Hvis Macen starter med en tom skjerm

Under oppstart av Macen skal det vises en tom skjerm (svart, grå eller blå) en eller flere ganger. Hvis Macen ser ut til å være slått på, men står fast på en tom skjerm, følger du denne fremgangsmåten.

Slå Macen av og på igjen

1. Trykk og hold inne av/på-knappen på Macen i opptil 10 sekunder, helt til Macen slår seg av. (Alle Macer har en av/på-knapp. På bærbare datamaskiner med Touch ID, holder du inne på Touch ID.)

2. Trykk og slipp av/på-knappen for å slå på Macen igjen. Hvis skjermen forblir tom, fortsetter du til neste del.

Start fra macOS-gjenoppretting hvis det er mulig

Hvis skjermen forblir tom, kan du prøve å starte fra macOS-gjenoppretting. Hvis du ikke er sikker på om du har en Mac med Apple-chip, kan du prøve begge disse fremgangsmåtene.

Hvis du bruker en Mac med Apple-chip

1. Hold inne av/på-knappen i ti sekunder igjen for å sikre at Macen er slått av.

2. Hold inne av/på-knappen. Mens du fortsetter å holde inne av/på-knappen, slår Macen seg på og laster inn oppstartsalternativene. Når du ser Valg, slipper du av/på-knappen.

3. Klikk på Valg og deretter på Fortsett-knappen som vises under.

4. Når du ser Verktøy-vinduet, bruker du Diskverktøy til å reparere startdisken, og deretter starter du Macen på nytt.

5. Hvis Macen starter på nytt til en tom skjerm igjen, installerer du macOS på nytt.

Hvis du bruker en annen Mac

1. Hold inne av/på-knappen i ti sekunder igjen for å sikre at Macen er slått av.

2. Trykk og slipp av/på-knappen for å slå på Macen. Umiddelbart etter at du har sluppet av/på-knappen, holder du inne Kommando (⌘)-R og holder inne tastene til du ser en Apple-logo eller en roterende jordklode.

3. Du kan bli bedt om å velge et nettverk fra wifi-menyenwifi-menyen eller koble til en nettverkskabel. Hvis du ikke ser en wifi-meny, ser du etter den øverst til høyre på skjermen.

4. Når du ser Verktøy-vinduet, bruker du Diskverktøy til å reparere startdisken, og deretter starter du Macen på nytt.

5. Hvis Macen starter på nytt til en tom skjerm igjen, installerer du macOS på nytt.

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gjenoppretting

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gjenoppretting fordi skjermen forblir tom:

Hvis problemet vedvarer, eller hvis du trenger hjelp med noen av disse instruksjonene, kontakter du Apple-kundestøtte.