Koble en iOS-enhet eller Mac sammen med Apple TV

Finn ut hvordan du raskt sammenkobler en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac med en Apple TV 4K eller Apple TV HD.

Dette trenger du

Sammenkoble iPhone, iPad eller iPod touch med Apple TV

Med bare ett trykk kan du sammenkoble iOS-enheten med Apple TV slik at du kan bruke iOS-enheten som fjernkontroll eller tastatur. Du kan også bruke AirPlay* og skjermdeling uten å måtte oppgi en firesifret PIN-kode hver gang. Slik gjør du det:

No alt supplied for Image
  1. På din Apple TV går du til Innstillinger > Fjernkontroller og enheter > Remote-app og enheter.

2. Lås opp iOS-enheten og plasser den like ved din Apple TV.

3. Når du ser meldingen «Sammenkoble med Apple TV» på iOS-enheten, trykker du på Sammenkoble.

4. Skriv inn den firesifrede PIN-koden som vises på TV-en, på iOS–enheten.

5. Når de er sammenkoblet, vises iOS-enheten din under Enheter på Apple TV.

*Hvis du angir i sikkerhetsinnstillingene for AirPlay på Apple TV at en kode kreves, må du oppgi en kode hver gang du vil bruke AirPlay.

Fjern sammenkoblingen mellom iOS-enheten og Apple TV

1. På din Apple TV går du til Innstillinger > Fjernkontroller og enheter > Remote-app og enheter.

2. Under Enheter velger du den iOS-enheten du vil fjerne sammenkoblingen for.

3. Velg Fjern sammenkobling av enheten.

Koble Mac sammen med Apple TV

Hvis du er utvikler, kan du sammenkoble en Mac med en Apple TV slik at du kan bruke utviklerfunksjoner og ta skjermbilder eller ta opp video på Apple TV. Slik gjør du det:

1. Kontroller at Macen og din Apple TV er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

2. På Mac åpner du Xcode og velger Vindu > Enheter og Simulatorer.

3. På din Apple TV går du til Innstillinger > Fjernkontroller og enheter > Remote-app og enheter.

4. Velg Apple TV-enheten i Xcode Device Manager.

5. Skriv inn den sekssifrede PIN-koden som vises på Apple TV, på Mac-en.

Din Apple TV er nå koblet sammen med Macen. For å fjerne sammenkoblingen med Mac, åpner du Xcode > Device Manager, velger Apple TV-enheten du har, og velge Fjern sammenkoblingen.