Hjelp barnet ditt med å sette opp en Mac

Sett opp en Mac som barnet ditt kan bruke på en sikker måte med sin egen brukerkonto og Apple-ID, mens de fortsatt er underlagt bruksgrensene du angir.

Sett opp en standard macOS-brukerkonto

Sett opp en standard brukerkonto for barnet ditt. Hvis du gir barnet en administratorkonto, kan de gjøre endringer som påvirker alle kontoer på denne Macen, og kan omgå bruksgrensene du har angitt for dem.

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Brukere og grupper.
  2. Klikk på låsen , og angi deretter administratorpassordet.
  3. Klikk på Legg til-knappen  under listen over brukere.
  4. Velg Standard fra lokalmenyen Ny konto.
  5. Fyll ut navn- og passordfeltet, og klikk deretter på Opprett bruker.
  6. Start Macen på nytt eller velg Apple-menyen  > Logg av.
  7. I påloggingsvinduet velger du den nye kontoen du opprettet. Deretter logger du på med navnet og passordet for kontoen.
  8. En oppsettassistent veileder deg gjennom de gjenværende trinnene for å sette opp kontoen. Når du blir bedt om å logge på med Apple-ID-en din, skriver du inn barnets Apple-ID, ikke din egen.

Hvis både du og barnet ditt skal bruke den samme Macen, må du huske å logge av kontoen din når du er ferdig. Macen din har flere løsninger for å raskt bytte mellom brukere.

Angi bruksgrenser

Med Skjermtid kan du overvåke bruk, planlegge skjermfri tid og angi bruksgrenser. Sett opp Skjermtid.

Konfigurer Apple-ID og familiedeling

Alle bør bruke sin egen Apple-ID, inkludert barnet ditt. Og med Familiedeling kan familien din dele abonnementer som Apple Music, iCloud-lagringsplass og mer uten å dele personlig informasjon som e-poster, tekstmeldinger og passord med hverandre. Familiemedlemmer kan også dele kjøp fra App Store, iTunes Store, Apple TV-appen og Apple Books. Finn ut mer om Familiedeling og Apple-ID-er for barn.

Slå på Hvor er?

Hvor er?-appen hjelper deg med å finne og beskytte enheten til barnet ditt hvis den blir mistet eller stjålet. Alle medlemmene i Familiedeling-gruppen din kan hjelpe andre medlemmer med å finne enheter. Slå på Hvor er?.

Slå på Spør om kjøp

Hvis du vil at barnet skal be om tillatelse før de kjøper ting, laster ned gratisapper eller registrerer seg for abonnementer, kan du konfigurere Spør om kjøp. Funksjonen slås automatisk på for barn under 13 år. Slå på Spør om kjøp.