Konfigurer HomePod, HomePod mini, Apple TV eller iPad som hjemknutepunkt

Du trenger et hjemknutepunkt for å styre HomeKit- og Matter-tilbehør mens du er borte fra hjemmet, dele kontroll over tilbehøret med andre og automatisere tilbehør slik at det gjør det du vil, når du vil.

Du må konfigurere et hjemknutepunkt for å legge til Matter-tilbehør i Hjem-appen. Thread-aktivert Matter-tilbehør krever et Thread-aktivert hjemmeknutepunkt, som for eksempel HomePod mini eller Apple TV 4K (3. generasjon) Wi-Fi + Ethernet, eller en støttet tredjeparts kantruter.

Konfigurere HomePod mini eller HomePod som hjemknutepunkt

Når du konfigurerer HomePod mini og HomePod,* blir de automatisk angitt som hjemknutepunkt.

Konfigurere Apple TV som et hjemknutepunkt

Apple TV* angis automatisk som hjemknutepunkt når du legger den til i HomeKit.

1. Åpne Innstillinger på Apple TV.

2. Velg Brukere og kontoer. Kontroller at navnet ditt er valgt under Standardbruker og at du er logget på iCloud med Apple-ID-en som du brukte til å konfigurere HomeKit- og Matter-tilbehøret i Hjem-appen.

3. Gå tilbake til Apple TV-innstillinger, og velg AirPlay og HomeKit.

4. Rull ned og velg Rom. Deretter velger du et rom eller legger til et nytt.

Konfigurere iPad som et hjemknutepunkt

1. Trykk på Innstillinger > [navnet ditt], og sørg for at du er logget på iCloud med Apple-ID-en som du brukte til å konfigurere HomeKit- og Matter-tilbehøret i Hjem-appen.

2. Trykk på iCloud, og rull deretter ned for å kontrollere at Hjem er slått på under Apper som bruker iCloud.

3. Gå til Innstillinger > Hjem, og slå på Bruk denne iPaden som hjemknutepunkt.

For å bruke iPaden som et hjemknutepunkt må den befinne seg i hjemmet ditt, være slått på og koblet til Wi-Fi-nettverket ditt.

iPad støttes ikke som hjemmeknutepunkt på den nye, mer pålitelige og mer effektive Hjem-arkitekturen, som er tilgjengelig som en egen oppgradering i Hjem-appen.

Hvis hjemknutepunktet ikke fungerer som forventet

Gjør mer med Hjem-appen

* HomePod mini, HomePod og Apple TV er ikke tilgjengelige i alle land eller regioner.