Del notatene dine

Inviter venner, familie eller kollegaer til å samarbeide på notater. Deretter kan dere jobbe sammen på prosjekter, planlegge reiser, skrive handlelister og mye mer.

Notat om innflyttingsfest med inviterte personer valgt på Mac, og Legg til personer-skjermen på iPhone

Legg noen til et iCloud-notat i Notater-appen. Deretter kan vedkommende gjøre endringer og se de siste endringene dine. Så lenge enheten din er koblet til Internett, holder iCloud notatene dine oppdatert overalt. Når du merker av for et gjøremål, endrer en skisse eller legger til vedlegg, ser alle som deler notatet, den nyeste versjonen.

Før du begynner

  1. Oppdater iPhone, iPad eller iPod touch til den nyeste versjonen av iOS, og oppdater Mac til den nyeste versjonen av macOS.
  2. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine.
  3. Sørg for at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene dine.
  4. Oppgrader notatene dine sånn at du kan bruke de nyeste funksjonene.

Alle du deler med, må også oppdatere enhetene og notatene sine.


Bruk delte notater

Du kan endre de delte notatene dine på samme måte som ethvert notat i Notater-appen. Disse endringene vises da på alle enhetene til personene som deler notatet med deg. Og du kan se når andre endrer noe. Se etter  ved siden av notatet i listen.

Du kan ikke dele notater som er passordbeskyttet. Hvis du vil dele et passordbeskyttet notat, trykker du på  på iOS-enheten din eller  på Mac, og velg Fjern lås.

     Legg til personer-skjermen på iPhone

Legg til folk i notater

Inviter noen til å samarbeide på et notat via Mail eller Meldinger. Eller kopier en kobling til notatet, og send den til dem på en annen måte hvis du foretrekker det. Deretter kan vedkommende åpne notatet og gjøre endringer – enkelt og greit.

  1. Åpne iCloud-notatet du vil dele.
  2. Trykk eller klikk på  .
  3. Velg hvordan du vil sende invitasjonen.
  4. Klikk på Del på Mac.

Vil du vite om du allerede deler et notat? Se etter øverst i notatet eller  i listen over notater.

Personer-skjermen på iPhone    

Administrer hvem du deler med

Når du er eieren av et delt notat, kontrollerer du tilgangen til det, og bare du kan gjøre endringer. Bare trykk eller klikk på  for å se og administrere hvem du deler notatet med.

Hvis du ser Invitert under en persons navn, har vedkommende ikke godtatt invitasjonen ennå. Du kan også velge å fjerne bestemte personer fra et delt notat, eller du kan legge til nye personer.

Legg til nye personer

  1. Åpne .
  2. Trykk eller klikk på Legg til personer.
  3. Velg hvordan du vil sende invitasjonen.

Fjern én person

  1. Åpne .
  2. Trykk eller klikk på personens navn.
  3. Velg Fjern tilgang.

Fjern alle

  1. Åpne .
  2. Trykk eller klikk på Stopp deling.
  3. Velg OK.

 

Når du slutter å dele et notat med andre, slettes notatet automatisk fra enhetene deres.

Slett et delt notat

Når du er eieren av et delt notat, kan du slette det når som helst. Og du sletter det på samme måte som med andre notater. Bare trykk på  , så flyttes det til Nylig slettet-mappen på alle enhetene dine. Det blir liggende i Nylig slettet-mappen i 30 dager. Notatet fjernes fullstendig fra enheten til personene du deler det med.


Les mer

Vil du sende notatet til noen, men du vil ikke samarbeide med dem? Trykk på  øverst i notatet, og velg deretter hvordan du vil dele det.

Hvis du sletter et notat som noen andre har delt med deg, ved et uhell, kan du laste ned Notat-filen på nytt fra den opprinnelige deleinvitasjonen. Når du laster ned notatet på nytt, inneholder det alle endringene i notatet frem til tidspunktet da det ble slettet. Hvis personen som opprettet notatet, ikke lenger deler det, kan du ikke laste det ned på nytt. Hvis du ikke har den opprinnelige invitasjonen, kan du be personen som opprettet notatet, om å sende den på nytt.

Publiseringsdato: