Slik installerer du macOS på nytt

Bruk macOS-gjenoppretting til å installere Mac-operativsystemet på nytt.

Start fra macOS-gjenoppretting

Finn ut om du bruker en Mac med Apple-prosessor, og deretter følger du de aktuelle trinnene:

Apple-chip

Slå på Macen, og fortsett å holde inne av/på-knappen til du ser vinduet med oppstartsalternativer. Klikk på tannhjulsymbolet som er merket med Valg, og deretter på Fortsett.

Intel-prosessor

Kontroller at Macen er koblet til internett. Slå deretter på Macen og trykk umiddelbart og hold nede Kommando (⌘)-R til du ser en Apple-logo eller et annet bilde.

Hvis du blir bedt om å velge en bruker du kjenner passordet til, velger du brukeren, klikker på Neste, og deretter skriver du inn administratorpassordet.

Installer macOS på nytt

Velg Installer macOS på nytt fra verktøyvinduet i macOS-gjenoppretting, og klikk deretter på Fortsett og følg instruksjonene til installasjonsprogrammet.

Følg disse retningslinjene under installasjonen:

• Hvis installasjonsprogrammet ber deg om å låse opp disken, skriver du inn passordet du bruker til å logge inn på Macen.
  • Hvis installasjonsprogrammet ikke finner disken, eller hvis du får beskjed om at det ikke er mulig å installere på denne datamaskinen eller dette volumet, må du kanskje slette disken først.
  • Hvis installasjonsprogrammet gir deg valget mellom å installere på Macintosh HD eller Macintosh HD - Data, velger du Macintosh HD.
  • Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Macen kan flere ganger starte på nytt og vise en fremdriftsindikator, og skjermen kan bli tom flere minutter i strekk.

Etter at installasjonen er fullført, kan Macen starte på nytt til en oppsettsassistent. Hvis du selger, bytter eller gir bort Macen, trykker du på Kommando-Q for å avslutte assistenten uten å fullføre oppsettet. Deretter klikker du på Slå av. Når den nye eieren starter opp Macen, kan han eller hun bruke sin egen informasjon til å fullføre konfigureringen.

Andre installasjonsalternativer for macOS

Når du installerer macOS fra Recovery, får du den nåværende versjonen av den siste installerte macOS, med noen unntak:

• På en Intel-basert Mac: Hvis du bruker Skift-Alternativ-Kommando-R under oppstart, tilbys du macOS som fulgte med Macen, eller den nærmeste versjonen som fremdeles er tilgjengelig. Hvis du bruker Tilvalg-Kommando-R under oppstart, tilbys du i de fleste tilfeller den nyeste macOS som er kompatibel med din Mac. Ellers blir du tilbudt macOS som fulgte med Macen, eller den nærmeste versjonen som fremdeles er tilgjengelig.
  • Hvis Mac-hovedkortet nettopp ble byttet ut, kan du bare bli tilbudt den nyeste versjonen av macOS som er kompatibel med din Mac. Hvis du nettopp slettet hele oppstartsdisken, kan du bare bli tilbudt versjonen av macOS som fulgte med Macen, eller den nærmeste versjonen som fremdeles er tilgjengelig.

Du kan også bruke disse metodene til å installere macOS, hvis macOS er kompatibel med din Mac: