Hjelp for VoiceOver

Velkommen til VoiceOver

VoiceOver er skjermleseren som er integrert i macOS. Den leser opp det som er på skjermen og lar deg styre Macen ved hjelp av bevegelser, et tastatur eller en leselist.

Velkommen til VoiceOver-dialogruten, med Finn ut mer-, Bruk VoiceOver- og Slå av Voiceover-knapper nederst.
Stemmer-panelet i VoiceOver-verktøy som viser stemmeinnstillinger for engelsk, fransk og japansk.

Arbeid slik du foretrekker det

Vil du bruke forskjellige stemmer for forskjellige språk? Høre flere detaljer for noen objekter og færre for andre? Eller endre hvordan du navigerer på nettsider? Bruk VoiceOver-verktøy til å tilpasse hvordan VoiceOver fungerer for deg.

En liste med VoiceOver-bevegelser og tilhørende kommandoer vist i Styreflatetilordner i VoiceOver-verktøy.

Bruk kjente bevegelser

VoiceOver i macOS bruker mange av de samme bevegelsene du kjenner fra iOS. For eksempel kan du berøre styreflaten for å høre objekter i VoiceOver-markøren, dobbelttrykke for å utføre en handling, eller sveipe for å gå til neste objekt.

En Safari-nettside i VoiceOver-markøren og VoiceOver-rotoren stilt til koblinger.

Enklere nettsurfing

VoiceOver tilbyr flere måter å navigere på nettsider på. Bruk for eksempel skjermrotoren – roter to fingre på styreflaten som om du vrir på en bryter – for å navigere raskt på nettsider ved hjelp av objekter som koblinger, titler, vinduspunkter eller landemerker.

Punktskriftpanelet viser simulerte gule punktskriftprikker. Tekst under prikkene viser hva VoiceOver leser opp for øyeblikket.

Kom i gang med problemfri punktskrift

Koble til eller synkroniser leselisten – eller flere leselister – og du er klar. VoiceOver-beskrivelsen presenteres i punktskrift, samt på skjermen i punktskriftpanelet for seende brukere. VoiceOver er kompatibelt med flere enn 100 leselister.

Se mer om hvordan du tilpasser VoiceOver, bruker bevegelser, navigerer på nettsider og bruker VoiceOver med leselister.

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.