Slik lader du iPhone trådløst

Finn ut hvordan du lader iPhone trådløst med Qi-sertifisert ladetilbehør.

• iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max

iPhone 8 eller nyere har integrert trådløs lading som sørger for at du kan lade enkelt og intuitivt. iPhone fungerer med Qi-sertifiserte ladere som er tilgjengelige som tilbehør og i biler, kafeer, hoteller, på flyplasser og i møbler. Qi er en åpen, universell ladestandard utviklet av Wireless Power Consortium (WPC).

Det finnes en rekke Qi-sertifiserte ladere som kan lade iPhone med den nyeste versjonen av iOS med en effekt på opptil 7,5 watt. Disse laderne er tilgjengelige i Apple Online Store og Apple Store-butikker.

Se en liste over Qi-sertifiserte ladere og bilprodusenter som tilbyr innebygde Qi-sertifiserte ladere

Andre Qi-sertifiserte ladere kan ha varierende funksjonalitet og ytelse. Hvis du har spørsmål, kan du kontakte produsenten.

Lad trådløst

1. Koble laderen til en strømkilde. Bruk strømadapteren som fulgte med tilbehøret, eller en strømadapter som er anbefalt av produsenten.
  2. Plasser laderen på en plan flate eller et annen sted som er anbefalt av produsenten.
  3. Plasser iPhone på laderen med skjermen opp. For best resultat bør du plassere den midt på laderen, eller der produsenten anbefaler.
  4. Ladingen skal starte noen sekunder etter at du legger iPhonen på den trådløse laderen.

Du skal da se  i statuspanelet.

Les mer

• Trådløs lading bruker magnetisk induksjon til å lade iPhonen. Ikke legg noe mellom iPhonen og laderen. Magnetiske fester, magnetiske etuier eller andre objekter mellom iPhone og laderen kan redusere ytelsen og ødelegge magnetiske striper eller RFID-brikker, for eksempel de som finnes i kredittkort, adgangskort, pass og nøkkelringer. Hvis dekselet ditt inneholder noen av disse sensitive elementene, bør du fjerne dem før lading eller forsikre deg om at de ikke ligger mellom iPhonen og laderen.
  • Hvis iPhonen ikke lader eller lader sakte og den har et deksel som er tykt, laget av metall eller inkluderer et ekstrabatteri, kan du se om det går bedre når du tar dekselet av.
  • Hvis iPhonen vibrerer, hvis du for eksempel får en varsling, kan den flytte på seg. Dette kan føre til at ladeplaten slutter å levere strøm til iPhonen. Hvis dette skjer ofte, kan du vurdere å slå av vibrasjon, slå på Ikke forstyrr eller bruke et deksel til å forhindre bevegelse.
  • Avhengig av hvilken ladeplate du har, kan du høre svak støy mens iPhonen lader.
  • iPhone kan bli litt varmere når den lades. For å forlenge batteriets levetid hvis batteriet blir for varmt, kan programvare begrense lading over 80 prosent. iPhone vil fortsette å lade når temperaturen faller. Prøv å flytte iPhone til en kjøligere plassering.
  • iPhone kan ikke lades trådløst når den er koblet til USB. Hvis iPhonen er koblet til en datamaskin med USB, eller hvis den er koblet til en USB-strømadapter, lades iPhonen gjennom USB-tilkoblingen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.