Bruk Spareblussmodus for å spare batterilevetid på iPhone eller iPad

Med Spareblussmodus reduseres strømforbruket på iPhone eller iPad når batterinivået er lavt.

Trykk på Innstillinger > Batteri for å slå Spareblussmodus på eller av. Du kan også slå Spareblussmodus på eller av via Kontrollsenter. Gå til Innstillinger > Kontrollsenter > Tilpass kontroller, og velg Spareblussmodus for å legge det til i Kontrollsenter.

Når Spareblussmodus er på, går det lengre tid før du trenger å lade iPhonen eller iPaden, men det tar kanskje lengre tid før enkelte funksjoner oppdateres eller fullføres. Det kan dessuten hende at enkelte oppgaver ikke fungerer før du slår av Spareblussmodus, eller før iPhonen eller iPaden er ladet opp til minst 80 prosent.

En iPhone på skjermen Innstillinger > Batteri. Spareblussmodus er slått på, og det er et gult batterisymbol på statuslinjen.

Spareblussmodus reduserer eller påvirker disse funksjonene:

• 5G (unntatt for videostrømming) på iPhone 12- og iPhone 13-modeller1

• Autolås (bruker 30 sekunder som standard)

• Lysstyrke på skjermen

• Skjermens oppdateringsfrekvens (begrenset til maksimalt 60 Hz) på iPhone- og iPad-modeller med ProMotion-skjerm2

• Noen visuelle effekter

• iCloud-bilder (settes midlertidig på pause)

• Automatiske nedlastinger

• Henting av e-post

• Oppdatering av bakgrunnsapper

Når Spareblussmodus er på, er batteriet på statuslinjen gult. Du ser et gult batterisymbolNo alt supplied for Image og batteriprosenten. Når du har ladet iPhonen eller iPaden opp til 80 prosent eller mer, blir Spareblussmodus automatisk slått av.

1. Hvis du slår på Spareblussmodus, deaktiveres 5G bortsett fra i noen tilfeller, for eksempel for videostrømming og store nedlastinger på iPhone 12- og iPhone 13-modeller. På iPhone 12-modeller deaktiverer Spareblussmodus frittstående 5G (der det er tilgjengelig).

2. Disse enhetene har ProMotion-skjerm: iPhone 13 Pro og nyere, iPhone 13 Pro Max og nyere, 10,5-tommers iPad Pro, alle 11-tommers iPad Pro modeller og 12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon) og nyere.

Finn ut mer

iPhone med iOS 11.3 eller nyere viser batteriets tilstand og anbefaler om batteriet må byttes ut. Finn ut mer i iPhone-batteri og -ytelse. Du kan også finne ut hvordan du oppnår maksimal batteritid og -levetid.