Løp med Apple Watch

Få mest mulig ut av løpingen din med Apple Watch. Og finn ut hvordan du kan spare strøm på lange løpeturer, slik at Apple Watch kan registrere hele turen.

Slik starter du en løpeøkt

1. Åpne Trening-appen.
  2. Rull ned til Løping utendørs eller Løping innendørs.
  3. Trykk på Mer-knappen Mer-symbolet for å angi et mål i kalorier, distanse eller tid. Hvis du vil angi et fartsvarsel for løping utendørs, ruller du ned, trykker på Angi varsel eller angir tiden din, og deretter velger du Snitt, Aktiv eller Av.
  4. Trykk på Start.
  5. Vent på nedtellingen, som tar tre sekunder. Trykk på skjermen for å hoppe over nedtellingen.

Du kan se fremgangen din på urskiven. Fartsvarsler er kun tilgjengelige for løping utendørs.

Slik setter du løpeøkten på pause

Trykk på både Digital Crown og sideknappen samtidig for å sette løpeøkten på pause. Trykk på begge knappene igjen for å gjenoppta økten.

Du kan også angi at innendørs eller utendørs løpeøkter skal settes på pause automatisk når du slutter å løpe.

• På Apple Watch åpner du Innstillinger-appen og trykker på Treningsøkt > Automatisk pause i løpeøkt.
  • Åpne Apple Watch-appen på iPhone, trykk på fanen Min Apple Watch eller Min klokke, og trykk på Treningsøkt > Automatisk pause i løpeøkt.

Slik avslutter du treningsøkter

Sveip til høyre og trykk på Avslutt-knappen avslutt treningsøkt-symbolet. Når treningsøkten din avsluttes, viser Apple Watch deg en oppsummering av økten. Hvis du vil se mer, kan du sjekke treningshistorikken i Aktivitet-appen på iPhone.

Slik sporer du fremgangen din

Tilpass målingene du ser når du trener, og se de tidligere treningsøktene dine.

Velg hvilke målinger som spores

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Trening > Treningsvisning.
  3. Trykk på Flere målinger eller Én måling.
    • Hvis du velger Flere målinger, kan du velge opptil fem målinger for hver treningsøkt. Trykk på Løping utendørs eller Løping innendørs. Deretter trykker du på Rediger. Legg til eller slett målinger, eller trykk på og hold inne Endre rekkefølge-knappen trekkspill-symbolet for å endre rekkefølgen.
    • Hvis du velger Én måling, kan du vri på Digital Crown for å rulle gjennom alle målingene i løpet av en treningsøkt.

Disse målingene er opprettet spesifikt for løping. Du må konfigurere flere målinger for å se disse alternativene.

• Aktiv kilometer er en måling som viser deg tempoet for kilometeren du nettopp har tilbakelagt.
  • Rytme viser antall skritt per minutt.
  • Stigning viser økningen i høyde gjennom treningsøkten.

Se ruten din

1. Åpne Aktivitet-appen på iPhone.
  2. Trykk på Treningsøkter-fanen.
  3. Trykk på treningsøkten du vil se, og rull ned.
  4. Trykk på kartet. Fargene viser farten din, der grønn er den raskeste farten og rød er den laveste.

For å se ruten må du ha Apple Watch Series 2 eller nyere eller ha med deg iPhone under treningsøkten. Du må også aktivere sporing av rute: På iPhonen din går du til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester, trykker på Apple Watch-treningsøkt og deretter på Når appen er i bruk.

Gjør deg klar for langdistanseløp

Med Apple Watch kan du velge hvordan du forbereder deg til et langt løp, som for eksempel et maraton, slik at klokken holder ut like lenge som deg. Se hvilke alternativer du har, nedenfor:

• Slå på Strømsparingsmodus. Strømsparingsmodus deaktiverer pulsmåleren og mobildata under gå- og løpeøkter. Når pulsmåleren er slått av, beregnes kaloriforbrenningen kanskje ikke like nøyaktig. På lengre treningsøkter kan du velge å bruke en Bluetooth-bryststropp i stedet for den innebygde pulsmåleren. Slik slår du på Strømsparingsmodus
  • Synkroniser musikk, podkaster og lydbøker direkte til Apple Watch på forhånd, slik at du kan bruke innholdet selv om du er utenfor rekkevidden til iPhonen din. Finn ut hvordan du synkroniserer innhold til Apple Watch.
  • Ta med deg iPhonen. Hvis du tar med deg iPhonen, kan klokken bruke Bluetooth til batteriintensive funksjoner som tilkoblinger, strømming av musikk eller podkaster, tilgang til Siri med mer. Finn ut mer om batteriytelse

Få bedre resultater