Mac-skrivebordet med en nettside åpen. Under viser punktskriftpanelet hva som er ved VoiceOver-markøren på nettstedet ved hjelp av simulerte gule punktskriftprikker med respektiv tekst nedenfor prikkene.

Ny på VoiceOver på Mac?

Lær om og øv på det grunnleggende for å styre Macen din med VoiceOver – skjermleseren som er innebygd i macOS.

Kom i gang med VoiceOver

En liste med VoiceOver-bevegelser og tilhørende kommandoer vist i Styreflatetilordner i VoiceOver-verktøy.

Bruk kjente bevegelser

VoiceOver i macOS bruker mange av de samme bevegelsene du kjenner fra iOS og iPadOS – for eksempel kan du berøre styreflaten for å høre objektet i VoiceOver-markøren.

Slik bruker du VoiceOver-bevegelser

Innstillinger som stemme og talehastighet for flere VoiceOver-språk, vises i Stemmer-panelet i Tale-kategorien i VoiceOver-verktøy.

Arbeid slik du foretrekker det

Tilpass VoiceOver med VoiceOver-verktøy. Endre VoiceOver-stemmen, koble til leselist-enheter, angi valg for hvordan du navigerer med VoiceOver og mer.

Slik bruker du VoiceOver-verktøy

Stemmer-panelet i Tale-kategorien i VoiceOver-verktøy vises. En aktivitet opprettes som bruker en gruppe VoiceOver-innstillinger i konteksten av å skrive programmeringskode.

Nytt i macOS Sonoma

VoiceOver i macOS Sonoma gir deg flere måter å forbedre arbeidsflyten din på, inkludert alternativer for å bytte automatisk mellom grupper med VoiceOver-innstillinger, basert på hva du gjør i en app, Siri-stemmer som høres naturlige og uttrykksfulle ut når de snakker raskt, støtte for todimensjonale leselister og mer.

Se hva som er nytt i VoiceOver

Hvis du vil slå opp i Brukerveiledning for VoiceOver, klikker du på Innholdsfortegnelse øverst på siden eller skriver inn et ord eller en setning i søkefeltet.

Hvis du trenger flere ressurser, kan du gå til Apples kundestøttenettsted for tilgjengelighet.

Last ned denne veiledningen i Braille Ready Format: BRF (engelsk)

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.