Bruk Kontrollsenter på Apple Watch

Du kan sjekke batteriet og innstillingene ved å sveipe oppover. Deretter kan du koble til en høyttaler, dempe klokken med mer.

Kontrollsenter kommer til syne på Apple Watch-urskiven.

Åpne Kontrollsenter

Trykk og hold nederst på urskiven. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp. Du kan åpne Kontrollsenter fra hvor som helst.

Lukke Kontrollsenter

Sveip nedover fra toppen på urskiven. Eller trykk på Digital Crown.

Kontroller innstillinger og batteri

Med et raskt blikk kan du se hvilke innstillinger som er på eller av, og trykke for å endre dem.

100 % batteri.

Sjekk batteristrøm eller slå på Sparebluss.

Aktiv mobiltilkobling.

Slå mobilnett av eller på.1

Flymodus-knappen er slått på.

Slå Flymodus av eller på.

Stillemodus er slått på.

Slå Stillemodus av eller på.

Ikke forstyrr er slått på.

Slå Ikke forstyrr av eller på. Finn ut mer om Ikke forstyrr

Låseknappen fra Apple Watch Series 1 eller tidligere.

Lås Apple Watch.4

Vannlås-knappen fra Apple Watch Series 2 eller nyere.

Bruk Vannlås til å forhindre utilsiktede trykk.2

Finn iPhone-knappen.

Spill av en lyd hvis du ikke finner iPhone. Eller trykk og hold for å få lyset til å blinke.

Lommelykt-knappen.

Slå på lommelykten. Sveip ned for å slå av lommelykten.

Kinomodus er slått på.

Slå Kinomodus eller Teatermodus på eller av. Denne innstillingen slår på Lydløsmodus og sørger for at skjermen ikke lyser opp før du trykker på urskiven eller en knapp.3

Kontroller tilkoblingen din

Øverst i Kontrollsenter kan du se om Apple Watch er koblet til Wi-Fi, mobilnett eller iPhone. Finn ut hvordan Apple Watch kobler til andre nettverk og iPhone.

Bruk Ikke forstyrr

Ikke forstyrr hindrer at anrop og varsler lager lyd eller vises på skjermen. Alarmer og pulsvarsler lager fortsatt lyd. Når Ikke forstyrr er på, vises Måne-symbolet øverst på skjermen. Når du aktiverer Ikke forstyrr, kan du velge blant følgende alternativer:

• På. Ikke forstyrr forblir på til du slår det av.
  • På i 1 time. Ikke forstyrr slår seg automatisk av etter 1 time.
  • På til i kveld. Ikke forstyrr slår seg automatisk av frem til kl. 19.00.
  • På til jeg drar fra. Ikke forstyrr slår seg automatisk av når du forlater stedet på skjermen.
  • På til hendelsen er over. Ikke forstyrr slår seg automatisk av etter hendelsen på skjermen.

Knapper omorganiseres i Kontrollsenter.

Omorganiser Kontrollsenter

1. Trykk og hold nederst på urskiven, og sveip deretter opp for å åpne Kontrollsenter.
  2. Rull ned til bunnen av skjermen.
  3. Trykk på Rediger for å få knappene til å riste.
  4. Trykk og hold på en knapp til den blir hvit, og deretter kan du dra den til et nytt sted.
  5. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig eller på Digital Crown.

1. Tilgjengelig på Apple Watch-modeller med mobilnett.
  2. Kun tilgjengelig på Apple Watch Series 2 eller nyere. Du kan ikke bruke Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) når du svømmer. Finn ut mer om vannbestandigheten til Apple Watch
  3. På Apple Watch Series 2 eller nyere kan du også vekke klokken ved å vri på Digital Crown.
  4. Hvis du har angitt en kode og slått av Håndleddssensor, kan du låse Apple Watch manuelt med denne innstillingen i Kontrollsenter. Hvis du ikke har angitt en kode (eller hvis du har angitt en kode og slått på Håndleddssensor), vil du ikke se denne innstillingen.