Hvis du ikke kan dele eller samarbeide i Notater-appen på iPhone eller iPad

For å dele eller samarbeide i Notater-appen må alle deltakerne ha en Apple-enhet med det nyeste operativsystemet og nok lagringsplass. Du kan også bruke iCloud.com.

Oppdater enhetene

Påse at både du og personen du prøver å dele eller samarbeide med, har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS på iPhone eller iPad, eller den nyeste versjonen av macOS på Mac. Du kan ikke samarbeide om notater med noen som bruker en enhet som ikke er fra Apple.

Hvis du har notater med tegninger som ble laget før iOS 13, må du oppdatere disse tegningene i Notater for å bruke de nyeste funksjonene.

Sørg for at du bruker iCloud

Logg deg på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene dine. iCloud kan du lagre, dele og samarbeide i notater på tvers av enheter. Enkelte samarbeidsfunksjoner i Notater fungerer ikke med mindre begge brukerne er logget på iCloud.

Før du deler et notat, må du kontrollere at det vises i iCloud-mappen i Notater-appen. Du kan bare samarbeide i notater når de er i iCloud-mappen.

iPhone som viser Mapper-skjermen i Notater-appen, med iCloud-mappen fremhevet

Sørg for at du deler med andre Apple-kontoer

I Notater-appen kan du invitere kontaktene dine til å samarbeide om et notat. Du kan også sende kopier av notater via apper som Mail eller Meldinger. Hvis du vil starte et samarbeid via Meldinger, må du sørge for at kontakten er logget på iCloud og kan motta iMessage-meldinger.

Slik deler du et notat:

1. Åpne notatet du vil dele.

2. Trykk på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. I menyen velger du om du vil sende en kopi eller invitere kontakten til å samarbeide om notatet. Opptil 100 personer kan samarbeide om et notat.*

4. Trykk på en app som Mail eller Meldinger, og send deretter notatet til kontaktene dine.

Sørg for at alle har nok iCloud-lagringsplass

Du må ha nok lagringsplass tilgjengelig i iCloud og på enheten din for å samarbeide om notater. Du kan frigjøre plass eller oppgradere til iCloud+ for å få mer lagringsplass.

Påse at personen du prøver å dele med også har nok lagringsplass tilgjengelig. Hvis du ikke har nok lagringsplass på enheten eller i iCloud-kontoen, kommer du kanskje ikke til å se endringer i delte notater.

Sjekk om notatene dine er låst

Du kan ikke dele notater som er passordbeskyttet. Hvis du vil dele eller samarbeide om et passordbeskyttet notat:

1. Velg et notat og trykk på Vis notat for å låse det opp med Face ID eller passordet ditt.

2. Trykk på Mer-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

3. Trykk på Fjern for å fjerne passordbeskyttelsen.

* Opptil 33 aktive deltakere kan samarbeide samtidig med synkronisering i sanntid.