Koble til og bruk AirPods

Med AirPods kan du lytte til musikk, ringe og bruke Siri med mer.

Før du begynner

Du trenger minst én av disse:

Finn ut hvordan du konfigurerer AirPods med en Mac-maskin eller en enhet som ikke er fra Apple, for eksempel en Android-telefon.

Bruk iPhone til å konfigurere AirPods

Hvis du konfigurerer AirPods for første gang, følger du denne fremgangsmåten:

1. Gå til Hjem-skjermen.
  2. Åpne etuiet med AirPod-ene inni, og hold det ved siden av iPhone-enheten din.
  3. En konfigurasjonsanimasjon vises på iPhone-enheten.
  4. Trykk på Koble til, og trykk på Ferdig.

Hvis du er logget på iCloud, konfigureres AirPods automatisk for alle støttede enheter du har som er logget på iCloud med samme Apple-ID.

Hvis du ikke kan konfigurere AirPods, får du hjelp her.

Lytt med AirPods

Når du tar AirPods ut av etuiet, er de klare for bruk. Når du setter dem i ørene, spiller AirPods automatisk av lyden fra enheten din. Hvis du tar en AirPod ut, settes lydavspillingen på pause. Hvis du tar ut begge, stoppes lydavspillingen.

AirPods er koblet til iPhone og Apple Watch samtidig. Lydavspilling byttes automatisk mellom dem.

Følg denne fremgangsmåten for å bruke AirPods til å spille av lyd fra en annen enhet eller bytte lydavspilling til andre hodetelefoner eller høyttalere.

På iOS-enheten

1. Åpne Kontrollsenter.
  2. Trykk hardt eller trykk og hold på lydkortet øverst til høyre i Kontrollsenter for å styre lyden.
  3. Trykk på , og velg deretter enheten du vil bruke, fra listen.1

På Mac

Klikk på  i menylinjen, og velg AirPods* eller andre høyttalere under Ut-enhet.

Dobbelttrykk for å styre enheten

Når du har en AirPod i øret, kan du trykke to ganger raskt på utsiden av den aktuelle AirPod-enheten for å svare på anrop eller legge på. Hver AirPod kan også gjøre ett av følgende:

• Aktiver Siri2
  • Spill av lydinnhold og sett det på pause
  • Hopp til neste sang
  • Gå tilbake til forrige sang
  • Slå av lydinnholdet

Finn ut hvordan du velger hva hver AirPod skal gjøre når du dobbelttrykker.

Her finner du flere detaljer om hvordan du bruker Siri og svarer på anrop med AirPods:

Bruk Siri

Du kan bruke Siri med AirPods til å stille spørsmål og ringe. Siri kan også styre musikken din og sjekke statusen til AirPods. Her er noen eksempler på forespørsler til Siri:

• «Spill Favoritter-spillelisten min.»
  • «Skru opp volumet.»
  • «Hvordan kommer jeg meg hjem herfra?»
  • «Hopp til neste låt.»
  • «Sett musikken på pause.»
  • «Hva er statusen for batteriet på AirPods?»

Finn flere Siri-eksempler.

Bruk telefonen

Når noen ringer deg, kan Siri informere deg om det. Dobbelttrykk for å svare på anropet. Senere kan du dobbelttrykke for å legge på eller bytte til et annet anrop.

Lad AirPods og etuiet

For å lade AirPods legger du dem i etuiet og lukker lokket. AirPods slås av og lades når de plasseres i etuiet.

Du kan lade både AirPods og etuiet ved å koble etuiet til en Apple Lightning-til-USB-kabel. Finn ut mer om lading.

1. AirPods vises bare når de er i nærheten og klare for bruk.
  2. Hvis det ikke fungerer å dobbelttrykke for å bruke Siri, går du til Innstillinger > Siri og Søk, og deretter sørger du for at Tillat Siri på låst skjerm er på.