Konfigurer Apple TV

Følg denne framgangsmåten for å komme i gang med Apple TV.

Dette trenger du

• Personlig Internett*
  • En TV eller en annen skjerm med HDMI-port
  • En HDMI-kabel (på Apple TV 4K trenger du en HDMI 2.0-kabel eller en nyere kompatibel kabel)

Hvis du vil konfigurere Apple TV med iOS-enheten din, må du først gjøre følgende på iOS-enheten:

*Apple TV støtter ikke offentlige nettverk eller abonnementsnettverk som krever pålogging.

Velg Apple TV-en din

Konfigurer Apple TV 4K eller Apple TV HD

For å gå tilbake til den forrige skjermen i løpet av konfigureringen trykker du på Meny-knappen på fjernkontrollen. For å starte på nytt kobler du Apple TV fra strømforsyningen, og så kobler du den til igjen.

Koble til og slå på TV-en

Koble Apple TV til strøm, og koble den til TV-en med en HDMI-kabel. For å se filmer i 4K HDR på Apple TV 4K må du kontrollere at du bruker en HDMI 2.0-kabel eller nyere og at du har en TV som støtter 4K, HDR, eller begge deler. Du kan også konfigurere Apple TV 4K til å spille av lyd i Dolby Atmos.

Slå på TV-en, og velg HDMI-inngangen som Apple TV er koblet til. Ser du ikke konfigurasjonsskjermen?

Hvis du ikke vil koble til Wi-Fi under konfigureringen, kan du koble Apple TV til ruteren med en Ethernet-kabel.

Porter og kabler på Apple TV

Velg språket ditt, og slå på Siri

Sveip på Touch-flaten på Apple TV Remote for å velge språk og land eller region. For å velge et alternativ klikker du på Touch-flaten. Hvis du velger feil språk, trykker du på Meny-knappen for å gå tilbake til den forrige skjermen.

Hvis du blir bedt om det, velger du om vil bruke Siri.

Finn ut mer om å bruke Apple TV Remote til å kontrollere Apple TV.

Touch-flaten på Apple TV Remote.

Fortsett konfigureringen med iOS-enheten, eller konfigurer manuelt

For å legge til Apple-ID-en og Wi-Fi-innstillingene til Apple TV automatisk, velger du Konfigurer med enhet. Deretter låser du opp iOS-enheten, holder den ved siden av Apple TV, og deretter følger du fremgangsmåten på skjermen på iOS-enheten og Apple TV.

Hvis du ikke vil konfigurere Apple TV med iOS-enheten, velger du Konfigurer manuelt. Deretter følger du fremgangsmåten på skjermen på Apple TV for å koble til Wi-Fi-nettverket og logge på Apple-ID-en.

Hvis du ikke har en Apple-ID, kan du opprette en. Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt Apple-ID-en din.

Logg på TV-leverandøren

I noen land og regioner kan du logge på TV- eller kabelleverandøren på Apple TV for å se TV-programmer og filmer som er inkludert i kabel- eller TV-abonnementet ditt

Hvis du mottar Apple TV fra kabelleverandøren din, skal Apple TV allerede være autorisert for abonnementet ditt helt fra starten av.

Velg innstillinger

Slå på Én Hjem-skjerm for å organisere Hjem-skjermen og appene på samme måte på alle Apple TV-enhetene dine. Velg et rom der Apple TV befinner seg, så blir den automatisk lagt til i Hjem-appen på iOS-enheten og Macen din. Og last ned skjermsparere med flyfoto.

Hvis du har en Apple TV 4K koblet til en 4K-TV som støtter HDR eller Dolby Vision, kan du bli bedt om å utføre en kort skjermtest. Følg instruksjonene på skjermen for å utføre testen, og bekreft at du har et klart bilde. Finn ut mer om 4K, HDR og Dolby Vision på Apple TV 4K.

Last ned apper og start strømmingen

Når konfigureringen er fullført, ser du Hjem-skjermen. Herfra kan du se favorittprogrammene dine, filmer og finne mer av det du liker å se på i Apple TV-appen. Du kan også laste ned spill og apper fra App Store.

Du må kanskje også se etter oppdateringer på Apple TV.

For å finne ut mer om Apple TV kan du lese brukerhåndboken for Apple TV.