Bruk Apple Watch som en fjernkontroll for Apple TV eller iTunes

Du kan konfigurere Remote-appen på Apple Watch til å spille av musikk på Apple TV, eller i iTunes på datamaskinen din.

For å bruke Remote-appen konfigurerer du den med Apple TV eller i iTunes på datamaskinen. Du trenger bare å konfigurere appen én gang for hver enhet, og du kan fjerne enheter senere. Etter at du har konfigurert appen, kan du raskt velge hva du vil kontrollere fra Apple Watch.

Konfigurer Apple TV og Remote-appen

Først konfigurerer du Remote-appen:

1. Sørg for at Apple TV og Apple Watch er tilkoblet samme Wi-Fi nettverk.
  2. På Apple Watch åpner du Remote-appen og trykker på Legg til enhet.
  3. På Apple TV velger du Apple Watch:
    • Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon): Gå til Innstillinger > Fjernkontroller og enheter > Remote-appen, og velg deretter Apple Watch.
    • Apple TV (2. eller 3. generasjon): Gå til Innstillinger > Generelt > Fjernkontroller, og velg Apple Watch.
  4. På Apple TV skriver du inn passordet som vises på Apple Watch. Når symbolet for sammenkobling vises ved siden av Apple Watch, kan du kontrollere Apple TV.

Kontroller Apple TV

Etter du konfigurerer Remote-appen, kan du kontrollere Apple TV. Sørg for at Apple TV ikke er i dvalemodus, åpne Remote-appen på Apple Watch, velg Apple TV og bruk disse bevegelsene:

• Sveip opp, ned, til venstre eller til høyre for å navigere Apple TV-menyen.
  • Trykk for å velge et markert objekt.
  • Trykk på meny for å gå tilbake, eller trykk og hold inne knappen for å gå til Hjem-skjermen.
  • Trykk på  for å sette avspillingen på pause eller for å starte den igjen.

Konfigurer iTunes og Remote-appen

Først konfigurerer du Remote-appen:

1. Sørg for at datamaskinen og Apple Watch er tilkoblet det samme Wi-Fi-nettverket.
  2. På Apple Watch åpner du Remote-appen og trykker på Legg til enhet.
  3. I iTunes på datamaskinen din klikker du på Remote-knappen. Remote-knappen vises etter du klikker på Legg til enhet og når fjernkontrollen prøver å koble til.
  4. På datamaskinen skriver du inn den firesifrede koden som vises på Apple Watch.

Kontroller iTunes

Etter at du har konfigurert Remote-appen, velger du et iTunes-bibliotek og kontrollerer musikken din fra klokken:

• Hvis du bare har ett bibliotek, kan du starte å spille av musikken din. Hvis du har flere enn ett bibliotek, trykker du på biblioteket du vil lytte til, på klokken din. Hvis du allerede spiller av musikk, trykker du på  og deretter på et bibliotek.
  • For å spille av eller sette musikk på pause, eller for å gå til neste eller en tidligere låt, bruker du Remote-kontrollene.
  • For å endre volumet vrir du på Digital Crown.