Bruk Siri på alle Apple-enhetene dine

Bruk Siri for å få hjelp med å finne ting, få svar på spørsmål og utføre oppgaver i hverdagen. Bruk stemmen eller trykk på en knapp for å aktivere Siri. Deretter sier du hva du trenger. Finn Apple-enheten din nedenfor for å se hvordan du bruker Siri.

Slik bruker du Siri på iPhone

Her er noen måter du kan aktivere Siri på.

Bruk stemmen

No alt supplied for Image

Bare si Siri* eller Hei Siri, umiddelbart etterfulgt av forespørselen din. Du kan konfigurere hvordan du aktiverer Siri ved å gå til Innstillinger > Siri og søk og trykke på Lytt etter. Deretter slår du på Siri eller Hei Siri.

Trykk på og slipp knappen

• Hvis iPhonen har en Hjem-knapp, trykker du på denne og sier deretter forespørselen din.

• Hvis iPhonen ikke har en Hjem-knapp, trykker du på sideknappen og sier deretter forespørselen din.

• For å komme med en lang forespørsel holder du inne sideknappen eller Hjem-knappen til du er ferdig med å si forespørselen din.

Skriv i stedet for å snakke til Siri

Slå på Skriv til Siri. Deretter trykker du på knappen for å aktivere Siri og skriver inn forespørselen din.

Slik bruker du Siri på iPad

Her er noen måter du kan aktivere Siri på.

No alt supplied for Image

Bruk stemmen

Bare si Siri* eller Hei Siri, umiddelbart etterfulgt av forespørselen din.

Trykk på og slipp knappen

• Hvis iPaden har en Hjem-knapp, trykker du på denne og sier deretter forespørselen din.

• Hvis iPaden ikke har en Hjem-knapp, trykker du på toppknappen og sier deretter forespørselen din.

• For å komme med en lang forespørsel holder du inne toppknappen eller Hjem-knappen til du er ferdig med å si forespørselen din.

Skriv i stedet for å snakke til Siri

Slå på Skriv til Siri. Deretter trykker du på knappen for å aktivere Siri og skriver inn forespørselen din.

Slik bruker du Siri på AirPods

Her er noen måter du kan aktivere Siri på.

Bruk stemmen

Mens du bruker AirPods Pro, AirPods Max eller AirPods (2. generasjon eller nyere), sier du Siri* eller Hei Siri, og deretter sier du umiddelbart det du trenger.

Trykk på AirPod

Piler som peker mot skaftene på AirPods Pro

Slik bruker du Siri på Mac

Her er noen måter du kan aktivere Siri på.

Bruk stemmen

På støttede Mac-modeller kan du si Siri* eller Hei Siri etterfulgt av forespørselen din.

Bruk Siri-knappen

No alt supplied for Image
  • Klikk på Siri-knappenSiri-knapp i menylinjen eller på Dock. Deretter sier du hva du trenger.

• På en Mac med Touch Bar trykker du på Siri-knappenSiri-knapp, og sier deretter forespørselen din.

• På et Apple-tastatur med funksjonstaster trykker du på og holder inne Diktering-knappenDiktering-knapp og sier deretter forespørselen din.

• For å komme med en lang forespørsel holder du inne Siri-knappenSiri-knapp til du er ferdig med å si forespørselen din.

Skriv i stedet for å snakke til Siri

Aktiver Skriv til Siri. Trykk eller klikk på Siri-knappen og skriv deretter inn forespørselen din.

Slik bruker du Siri på Apple Watch

Her er noen måter du kan aktivere Siri på.

Bruk stemmen

Se på Apple Watch eller trykk på skjermen. Deretter sier du «Siri»* eller «Hei Siri», etterfulgt av forespørselen din.

Løft for å snakke

På Apple Watch Series 3 eller nyere løfter du håndleddet slik at Apple Watch er nær munnen, og sier hva du trenger.

Trykk på Digital Crown

Pil som peker på Digital Crown på Apple Watch
  • Trykk på og hold inne Digital Crown, og si hva du trenger.

• For å komme med en lang forespørsel holder du inne Digital Crown til du er ferdig med å si forespørselen din.

Slik bruker du Siri på HomePod

Her er noen måter du kan aktivere Siri på.

Bruk stemmen

Bare si Siri* eller Hei Siri, umiddelbart etterfulgt av forespørselen din.

Trykk på toppen av HomePod

HomePod mini som viser berøringsflaten
  • Trykk og hold på toppen av HomePod. Deretter sier du forespørselen din.

• Hvis du har en lang forespørsel, trykker du og holder inne på toppen av HomePod til du er ferdig med å si forespørselen.

HomePod er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Slik bruker du Siri på Apple TV

Hold nede Siri-knappen på Siri Remote, si forespørselen din, og slipp deretter Siri-knappen.

Finn ut mer om bruk av Siri på Apple TV

Slik bruker du Siri med CarPlay

Hvis bilen din støtter CarPlay eller Siri Eyes Free, kan du holde inne talekommandoknappen på rattet og fortelle Siri hva du trenger.

Gjør mer med Siri

Oppdag nye måter du kan få hjelp av Siri på – fra å finne informasjon til å styre hjemmet ditt.

*Tilgjengeligheten av Siri varierer etter språk, land og region. Finn ut hvilke Siri-funksjoner som støttes i landet ditt eller regionen din på iOS, iPadOS, macOS, watchOS og tvOS. Bare si Siri er tilgjengelig i USA, Australia, Canada og Storbritannia.