Konfigurere Finn min på iPhone, Mac og andre enheter

Med iOS 13, iPadOS og macOS Catalina kan du bruke Finn min-appen til å finne venner og familie, dele plasseringen din og finne savnede enheter. Slik kommer du i gang.

Finn min-appen slår sammen Finn iPhone og Finn vennene mine til en enkelt app for iOS 13, iPadOS og macOS Catalina. Hvis du trenger hjelp til å finne den, bruker du Søk på iPhone, iPad eller iPod touch, eller bruk Spotlight på Mac. Du kan også dele posisjoner eller finne savnede enheter på iCloud.com.

Hvis du ikke har iOS 13, iPadOS, macOS Catalina eller watchOS 6, kan du konfigurere og bruke Finn iPhone og Finn vennene mine i stedet for Finn min eller logge på iCloud.com.

Komme i gang med Finn min på iPhone, iPad eller iPod touch

Sjekk hvor venner og familiemedlemmer er, på en enkel måte. Del plasseringen din med andre, la dem dele tilbake og finn savnede enheter. Alt dette kan du gjøre med Finn-appen.

Slå på stedstjenester

1. Logg på med Apple-ID-en din på enheten.
  2. Åpne Innstillinger-appen.
  3. Rull ned og velg Personvern.
  4. Velg Stedstjenester.
  5. Slå på Stedstjenester.

Slå på Del posisjonen min

Hvis du vil at venner og familie skal vite hvor du er, slår du på Del plasseringen min på iPhone, iPad eller iPod touch. Hvis de også deler posisjonen sin med deg, kan du også se hvor de er.

1. Åpne Innstillinger-appen og velg [navnet ditt].
  2. Velg Finn.
  3. Slå på Del posisjonen min.

Hvis du konfigurerer Familiedeling, kan du se medlemmene i familiegruppen som du deler posisjonen din med.

Når du har slått på Del posisjonen min, kan du finne ut hvordan du konfigurerer og bruker Finn til å dele posisjonen din.

Familiemedlemmer som har enheter med iOS 12 eller eldre, macOS Mojave eller eldre eller watchOS 3 til og med 5, må følge disse trinnene for å dele posisjonen sin med venner og familie og konfigurere og bruke Finn vennene mine.

Slå på Finn [enhet]

1. Åpne Innstillinger-appen og velg [navnet ditt].
  2. Velg Finn og deretter Finn [enhet], og slå på Finn [enhet].
  3. For å se enheten også når den er frakoblet, slår du på Finn frakoblede enheter.
  4. Hvis du vil at enheten skal sende posisjonen sin til oss når batteriet er lavt, slår du på Send siste posisjon.

Hvis Apple Watch og AirPods er sammenkoblet med enheten din, blir de automatisk konfigurert når du slår på Finn [enhet].

Velg innstillinger for Kart

Du kan velge å bruke den kartvisningen du liker best, i Finn-appen. Du kan også velge om du vil se avstanden på kartet i miles eller kilometer.

Velg en visning i Kart

1. Åpne Finn-appen.
  2. Velg informasjonssymbolet .
  3. Under Kartvisning velger du visningen du vil bruke. Du kan velge mellom Kart, Hybrid og Satellitt.

Velg en avstandsenhet i Kart

1. Åpne Finn-appen.
  2. Velg informasjonssymbolet .
  3. Under Avstand kan du velge Miles eller Kilometer.

Komme i gang med Finn min på Mac

Sjekk hvor venner og familiemedlemmer er, på en enkel måte. Del plasseringen din med andre, la dem dele tilbake og finn savnede enheter. Alt dette kan du gjøre med Finn-appen.

Slå på stedstjenester

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Sikkerhet og personvern og deretter på Personvern-fanen.
  3. Hvis hengelåsen i nedre venstre hjørne er låst , klikker du på den og oppgir navn og passord for administratoren.
  4. Velg Stedstjenester.
  5. Merk av i avmerkingsboksen «Slå på Stedstjenester».
  6. Merk av i boksen ved siden av «Finn min» i listen over apper under Stedstjenester.

Slå på Finn Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID og deretter iCloud.
  3. Kryss av i ruten for å slå på Finn Mac.

Når du har slått på Finn [enhet], kan du se hvordan du finner en savnet enhet med Finn min.

På enheter med iOS 12 eller eldre, eller med macOS Mojave eller eldre, følger du denne fremgangsmåten for å konfigurere Finn iPhone.

Velg innstillinger for Kart

Du kan velge å bruke den kartvisningen du liker best, i Finn-appen. Du kan også velge om du vil se avstanden på kartet i miles eller kilometer.

Velg en visning i Kart

1. Åpne Finn-appen.
  2. Velg Visning på menylinjen.
  3. Klikk på Visning, og velg Kart-, Hybrid- eller Satellittvisning.

Velg en avstandsenhet i Kart

1. Åpne Finn-appen.
  2. Velg Visning på menylinjen.
  3. Klikk på avstand, og velg Miles eller Kilometer.