Bruk Kontrollsenter på Apple Watch

Du kan sjekke batteriet og innstillingene ved å sveipe oppover. Deretter kan du koble til en høyttaler, dempe klokken med mer.

Åpne Kontrollsenter

Trykk og hold på bunnen av urskiven. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp. Du kan åpne Kontrollsenter fra alle skjermene.

Lukke Kontrollsenter

Sveip nedover fra toppen på urskiven. Eller trykk på Digital Crown.

Kontroller innstillinger og batteri

Med et raskt blikk kan du se hvilke innstillinger som er på eller av, og trykke for å endre dem.

Batteriprosent-knappen viser 100 %

Sjekk batteristrøm eller slå på Sparebluss.

mobilnett-symbol

Slå mobilnett av eller på.1

oransje Flymodus-knapp

Slå Flymodus av eller på.

Stillemodus-knapp

Slå Stillemodus av eller på.

Måne- eller Ikke forstyrr-knapp

Slå Ikke forstyrr av eller på. Finn ut mer om Ikke forstyrr

Låseknapp

Lås Apple Watch.4

Vannlås-knapp

Bruk Vannlås til å forhindre utilsiktede trykk.2

iPhone-knapp

Spill av en lyd hvis du ikke finner iPhone. Eller trykk og hold for å få lyset til å blinke.

lommelykt-symbol

Slå på lommelykten. Sveip ned for å slå av lommelykten.

Teatermasker-symbol

Slå Kinomodus eller Teatermodus på eller av. Denne innstillingen slår på Lydløsmodus og sørger for at skjermen ikke lyser opp før du trykker på urskiven eller en knapp.3

Kontroller tilkoblingen din

Øverst i Kontrollsenter kan du se om Apple Watch er koblet til Wi-Fi, mobilnett eller iPhone. Les om hvordan Apple Watch kobler til andre nettverk og iPhone.

Bruk Ikke forstyrr

Ikke forstyrr hindrer at anrop og varsler lager lyd eller vises på skjermen. Alarmer og pulsvarsler lager fortsatt lyd. Når Ikke forstyrr er på, vises Måne-symbol øverst på skjermen. Når du aktiverer Ikke forstyrr, kan du velge blant følgende alternativer:

• På. Ikke forstyrr forblir påslått til du slår det av.
  • På i 1 time. Ikke forstyrr slår seg automatisk av etter 1 time.
  • På til i kveld. Ikke forstyrr slår seg automatisk av frem til kl. 19.00.
  • På til jeg drar fra. Ikke forstyrr slår seg automatisk av når du forlater stedet på skjermen.
  • På til hendelsen er over. Ikke forstyrr slår seg automatisk av etter hendelsen på skjermen.

Omorganiser Kontrollsenter

1. Trykk og hold på bunnen av urskiven, og sveip deretter opp for å åpne Kontrollsenter.
  2. Rull ned til bunnen av skjermen.
  3. Trykk på Rediger for å få knappene til å riste.
  4. Trykk og hold på en knapp til den blir hvit, og deretter kan du dra den til et nytt sted.
  5. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig eller Digital Crown.

1. Tilgjengelig på Apple Watch-modeller med mobilnett.
  2. Kun tilgjengelig på Apple Watch Series 2 eller nyere. Du kan ikke bruke Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generasjon) når du svømmer. Finn ut mer om vannbestandigheten til Apple Watch
  3. På Apple Watch Series 2 eller nyere kan du også vekke klokken ved å vri på Digital Crown.
  4. Hvis du har angitt en kode og slått av Håndleddsensor, kan du låse Apple Watch manuelt med denne innstillingen i Kontrollsenter. Hvis du ikke har angitt en kode (eller hvis du har angitt en kode og slått på Håndleddsensor), vil du ikke se denne innstillingen.