Om ytelsen til iOS på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis iOS-enheten din er treg eller henger, kan du prøve disse tipsene.

Sjekk nettverksforholdene

Mange av appene på enheten din trenger en internettforbindelse for å vise innhold og fungere normalt. Hvis det er mye trafikk på nettverket du bruker, for eksempel hvis du er på et arrangement der mange personer bruker det samme nettverket, kan det ta en stund før appene åpnes eller viser innholdet. Når du er i trafikken, kan det også virke som om enheten er treg, siden den hele tiden kobler seg til nye mobilmaster.

Selv om enheten viser at du har sterkt signal, kan det hende at du må vente litt, prøve på nytt et annet sted eller bruke Wi-Fi hvis det er tilgjengelig. Hvis du har vedvarende problemer med hastigheten, tilgjengeligheten eller ytelsen med mobildata på flere steder, bør du kontakte operatøren.

Finn ut mer om mobildata.

Lukk en app som ikke svarer

Hvis en app slutter å svare eller henger, kan det hende du må fremtvinge lukking av appen og åpne den på nytt.*

1. Fra Hjem-skjermen på en iPhone X eller nyere eller en iPad med iOS 12 sveiper du opp fra bunnen av skjermen. Hold en liten stund på midten av skjermen. På iPhone 8 eller eldre kan du dobbeltklikke på Hjem-knappen for å vise de sist brukte appene.
  2. Sveip til høyre eller venstre for å finne appen du vil lukke.
  3. Sveip opp på appens forhåndsvisning for å lukke appen.

* Under normale forhold er det ikke nødvendig å fremtvinge lukking av apper, og det gjør ikke enheten raskere. Tvert imot går det tregere å åpne appen etter en fremtvungen lukking, fordi den må laste inn alle dataene på nytt.

Finn ut hva du kan gjøre hvis en app slutter å svare gjentatte ganger.

Sjekk at du har nok lagringsplass

Hvis det er lite lagringsplass igjen på enheten, frigjør iOS plass automatisk under installering av apper, oppdatering av iOS, nedlasting av musikk, opptak av videoer med mer. iOS fjerner bare elementer som kan lastes ned på nytt, eller elementer det ikke er behov for lenger.

Du kan sjekke lagringsplassen på enheten i Innstillinger > Generelt > [Enhet]-lagring. For best mulig ytelse bør du sørge for å ha minst 1 GB ledig plass. Hvis det er mindre tilgjengelig lagringsplass enn 1 GB over tid, kan enheten kjøre tregere ettersom iOS frigjør plass til nytt innhold gjentatte ganger.

Hvis du trenger å frigjøre plass, kan du følge disse trinnene for å slå på de innebygde funksjonene som anbefales for å spare lagringsplass i iOS:

1. Gå til Innstillinger > Generelt > [Enhet]-lagring og les eventuelle anbefalinger fra iOS der.
  2. Trykk på Aktiver for å slå på en anbefaling, eller trykk på tittelen til anbefalingen for å se gjennom innholdet du kan slette.

Hvis du ikke ser noen anbefalinger, eller hvis du må frigjøre enda mer plass, kan du se gjennom appene du har på enheten. Du finner dem på den samme skjermen som [Enhet]-lagring, og du kan også se hvor mye plass de tar opp.

Trykk på en app, og velg et alternativ:

• Fjern appen. Dette frigjør lagringsplassen appen bruker, men beholder dokumentene og dataene.
  • Slett appen. Dette fjerner appen og relaterte data.
  • Du kan kanskje slette noen av dokumentene og dataene, avhengig av appen.

Finn flere måter du kan optimalisere lagringsplassen på.

Slå av Spareblussmodus når du ikke trenger den

Spareblussmodus er en funksjon på iPhone som forlenger batteritiden ved å redusere mengden strøm enheten bruker. I Spareblussmodus er enkelte funksjoner slått av, og noen oppgaver kan bruke lengre tid enn vanlig på å fullføres. Hvis batterisymbolet er gult, betyr det at Spareblussmodus er på.

Du kan vurdere å ha Spareblussmodus slått av hvis du må kunne bruke iPhone uten de begrensningene Spareblussmodus gir. Du kan slå Spareblussmodus på eller av i Innstillinger > Batteri.

Få mer informasjon om Spareblussmodus.

Pass på at enheten ikke blir for varm eller for kald

iOS justerer ytelsen til enheten hvis den blir for varm på grunn av ytre forhold, for eksempel hvis du legger den igjen i en varm bil eller bruker den i direkte sollys over lang tid. Flytt enheten til et kjøligere sted, slik at temperaturen reguleres.

Enheten kan også kjøre tregere hvis det er for kaldt. Hvis enheten kjører tregt etter å ha blitt eksponert for kulde, bør du flytte den til et varmere sted.

Les mer om akseptable driftstemperaturer.

Sjekk batteriets tilstand

Alle oppladbare batterier er forbrukskomponenter som blir mindre effektive når de eldes kjemisk. Over tid får de oppladbare batteriene i alle iPhone-modeller redusert kapasitet og toppytelse, og til slutt må de skiftes ut. iOS kan vise batteriets tilstand og varsle deg hvis batteriet i iPhone må skiftes ut. Gå til Innstillinger > Batteri, og trykk på Batteritilstand.

Sjekk iPhone-batteriet ditt.

Få mer hjelp

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.