Oppgrader Notater-appen

Hvis du bruker Notater på et eldre operativsystem og deretter oppdaterer til iOS 9 og nyere eller OS X El Capitan og nyere, får du valget om å oppgradere notatene dine og dra nytte av alle funksjonene som den oppgraderte Notater-appen har.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Med Notater kan du gjøre om en liste til en interaktiv sjekkliste med ett enkelt trykk. Eller enkelt legge til et bilde, et kart eller en lenke i et notat. Du kan til og med tegne en skisse med fingeren på iPhone, iPad og iPod touch. Og takket være iCloud blir alt i Notater holdt oppdatert på tvers av alle enhetene dine. Du kan lage et notat på Mac-maskinen og bruke det på iPhone når du er på farten.

Kom i gang

Hvis du vil bruke de nyeste Notater-funksjonene, trenger du bare å oppgradere.

Når du oppdaterer enheten din til iOS 9 og nyere eller OS X El Capitan og nyere og åpner Notater for første gang, ser du valget om å oppgradere. Velg Oppgrader nå, slik at både notatene dine på enheten din og notatene i iCloud.com oppgraderes. Og hvis du logger på iCloud med samme Apple-ID på de andre enhetene med nyeste versjon av iOS og macOS, vises alle endringer du gjør i et notat på én enhet, umiddelbart på de andre enhetene.

Pass på at notatene oppgraderes før du lukker Notater-appen.

Bruk de nyeste Notater-funksjonene

Notatene du opprettet før oppgraderingen kan se annerledes ut. Men du kan umiddelbart begynne å bruke alle de nye funksjonene i appen til å tilpasse og forbedre dem. Du kan til og med bruke de oppgraderte funksjonene i notatene du deler med andre. Bare pass på at de oppgraderer Notater-appen sin også.

Hvis du oppgraderer senere, vil notatene være de samme, og du kan når som helst oppgradere til de nye funksjonene. Åpne Notater når du er klar og velg Oppgrader.

Skissefunksjonen i Notater er tilgjengelig på iPhone 5 og nyere, iPad Pro, iPad (4. generasjon), alle iPad Air-modeller, iPad mini 2 og nyere og iPod touch (6. generasjon). Hvis du har en iPad Pro, kan du bruke Apple Pencil med Notater-appen.

Les mer

Her er et par ting du kan ha i bakhodet om oppgraderte notater:

• Hvis du kopierte og limte inn HTML-formatering i et notat før oppgraderingen, vil det se annerledes ut etter oppgraderingen og ikke ha samme HTML-format.
  • Hvis du er logget på mer enn én iCloud Mail-konto på iOS-enheten eller Mac-maskinen og har slått på synkronisering av notater, kan du bruke de nye Notater-funksjonene bare med den primære Apple-ID-kontoen. Du kan se primærkontoen din på iPhone, iPad eller iPod touch under Innstillinger > [ditt navn]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud. På Mac går du til Systemvalg > iCloud.
  • Oppgraderte notater støtter ikke IMAP og vil ikke koble til Microsoft Outlook. Gå til iCloud.com på Windows-PC-en for å vise og redigere iCloud-notater.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.