Koble til og bruk AirPodsog AirPods Pro

Med AirPods kan du lytte til musikk, ringe, bruke Siri og mye mer.

Bruk iPhone til å konfigurere AirPods

Hvis du konfigurerer AirPods for første gang, må du sørge for at enheten din er oppdatert. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Gå til Hjem-skjermen.
  2. Åpne etuiet med AirPod-ene inni, og hold det ved siden av iPhone-enheten din.
  3. En konfigurasjonsanimasjon vises på iPhone.
  4. Trykk på Koble til.
  5. Hvis du har AirPods Pro, leser du de neste tre skjermene.
  6. Hvis du har AirPods Pro eller AirPods (2. generasjon) og du allerede har konfigurert «Hei, Siri» på iPhone, er «Hei, Siri» klar til bruk med AirPods. Hvis du ikke allerede har konfigurert «Hei, Siri» og du har AirPods Pro eller AirPods (2. generasjon), blir du veiledet gjennom konfigureringen.
  7. Trykk på Ferdig.
  8. Hvis du er logget på iCloud, konfigureres AirPods automatisk for alle støttede enheter du har som er logget på iCloud med samme Apple-ID.

Hvis du ikke får konfigurert AirPods, kan du få hjelp.

Finn ut hvordan du konfigurerer AirPods med Mac eller en ikke-Apple-enhet, for eksempel en Android-telefon.

Lytt med AirPods

Når du tar AirPods ut av etuiet, er de klare for bruk. Når du setter dem i ørene, spiller AirPods automatisk av lyden fra enheten din. Hvis du tar en AirPod ut, settes lydavspillingen på pause. Hvis du tar ut begge, stoppes lydavspillingen. Hvis du lytter med én AirPod og tar den ut, settes AirPod på pause. Hvis du setter den tilbake i øret innen 15 sekunder, gjenopptas avspillingen automatisk.

Finn ut hvordan du får en tilpasset og behagelig passform ved å velge øreputer til AirPods Pro i riktig størrelse for deg.

AirPods er koblet til iPhone og Apple Watch samtidig. Lydavspillingen bytter automatisk mellom dem.

Når du ikke bruker AirPods eller AirPods Pro, oppbevarer du dem i ladeetuiet. Å oppbevare AirPods løst i lommen eller vesken kan medføre skade.

Følg denne fremgangsmåten for å bruke AirPods til å spille av lyd fra en annen enhet eller bytte lydavspillingen til andre hodetelefoner eller høyttalere.

På iOS-enheten

1. Åpne Kontrollsenter.
  2. Trykk og hold inne på lydkortet øverst til høyre i Kontrollsenter for å styre lyden.
  3. Trykk på , og velg deretter enheten du vil bruke, fra listen.1

På Mac

Klikk på volumkontrollen  på menylinjen, og velg AirPods Pro2 eller andre høyttalere under Ut-enhet.

Styr lyden med AirPods Pro

• Trykk på trykksensoren på skaftet til en AirPod for å spille av lydinnhold og sette det på pause. Trykk på nytt for å fortsette avspillingen.
  • Du kan spole frem ved å dobbelttrykke på trykksensoren på skaftet til en AirPod.
  • Du spoler tilbake ved å trippeltrykke på trykksensoren.
  • For å endre volumet sier du «Hei, Siri» og deretter noe sånt som «Skru ned volumet». Eller dra volumskyveknappen i appen du lytter til, på Låst skjerm eller i Kontrollsenter. Du kan også åpne Spilles nå på Apple Watch og dreie Digital Crown for å justere volumet.

Med AirPods Pro kan du styre hvor mye du hører av omgivelsene. Trykk på og hold inne trykksensoren for å bytte mellom Aktiv støyreduksjon og Gjennomsiktighetsmodus. Du kan velge hvilke moduser trykk-og-hold-inne-handlingen bytter mellom, i Innstillinger > Bluetooth > AirPods Pro > Trykk og hold inne på AirPods.

Styr lyden med AirPods (1. eller 2. generasjon)

Du kan bruke AirPods til å bruke Siri og styre avspillingen av lydinnhold.

Med AirPods (2. generasjon) bruker du Siri ved å si «Hei, Siri» som standard. Og når du dobbelttrykker på en AirPod, spiller du enten av lyd eller spoler fremover.

Med AirPods (1. generasjon) bruker du som standard Siri ved å dobbelttrykke.

Uansett hvilken modell du har av AirPods, kan du angi at hver AirPod skal gjøre én av disse tingene når du dobbelttrykker på den:

• Bruk Siri3
  • Spill av eller sett lydinnhold på pause
  • Hopp til neste spor
  • Gå tilbake til forrige spor
  • Slå av lydinnholdet

Finn ut hvordan du velger hva hver AirPod skal gjøre når du dobbelttrykker på den.

Bruk Siri

• Med AirPods Pro og AirPods (2. generasjon) kan du si «Hei, Siri».
  • Med AirPods Pro kan du angi at en AirPod skal bruke Siri når du trykker på og holder inne trykksensoren.
  • Med AirPods (1. og 2. generasjon) kan du dobbelttrykke for å bruke Siri.

Du kan bruke Siri med AirPods til å stille spørsmål og ringe. Siri kan også styre musikken din og sjekke statusen til AirPods. Her er noen eksempler på forespørsler til Siri:

• «Spill Favoritter-spillelisten min.»
  • «Skru opp volumet.»
  • «Hvordan kommer jeg meg hjem herfra?»
  • «Hopp til neste låt.»
  • «Sett musikken på pause.»
  • «Hva er statusen for batteriet på AirPods?»

Finn flere Siri-eksempler.

Bruk telefonenog få meldinger

Hvis du mottar et anrop mens du bruker AirPods, kan Siri informere deg om det. For å svare med AirPods Pro trykker du på trykksensoren. For å svare med AirPods (1. eller 2. generasjon) dobbelttrykker du på en AirPod. Senere kan du trykke på trykksensoren på en AirPod Pro eller dobbelttrykke på en AirPod for å legge på eller bytte til en annen samtale.

Siri kan lese meldingene du får, i AirPods Pro.

Lad AirPods og etuiet

For å lade AirPods legger du dem i etuiet og lukker lokket.4 AirPods slås av og lades når de plasseres i etuiet.

Du kan lade AirPods Pro i det trådløse ladeetuiet med en Qi-sertifisert lader. Når etuiet lader trådløst, kan du trykke på statuslyset for å se ladestatusen. Grønt lys betyr at etuiet – og eventuelt AirPods, hvis de ligger inni – er mer enn 80 prosent oppladet. Du kan også koble etuiet til en Apple Lightning-til-USB-kabel – enten USB-C eller USB A.

Du kan lade AirPods (1. eller 2. generasjon) i det trådløse ladeetuiet eller i AirPods-ladeetuiet. Hvis du har det trådløse ladeetuiet, kan du lade trådløst med en Qi-sertifisert lader. Du kan lade begge etuiene ved å koble dem til en Lightning-til-USB-kabel fra Apple.

Finn ut mer om lading.

Dette trenger du

Hvis du har AirPods Pro, trenger du minst én av disse:

Hvis du har AirPods (2. generasjon), trenger du minst én av disse:

Hvis du har AirPods (1. generasjon), trenger du minst én av disse:

1. AirPods vises bare når de er i nærheten og klare for bruk.
  2. Hvis du ikke ser volumkontrollen på menylinjen, kan du finne ut hvordan du legger den til.
  3. Hvis det ikke fungerer å dobbelttrykke for å bruke Siri, går du til Innstillinger > Siri og søk, og deretter sørger du for at Tillat Siri på låst skjerm er på.
  4. Hvis du har både AirPods (2. generasjon) og AirPods (1. generasjon), må du sørge for at du oppbevarer dem separat. AirPods lades ikke hvis du legger én av hver modell i ladeetuiet.