Hvis Macen starter med en tom skjerm

Under oppstart skal det vises en tom skjerm (svart, grå eller blå) én eller flere ganger. Hvis det vises en tom skjerm, og det ser ut til at Macen har hengt seg opp, følger du veiledningen nedenfor.

Grå skjerm

Prøv å starte fra macOS-gjenoppretting

Hvis Macen ser ut til å være på, men ingenting vises på skjermen, sjekker du om Macen har Apple-chip og følger deretter den aktuelle fremgangsmåten:

Apple-chip

1. Trykk på og hold inne av/på-knappen i rundt ti sekunder.
  2. Deretter skal du se vinduet med oppstartsalternativer. Velg Valg, og klikk deretter på Fortsett.
  3. Hvis vinduet med oppstartsalternativer ikke vises etter ti sekunder, slipper du av/på-knappen og holder den deretter inne i ti sekunder til. Hvis problemet vedvarer, kan du kontakte Apple-kundestøtte

Intel-prosessor

1. Trykk på og hold inne av/på-knappen i rundt ti sekunder.
  2. Trykk på og slipp av/på-knappen. Umiddelbart etterpå trykker du på og holder inne Kommando (⌘)- og R-tasten til du ser en Apple-logo eller et annet bilde.
  3. Hvis du fremdeles ser en tom skjerm etter omtrent 20 sekunder, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Reparer oppstartsdisken ved hjelp av Diskverktøy

Hvis Macen startet fra macOS-gjenoppretting, skal du se et verktøyvindu som inkluderer Diskverktøy. Reparer oppstartsdisken med Diskverktøy.

Verktøyvinduet

Hvis Diskverktøy ikke finner noen feil, installerer du macOS på nytt.

Hvis Diskverktøy finner feil og reparerer dem, starter du Macen på nytt. Hvis problemet vedvarer etter omstart, installerer du macOS på nytt.

Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte