Bruk Kontrollsenter på Apple Watch

Sveip opp for å sjekke batteriet, koble til hodetelefoner, dempe klokken med mer.

Slik åpner du Kontrollsenter

Trykk og hold nederst på urskiven. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp. Du kan åpne Kontrollsenter fra hvor som helst.

Slik lukker du Kontrollsenter

Sveip ned fra toppen av urskiven, eller trykk på Digital Crown.

Sjekk batteriet og andre innstillinger

Med et raskt blikk kan du se hvilke innstillinger som er på eller av, og trykke for å endre dem.

100 % batteri.

Sjekk batteristrømmen og slå på Sparebluss eller Spareblussmodus.

Aktiv mobiltilkobling.

Slå mobilnettet på eller av hvis Apple Watch har mobilnett.

Flymodus er slått på.

Slå Flymodus av eller på.

Lydløsmodus er slått på.

Slå Stillemodus av eller på.

Ikke forstyrr er slått på.

Slå Ikke forstyrr eller et Fokus-alternativ – som Søvn – på eller av.

Låseknappen fra Apple Watch Series 1 og eldre.

Lås Apple Watch.1

Vannlås-knappen fra Apple Watch Series 2 og nyere.

Bruk Vannlås for å forhindre utilsiktet bruk.2

Finn iPhone-knappen.

Spill av en lyd hvis du ikke finner iPhone. Eller trykk og hold for å få lyset til å blinke.

Lommelykt-knappen.

Slå på lommelykten. Sveip ned for å slå av lommelykten.

Forestillingsmodus er slått på.

Slå Forestillingsmodus på eller av.3

Wi-Fi er slått på og tilkoblet.

Koble fra Wi-Fi på Apple Watch-modeller med mobilnett.

Bluetooth er slått på og tilkoblet.

Koble til en lydenhet.

Walkietalkie er slått på.

Slå tilgjengelighet for Walkietalkie på eller av.

Aktiver Skoletid-modus.4

Sjekk hodetelefonnivået og endre volumet for hodetelefonene dine hvis du hører på lyd fra Apple Watch eller iPhone.

Slå Kunngjør varslinger på eller av hvis du har hodetelefoner koblet til Apple Watch.

Juster tekststørrelsen i apper som støtter Dynamisk Skrift.

Kontroller tilkoblingen din

Øverst i Kontrollsenter kan du se om Apple Watch er koblet til Wi-Fi, mobilnett eller iPhone. Finn ut hvordan Apple Watch kobler til andre nettverk og iPhone.

Bruk Ikke forstyrr eller et Fokus

Ikke forstyrr hindrer at anrop og varsler lager lyd eller vises på skjermen. Alarmer og pulsvarsler lager fortsatt lyd. Når Ikke forstyrr er på, vises Måne-symbolet øverst på skjermen. Når du aktiverer Ikke forstyrr, kan du velge blant følgende alternativer:

• På. Ikke forstyrr forblir på til du slår det av.
  • På i 1 time. Ikke forstyrr slår seg automatisk av etter 1 time.
  • På til i kveld. Ikke forstyrr slår seg automatisk av frem til kl. 19.00.
  • På til jeg drar fra. Ikke forstyrr slår seg automatisk av når du forlater stedet på skjermen.
  • På til hendelsen er over. Ikke forstyrr slår seg automatisk av etter hendelsen på skjermen.

Ikke forstyrr-knappen viser også Fokus-alternativer som Bilkjøring, Søvn og eventuelle tilpassede Fokus-alternativer du har konfigurert.

Knapper som omorganiseres i Kontrollsenter.

Omorganiser Kontrollsenter

1. Trykk og hold nederst på urskiven, og sveip deretter opp for å åpne Kontrollsenter.
  2. Rull ned til bunnen av skjermen.
  3. Trykk på Rediger for å få knappene til å riste.
  4. Trykk og hold på en knapp til den blir hvit, og deretter kan du dra den til et nytt sted.
  5. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig eller på Digital Crown.

1. Hvis du har konfigurert en kode og slått av Håndleddssensor, kan du låse Apple Watch manuelt med denne innstillingen i Kontrollsenter. Hvis du ikke har angitt en kode (eller hvis du har angitt en kode og slått på Håndleddssensor), vil du ikke se denne innstillingen.

2. Kun tilgjengelig på Apple Watch Series 2 og nyere. Du kan ikke bruke Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) når du svømmer. Finn ut mer om vannbestandigheten til Apple Watch.

3. Dette slår på Lydløsmodus og sørger for at skjermen ikke lyser opp før du trykker på urskiven eller en knapp. Du kan også vekke skjermen gradvis ved å vri på Digital Crown.

4. For å legge til denne knappen i Kontrollsenter ruller du til bunnen, og deretter trykker du på Rediger. Trykk på Legg til-knappen  på Skoletid-knappen, og trykk deretter på Ferdig.