Konfigurere Hvor er? på iPhone, Mac og andre enheter

Med iOS 13, iPadOS og macOS Catalina kan du bruke Hvor er?-appen til å finne venner og familie, dele plasseringen din og finne savnede enheter. Slik kommer du i gang.

Hvor er?-appen slår sammen Finn iPhone og Finn vennene mine til en enkelt app som er inkludert i iOS 13, iPadOS og macOS Catalina. Hvis du trenger hjelp til å finne den, bruker du Søk på iPhone, iPad eller iPod touch, eller bruk Spotlight på Mac. Du kan også dele posisjoner eller finne savnede enheteriCloud.com.

Hvis du ikke har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller watchOS 6, konfigurerer du Finn iPhone og Finn vennene mine i stedet for Hvor er?, eller bruker iCloud.com til å finne enheten din.

Komme i gang med Hvor er? på iPhone, iPad eller iPod touch

Sjekk hvor venner og familie er, på en enkel måte. Del plasseringen din med andre, la dem dele tilbake og finn savnede enheter. Alt dette kan du gjøre med Hvor er?-appen.

Slå på stedstjenester

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Rull ned og velg Personvern.
  3. Velg Stedstjenester.
  4. Slå på Stedstjenester.

Slå på Del posisjonen min

Hvis du vil at venner og familie skal vite hvor du er, slår du på Del plasseringen min på iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis de også deler posisjonen sin med deg, kan du også se hvor de er.

1. Åpne Innstillinger-appen og velg [navnet ditt].
  2. Velg Hvor er?
  3. Slå på Del posisjonen min.

Hvis du konfigurerer Familiedeling, kan du se medlemmene i familiegruppen som du deler posisjonen din med.

Når du har slått på Del posisjonen min, kan du finne ut hvordan du konfigurerer og bruker Hvor er? til å dele posisjonen din.

For familiemedlemmer som har enheter med iOS 12 eller eldre, macOS Mojave eller eldre eller or watchOS 3 til 5, må de konfigurere og bruke Finn vennene mine for å dele posisjonen sin med venner og familie.

Slå på Finn [enhet]

1. Åpne Innstillinger-appen og velg [navnet ditt].
  2. Velg Hvor er? og deretter Finn [enhet], og slå på Finn [enhet].
  3. For å se enheten også når den er frakoblet, slår du på Finn frakoblede enheter.
  4. Hvis du vil at enheten skal sende posisjonen sin til oss når batteriet er lavt, slår du på Send siste posisjon.

Hvis Apple Watch og AirPods er sammenkoblet med enheten din, blir de automatisk konfigurert når du slår på Finn [enhet].

Velg innstillinger for Kart

Du kan velge å bruke den kartvisningen du liker best, i Hvor er?-appen. Du kan også velge om du vil se avstanden på kartet i miles eller kilometer.

Velg en visning i Kart

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg informasjonssymbolet .
  3. Under Kartvisning velger du visningen du vil bruke. Du kan velge mellom Kart, Hybrid og Satellitt.

Velg en avstandsenhet i Kart

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg informasjonssymbolet .
  3. Under Avstand kan du velge Miles eller Kilometer.

Komme i gang med Hvor er? på Mac

Sjekk hvor venner og familie er, på en enkel måte. Del plasseringen din med andre, la dem dele tilbake og finn savnede enheter. Alt dette kan du gjøre med Hvor er?-appen.

Slå på stedstjenester

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Sikkerhet og personvern og deretter på Personvern-fanen.
  3. Hvis hengelåsen i nedre venstre hjørne er låst , klikker du på den og oppgir navn og passord for administratoren.
  4. Velg Stedstjenester.
  5. Velg avkrysningsruten «Slå på Stedstjenester».
  6. Velg avkrysningsruten ved siden av «Hvor er?» i listen over apper under Stedstjenester.

Slå på Finn Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID og deretter iCloud.
  3. Velg avkrysningsruten for å slå på Finn Mac.

Når du har slått på Finn [enhet], kan du se hvordan du finner en savnet enhet med Hvor er?.

På enheter med iOS 12 eller eldre, eller med macOS Mojave eller eldre, må du konfigurere og bruke Finn iPhone.

Velg innstillinger for Kart

Du kan velge å bruke den kartvisningen du liker best, i Hvor er?-appen. Du kan også velge om du vil se avstanden på kartet i miles eller kilometer.

Velg en visning i Kart

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Visning på menylinjen.
  3. Klikk på Visning, og velg Kart-, Hybrid- eller Satellittvisning.

Velg en avstandsenhet i Kart

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Visning på menylinjen.
  3. Klikk på avstand, og velg Miles eller Kilometer.