Slik lader du iPhone trådløst

Finn ut hvordan du lader iPhone trådløst med Qi-sertifiserte ladere.

Dette trenger du

Du trenger en iPhone 8 eller nyere.

Lad trådløst

1. Koble laderen til en strømkilde. Bruk strømadapteren som fulgte med tilbehøret, eller en strømadapter som er anbefalt av produsenten.
  2. Plasser laderen på en plan flate eller et annen sted som er anbefalt av produsenten.
  3. Plasser iPhone på laderen med skjermen opp. For best resultat bør du plassere den midt på laderen, eller der produsenten anbefaler.
  4. Ladingen skal starte noen sekunder etter at du legger iPhonen på den trådløse laderen.

Bildet viser en iPhone på en trådløs lader.

Du skal se Ladeikonet på statuslinjen.

Råd og tips

• Finn ut mer om lading med MagSafe-laderen og MagSafe Duo-laderen.
  • Trådløs lading bruker magnetisk induksjon til å lade iPhonen. Ikke legg noe mellom iPhonen og laderen. Magnetiske fester, magnetiske etuier eller andre objekter mellom iPhone og laderen kan redusere ytelsen og ødelegge magnetiske striper eller RFID-brikker, for eksempel de som finnes i kredittkort, adgangskort, pass og nøkkelringer. Hvis dekselet ditt inneholder noen av disse sensitive elementene, bør du fjerne dem før lading eller forsikre deg om at de ikke ligger mellom iPhonen og laderen.
  • Hvis iPhonen ikke lader eller lader sakte og den har et deksel som er tykt, laget av metall eller et batterietui, kan du se om det går bedre når du tar dekselet av.
  • Hvis iPhonen vibrerer, hvis du for eksempel får en varsling, kan den flytte på seg. Dette kan føre til at ladeplaten slutter å levere strøm til iPhonen. Hvis dette skjer ofte, kan du vurdere å slå av vibrasjon, slå på Ikke forstyrr eller bruke et deksel til å forhindre bevegelse.
  • Avhengig av hvilken ladeplate du har, kan du høre svak støy mens iPhonen lader.
  • iPhone kan bli litt varmere når den lades. For å forlenge batteriets levetid kan den innebygde programvaren begrense lading utover 80 prosent hvis batteriet blir for varmt. iPhone vil fortsette å lade når temperaturen faller. Prøv å flytte iPhone til en kjøligere plassering.
  • iPhone kan ikke lades trådløst når den er koblet til USB. Hvis iPhonen er koblet til en datamaskin med USB, eller hvis den er koblet til en USB-strømadapter, lades iPhonen gjennom USB-tilkoblingen.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.