Konfigurer Apple TV

Følg denne framgangsmåten for å komme i gang med Apple TV.

Dette trenger du

Hvis du ikke kommer deg videre eller vil gå tilbake til den forrige skjermen i løpet av konfigureringen, trykker du på Meny-knappen på fjernkontrollen. For å starte på nytt kobler du enheten fra strømforsyningen, før du kobler du den til igjen

Koble til strøm, og koble til enhetene i hjemmekinoanlegget ditt

Koble Apple TV til strøm, og koble den til TV-en med en HDMI-kabel. På Apple TV 4K må du sørge for at du bruker HDMI 2.0 eller en nyere kabel. Hvis du kobler en Apple TV 4K til en mottaker, bør du sørge for at den også støtter HDMI 2.0 eller nyere. Deretter bruker du enda en HDMI-kabel til å koble mottakeren til TV-en.

Hvis du vil koble til Internett med Ethernet, kobler du Apple TV til ruteren med en Ethernet-kabel. Eller du kan koble til Wi-Fi i løpet av konfigureringen.

Slå på og sammenkoble fjernkontrollen din

På TV-en velger du den samme inngangen som Apple TV er koblet til. Slå deretter på TV-en (og mottakeren eller bryterboksen) for å se konfigureringsskjermen for Apple TV. Ser du ikke konfigureringsskjermen?

For å koble fjernkontrollen sammen med Apple TV, klikker du på berøringsflaten på fjernkontrollen. Hvis fjernkontrollen fremdeles ikke kobler til, trykker og holder du Meny- og Volum opp-knappene i fem sekunder. Eller hvis du ser en melding om at du ikke er nær nok, legger du fjernkontrollen oppå Apple TV.

Hvis du har Apple TV (2. eller 3. generasjon), kan du finne ut hvordan du sammenkobler Apple Remote (aluminium).

Velg språket ditt, og slå på Siri

Sveip på berøringsflaten på fjernkontrollen for å velge språk og land eller region. For å velge et alternativ klikker du på berøringsflaten. Hvis du velger feil språk, trykker du på Meny-knappen for å gå tilbake til den forrige skjermen og prøve på nytt.

Hvis du blir bedt om det, velger du om vil bruke Siri.

Konfigurer ved bruk av iOS-enheten, eller konfigurer manuelt

Hvis du vil overføre innstillinger fra iOS-enheten til Apple TV, som påloggingsinformasjon for iTunes, iCloud og Wi-Fi, velger du Konfigurer med enhet. Følg deretter fremgangsmåten på skjermen på iOS-enheten og Apple TV.

Hvis du ikke kan konfigurere Apple TV med iOS-enheten din, trykker du på Meny-knappen på fjernkontrollen for å gå tilbake til den forrige skjermen. Der velger du Konfigurer manuelt.

Hvis du har Apple TV (2. eller 3. generasjon), følger du fremgangsmåten på skjermen for å fullføre konfigureringen.

Få tilgang til innhold fra TV-leverandøren din

Logg på kontoen for TV-leverandøren din for å se TV-serier og filmer fra apper som er inkludert i kabel- eller TV-abonnementet ditt på Apple TV.

Kun tilgjengelig i USA.

Konfigurer Én Hjem-skjerm på alle Apple TV-enheter

Én Hjem-skjerm gjør at du har samme apper og Hjem-skjerm på alle Apple TV-enheter bare ved å logge på iCloud. Hvis du ser en melding som spør om du vil bruke Én Hjem-skjerm, velger du Gjør Hjem-skjermer like.

Hvis du velger Ikke nå, kan du slå den på senere i Innstillinger > Kontoer > iCloud > Én Hjem-skjerm.

Velg et rom

Velg et rom der Apple TV befinner seg, så blir den automatisk lagt til i Hjem-appen på iOS-enheten og Macen din. Deretter kan du bruke AirPlay 2 til å spille musikk på enhver Apple TV, HomePod og AirPlay 2-kompatibel høyttaler du har i hjemmet ditt.

Få mest mulig ut av TV-en din

Hvis du har en Apple TV 4K koblet til en 4K-TV som støtter HDR eller Dolby Vision, kan du bli bedt om å utføre en kort skjermtest for disse formatene. Følg instruksjonene på skjermen for å utføre testen, og bekreft at du har et klart bilde. Finn ut mer om 4K, HDR og Dolby Vision på Apple TV 4K.

Fullfør

Fullfør instruksjonene på skjermen for å velge innstillinger for Stedstjenester, skjermsparere og deling av analyser. Deretter kan du åpne App Store fra Hjem-skjermen for å finne og laste ned videoapper og spillapper, for eksempel Hulu, DirecTV Now, Netflix, NBA, HBO og mange flere.

Få hjelp

• Hvis du ikke kommer deg videre, trykker du på Meny-knappen på fjernkontrollen for å gå tilbake til den forrige skjermen.
  • Hvis fjernkontrollen fremdeles ikke svarer, trykker og holder du Meny- og Volum opp-knappene i fem sekunder.
  • Hvis Apple TV ikke svarer eller du ikke kommer deg videre med konfigureringen, kobler du den fra strømforsyningen før du kobler den til igjen.
  • Hvis du har Apple TV (2. eller 3. generasjon) og trenger en bekreftelseskode for å logge på med Apple ID-en din, kan du finne ut hva du kan gjøre.
  • Hvis du har andre problemer, kontakter du Apple-kundestøtte.