Konfigurer AirPods med Mac og andre Bluetooth-enheter

Finn ut hvordan du konfigurerer AirPods med en Mac, Android-enhet eller annen Bluetooth-enhet for å lytte til musikk, ta telefonsamtaler og mye mer.

Bruk AirPods med Mac

Hvis du bruker AirPods (2. generasjon), må du sørge for at Macen din kjører macOS Mojave 10.14.4 eller nyere. AirPods Pro (1. generasjon) krever macOS Catalina 10.15.1 eller nyere. AirPods (3. generasjon) krever macOS Monterey eller nyere. AirPods Pro (2. generasjon) krever den nyeste versjonen av macOS.

Hvis du har konfigurert AirPods med iPhone og har en Mac som er logget på iCloud med samme Apple-ID, kan det hende at AirPods er klare til å brukes med Macen. Sett AirPods i ørene, og klikk på KontrollsenterKontrollsenter i menylinjen. Klikk på Bluetooth og velg deretter AirPods fra listen.

macos-ventura-macbook-pro-menu-bar-control-center-bluetooth-device-list-airpods-pro

Hvis AirPods ikke vises i Kontrollsenter1Kontrollsenter1 , må du sammenkoble dem med Macen:

1. På Macen velger du Systeminnstillinger på Apple-menyen , og deretter klikker du på Bluetooth.

2. Sørg for at Bluetooth er på.

3. Legg begge AirPods i ladeetuiet og åpne lokket.

4. Trykk og hold på konfigurasjonsknappen på baksiden av etuiet til statuslampen blinker hvitt.

5. Klikk på Koble til ved siden av AirPods i Enheter i nærheten-listen.

macos-ventura-system-settings-bluetooth-airpods-pro-connect-pair

Hvis lyden fortsatt spilles av fra høyttalerne på Macen, klikker du på KontrollsenterKontrollsenter i menylinjen og kontrollerer at AirPods er valgt som lyd ut-enhet.

Bruk AirPods med en enhet som ikke er fra Apple

Du kan bruke AirPods som Bluetooth-øretelefoner med en enhet som ikke er fra Apple. Du kan ikke bruke Siri, men du kan lytte og snakke. Hvis du vil konfigurere AirPods med en Android-telefon eller en annen enhet som ikke er fra Apple,2 følger du denne fremgangsmåten:

1. På en enhet som ikke er fra Apple, går du til innstillingene for Bluetooth og sørger for at Bluetooth er på.3 Hvis du har en Android-enhet, går du til Innstillinger > Tilkoblinger > Bluetooth.

2. Åpne lokket mens AirPods er i ladeetuiet.

3. Trykk og hold på konfigurasjonsknappen på baksiden av etuiet til statuslampen blinker hvitt.

4. Når AirPods vises i listen over Bluetooth-enheter, velger du dem.

Bytt enhet automatisk

AirPods (2. og 3. generasjon) og AirPods Pro (1. og 2. generasjon) kan bytte automatisk mellom en Mac med macOS Big Sur eller nyere, iPhone med iOS 14 eller nyere og iPad med iPadOS 14 eller nyere. Enhetene dine må være pålogget med samme Apple-ID ved bruk av tofaktorautentisering. Du kan for eksempel svare på en samtale på iPhone mens du hører på musikk på Mac. AirPods bytter automatisk fra musikken på Macen til telefonsamtalen på iPhonen.

I enkelte situasjoner vises en varsling om AirPods på Mac-skjermen. Når du holder pekeren over varselet, vises en Koble til-knapp. Klikk på Koble til for å bekrefte at du vil at AirPods skal bytte til Macen eller forbli tilkoblet Macen.

Hvis du vil slå av automatisk bytting for Macen, åpner du Bluetooth-valg på Macen mens du har AirPods i ørene. Klikk på Alternativer-knappen ved siden av AirPods på listen over enheter. Klikk på Koble til denne Macen, og velg deretter Når sist tilkoblet denne Macen. For å slå på igjen denne funksjonen, velg Automatisk.

Lyden skal ikke automatisk byttes fra en enhet til en annen hvis du er i en samtale, som for eksempel en telefonsamtale, en FaceTime-samtale eller en videokonferanse.

Finn ut mer

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan konfigurere eller koble til AirPods.

1. AirPods Pro (2. generasjon) kan automatisk koble til en Mac som bruker macOS Ventura eller nyere. AirPods (3. generasjon) kan kobles automatisk til en Mac som kjører macOS Monterey eller nyere. AirPods Pro kan kobles automatisk til en Mac som kjører macOS Catalina 10.15.1 eller nyere. AirPods (2. generasjon) kan kobles automatisk til en Mac som kjører macOS Mojave 10.14.4 eller nyere. AirPods (1. generasjon) kan kobles automatisk til en Mac som bruker macOS Sierra eller nyere.

2. Det kan være begrenset hvilke AirPods-funksjoner du kan bruke, avhengig av hvilken Bluetooth-enhet de er koblet til.

3. Hvis du ikke finner Bluetooth-innstillingene for enheten, kan du se i brukerhåndboken.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.