Gjør Mac klar for service

Spar tid og beskytt informasjonen din ved å fullføre så mange av disse trinnene som mulig før du leverer Macen til service.

1. Opprett en sikkerhetskopi

Sikkerhetskopier Macen din i tilfelle det er nødvendig å slette eller bytte ut harddisken under service.

2. Avtal service

Avtal service. Avhengig av tilgjengeligheten i området ditt kan du avtale service i en Apple Store, finne en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller arrangere innsendingservice.

3. Sjekk innstillingene

Fullfør disse trinnene for å påse at serviceteknikeren kan utføre den nødvendige feilsøkingen. Hvis dette ikke er mulig, må teknikeren kanskje diskutere andre alternativer med deg.

• Hvis du har slått på Finn Mac, må du slå av Hvor er?.
  • Hvis du har slått på et firmwarepassord, må du slå av firmwarepassordet.
  • Hvis du har arrangert innsendingsservice, følger du eventuelle tilleggsinstruksjoner du mottar fra Apple.

Hvis du er bekymret for sikkerheten til dataene dine under service, kan du enten slå på FileVault eller fjerne dataene dine. Dette kan for eksempel gjøres ved å slette alt innholdet og alle innstillingene.

4. Samle informasjonen din

Hvis du selv leverer Macen til service:

• Ta med deg kjøpskvitteringen hvis du har den. Det kan også hende at du trenger passordet for Apple-ID-en din og en form for legitimasjon, for eksempel førerkort, pass eller annen offentlig utstedt ID.
  • Påse at du vet navnet på og passordet for macOS-brukerkontoen din, i tilfelle du må logge på Macen på servicestedet.

5. Samle utstyret ditt

Hvis du selv leverer Macen til service, må du også ta med strømkabelen og eventuelt tilbehør du trenger hjelp med.

Hvis du har avtalt innsendingsservice, følger du veiledningen du fikk for innpakning og sending.

Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte Apple-kundeservice for å få mer informasjon.