Familiedeling og Apple-ID for barn

Med Familiedeling kan du opprette en Apple-ID for et barn som er under 13 år.* Dermed kan de bli med på Familiedeling og bruke andre Apple-tjenester som iCloud, iMessage, FaceTime og Game Center.

Alle medlemmene i familiegruppen må ha en egen Apple-ID for å kunne delta i Familiedeling. Barn under 13 år* kan ikke opprette en Apple-ID selv. Men organisatoren i familien kan gi bekreftet foreldresamtykke og opprette en Apple-ID på vegne av barnet i familiegruppen sin.

Hvis barnet ditt allerede har en Apple-ID, kan du legge det til familiegruppen din og oppdatere e-postadressen, fødselsdatoen og sikkerhetsspørsmålene med mer.

Sjekk betalingsmåten

Før du begynner, bør du kontrollere at du bruker en betalingsmåte som støttes. Du kan sjekke betalingsmåten fra Apple-ID-kontosiden eller i iTunes.

For å overholde personvernlovene for barn på nettet bruker du CVV-verifiseringskoden du får tilsendt på SMS eller sikkerhetskoden fra betalingsmåten for å gi bekreftet foreldresamtykke. Hvis du ikke har en godkjent betalingsmåte lagret, blir du bedt om å endre det til en godkjent betalingsmåte før du kan fortsette. Du kan også lese mer om hvordan Apple bruker betalingsinformasjonen din.

Når du har opprettet barnets Apple-ID, kan du endre tilbake til en annen betalingsmåte.

Opprette en Apple-ID for et barn

Følg fremgangsmåten nedenfor for å lage en Apple-ID for barn, og legg dem deretter til i familiegruppen din. Når du har lagt til et barn i familiegruppen, får barnet sin egen Apple-ID som kan brukes på alle Apple-enheter. E-postadressen din er sikkerhetsadressen for barnets konto, og du kan bruke den sammen med de oppgitte sikkerhetsspørsmålene for å tilbakestille et glemt passord.

Hvis barnet allerede har en Game Center-konto, men ikke en Apple-ID, trenger du ikke å opprette en konto for dem. Bare søk etter kallenavnet deres i stedet.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling > Legg til familiemedlem > Opprett en barnekonto > Neste. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie.
  2. Skriv inn barnets fødselsdato og trykk på Neste. Forsikre deg om at datoen er riktig.
  3. Les gjennom personvernvilkårene for foreldre og trykk på Enig.
  4. Oppgi de nødvendige opplysningene for betalingsmåten og trykk på Neste. Hvis du ikke har registrert en betalingsmåte for kontoen, må du gjøre det.
  5. Oppgi barnets navn, trykk på Neste, opprett Apple-ID-en (brukernavn@icloud.com) og trykk på Neste. Trykk på Opprett.
  6. Følg instruksjonene på skjermen for å angi et passord, velge sikkerhetsspørsmål og konfigurere barnets konto. Velg passord og sikkerhetsspørsmål som dere begge kan huske.
  7. Slå på Spør om kjøp for å godkjenne alle kjøp barnet ditt starter i iTunes, Apple Books og App Store. Du blir ansvarlig for alle belastninger til kontoen din. Trykk på Neste.
  8. Se gjennom Vilkår og betingelser. Klikk på Enig.

Mac

1. Gå til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud > Administrer familie og klikk på legg til-symbol.
  2. Velg «Opprett Apple-ID for et barn som ikke har konto» og klikk på Fortsett.
  3. Skriv inn barnets fødselsdato. Forsikre deg om at datoen er riktig.
  4. Oppgi Apple-ID-en for barnet (brukernavn@icloud.com), for- og etternavnet og passordet. Deretter klikker du på Fortsett.
  5. Oppgi de nødvendige opplysningene for betalingsmåten og trykk på Enig. Hvis du ikke har registrert en betalingsmåte for kontoen, må du gjøre det.
  6. Følg instruksjonene på skjermen for å angi et passord, velge sikkerhetsspørsmål og konfigurere barnets konto. Velg passord og sikkerhetsspørsmål som dere begge kan huske. Du mottar en e-postbekreftelse når Apple-ID-en er opprettet.

Hvis barnet har en Game Center-konto

Hvis du vil legge til et barn under 13* som allerede har en Game Center-konto, men ikke en Apple-ID, følger du denne fremgangsmåten.

På iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling > Legg til familiemedlem.
  2. Angi barnets Game Center-kallenavn.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

På Mac med macOS 10.12.4 eller nyere:

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg og klikk på iCloud.
  2. Klikk på Administrer familie.
  3. Klikk på legg til-symbol, og angi deretter barnets Game Center-kallenavn.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

Barnet får en melding om å angi Game Center-passordet. Når barnet har angitt passordet, er det en del av Familiedeling-gruppen.

Administrere kontoen til barnet ditt

Barn får de samme Familiedeling-funksjonene som andre medlemmer av familiegruppen, og som standard får de tilgang til det samme utvalget av musikk, filmer, TV-programmer, bøker og apper. Du kan begrense innholdet som et barn får tilgang til på enhetene sine. Angi Restriksjoner eller Foreldrekontroll på en iOS-enheti iTunes eller på en Mac.

Spør om kjøp aktiveres som standard for barn under 13 år.* Hvis du ikke ønsker å bruke Spør om kjøp, kan du slå av funksjonen:

• Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > Familiedeling på iPhone, iPad eller iPod touch, og trykk på barnets navn. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Familie og trykker på barnets navn.
  • På en Mac går du til Apple-menyen > Systemvalg > iCloud > Administrer familie og klikker på barnets navn.

Hvis du slår av Spør om kjøp, kan barnet utføre kjøp som blir belastet din betalingsmåte uten forutgående varsling.

Barnet må være en del av familiegruppen inntil det fyller 13 år.* Du kan imidlertid overføre et barn til en annen familiegruppe, om nødvendig.

*Alder varierer mellom ulike land og regioner.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.