Koble til og bruk AirPods

Med AirPods kan du lytte til musikk, ringe, bruke Siri og mye mer.

Før du begynner

Hvis du har AirPods (2. generasjon), trenger du minst én av disse:

Hvis du har AirPods (1. generasjon), trenger du minst én av disse:

Finn ut hvordan du konfigurerer AirPods med en Mac eller en enhet som ikke er fra Apple, for eksempel en Android-telefon.

Bruk iPhone til å konfigurere AirPods

Hvis du konfigurerer AirPods for første gang, følger du denne fremgangsmåten:

1. Gå til Hjem-skjermen.
  2. Åpne etuiet med AirPod-ene inni, og hold det ved siden av iPhone-enheten din.
  3. En konfigurasjonsanimasjon vises på iPhone-enheten.
  4. Trykk på Koble til, og trykk på Ferdig.
  5. Hvis du har AirPods (2. generasjon) og allerede har konfigurert «Hei Siri» på iPhone, er «Hei Siri» klar for bruk med AirPods. Hvis du ikke allerede har konfigurert «Hei, Siri» og har AirPods (2. generasjon), blir du veiledet gjennom konfigureringen.

Hvis du er logget på iCloud, konfigureres AirPods automatisk for alle støttede enheter du har som er logget på iCloud med samme Apple-ID.

Hvis du ikke kan konfigurere AirPods, får du hjelp her.

Lytt med AirPods

Når du tar AirPods ut av etuiet, er de klare for bruk. Når du setter dem i ørene, spiller AirPods automatisk av lyden fra enheten din. Hvis du tar en AirPod ut, settes lydavspillingen på pause. Hvis du tar ut begge, stoppes lydavspillingen. Hvis du lytter med én AirPod og tar den ut, settes AirPod på pause. Hvis du setter den tilbake i øret innen 15 sekunder, gjenopptas avspillingen automatisk.

AirPods er koblet til iPhone og Apple Watch samtidig. Lydavspillingen bytter automatisk mellom dem.

Følg denne fremgangsmåten for å bruke AirPods til å spille av lyd fra en annen enhet eller bytte lydavspillingen til andre hodetelefoner eller høyttalere.

På iOS-enheten

1. Åpne Kontrollsenter.
  2. Trykk hardt eller trykk og hold på lydkortet øverst til høyre i Kontrollsenter for å styre lyden.
  3. Trykk på , og velg deretter enheten du vil bruke, fra listen.1

På Mac

Klikk på volumkontrollen  i menylinjen og velg AirPods2 eller andre høyttalere under Ut-enhet.

Styr enheten din

Du kan styre avspillingen av lydinnhold med Siri på AirPods.

Med AirPods (2. generasjon) bruker du Siri ved å si «Hei, Siri» som standard. Og når du dobbelttrykker på en AirPod, spiller du enten av lyd eller spoler fremover.

Med AirPods (1. generasjon) bruker du som standard Siri ved å dobbelttrykke.

Uansett hvilken modell du har av AirPods, kan du angi at hver AirPod skal gjøre én av disse tingene når du dobbelttrykker på den:

• Bruk Siri3
  • Spill av eller sett lydinnhold på pause
  • Hopp til neste spor
  • Gå tilbake til forrige spor
  • Slå av lydinnholdet

Finn ut hvordan du velger hva hver AirPod skal gjøre når du dobbelttrykker på den.

Bruk Siri

Med AirPods (2. generasjon) kan du si «Hei, Siri» eller dobbelttrykke for å bruke Siri. Med AirPods (1. generasjon) må du dobbelttrykke for å bruke Siri.

Du kan bruke Siri med AirPods til å stille spørsmål og ringe. Siri kan også styre musikken din og sjekke statusen til AirPods. Her er noen eksempler på forespørsler til Siri:

• «Spill Favoritter-spillelisten min.»
  • «Skru opp volumet.»
  • «Hvordan kommer jeg meg hjem herfra?»
  • «Hopp til neste låt.»
  • «Sett musikken på pause.»
  • «Hva er statusen for batteriet på AirPods?»

Finn flere Siri-eksempler.

Bruk telefonen

Hvis du mottar et anrop mens du bruker AirPods, kan Siri informere deg om det. Dobbelttrykk for å svare på anropet. Senere kan du dobbelttrykke for å legge på eller bytte til et annet anrop.

Lad AirPods og etuiet

For å lade AirPods legger du dem i etuiet og lukker lokket.4 AirPods slås av og lades når de plasseres i etuiet.

Du kan lade AirPods (1. eller 2. generasjon) i det trådløse ladeetuiet eller i AirPods-ladeetuiet. Hvis du har et trådløst ladeetui, kan du lade trådløst med en Qi-kompatibel lader. Du kan lade begge etuiene ved å koble dem til en Lightning-til-USB-kabel fra Apple.

Finn ut mer om lading.

1. AirPods vises bare når de er i nærheten og klare for bruk.
  2. Hvis du ikke ser volumkontrollen på menylinjen, kan du finne ut hvordan du legger den til.
  3. Hvis det ikke fungerer å dobbelttrykke for å bruke Siri, går du til Innstillinger > Siri og søk, og deretter sørger du for at Tillat Siri på låst skjerm er på.
  4. Hvis du har både AirPods (2. generasjon) og AirPods (1. generasjon), må du sørge for at du oppbevarer dem separat. AirPods lades ikke hvis du legger én av hver modell i ladeetuiet.