotell eller studentboende. Om ditt wifi-nätverk med 802.1X kräver ett unikt identitetscertifikat för varje enhet installerar du en konfigurationsprofil för att ansluta.

Kontrollera nätverkskrav

Din HomePod kan ansluta till ett wifi-nätverk med 802.1X som inte kräver ett engångslösenord och använda en av följande autentiseringstyper:

• PEAP

• EAP-TLS

• EAP-TTLS

• EAP-FAST

Ställa in din HomePod

Innan du kan ansluta till ett wifi-nätverk med 802.1X konfigurerar du din HomePod på ett hem- eller privat wifi-nätverk och sedan uppdaterar du din HomePod och iOS-enhet till den senaste versionen.

Ansluta till ett wifi-nätverk med 802.1X

Du kan dela wifi-konfigurationen från din iPhone eller iPad till din HomePod, eller så kan du installera en konfigurationsprofil för att ansluta automatiskt.

Dela wifi-konfigurationen från din iPhone eller iPad

1. Anslut till wifi-nätverket med 802.1X på din iPhone eller iPad.

2. Öppna appen Hem.

3. Tryck på HomePod och tryck sedan på kugghjulet längst ned till höger.

4. Tryck på ”Flytta HomePod till [nätverksnamn]”.

5. När din HomePod har anslutits till det nya nätverket trycker du på klar.

Använda en profil för att ansluta automatiskt

Du kan installera en konfigurationsprofil som automatiskt ansluter HomePod-högtalaren till ett wifi-nätverk med 802.1X. Din nätverksadministratör kan göra en profil tillgänglig från en webbplats eller ett e-postmeddelande. Tryck på profilen på din iPhone eller iPad och välj sedan din HomePod. Om du inte ser din HomePod väljer du Andra enheter och sedan din HomePod. Följ sedan uppmaningarna för att slutföra installationen.

Hitta din MAC-adress

På vissa wifi-nätverk kan din nätverksadministratör kräva wifi-adressen för din HomePod för att ge åtkomst. Så här hittar du det:

1. Öppna appen Hem på din iPhone eller iPad.

2. Tryck på HomePod och tryck sedan på kugghjulet längst ned till höger.

3. För HomePod-högtalare som är parkopplade för stereoljud rullar du nedåt och trycker på Högtalare, sedan trycker du på och håller på den enskilda HomePod-högtalaren.

4. Rulla ned för att hitta ditt Wi-Fi-nätverksnamn.

5. Tryck på ditt Wi-Fi-nätverksnamn för att visa din Wi-Fi-adress.

Om ”Vissa funktioner kanske inte fungerar på det här nätverket” visas under installationen

Om du konfigurerar din HomePod och meddelandet ”Vissa funktioner kanske inte fungerar på det här nätverket” visas, kan du vara ansluten till ett nätverk med begränsad kapacitet.

HomePod-stereopar, personliga funktioner, timers, HomePod som snabbtelefon och hemmabioljud med HomePod och Apple TV stöds inte i nätverk som blockerar peer-to-peer-kommunikation. Om de funktionerna inte är tillgängliga kontaktar du din nätverksadministratör.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.