Bruk Siri på iPhone, iPad eller iPod touch

Les om hvordan du bruker Siri, den intelligente personlige assistenten som hjelper deg med å få ting gjort. Siri kan sende meldinger for deg, ringe personer, sjekke kalenderen med mer.

Stille Siri spørsmål

Du kan snakke med Siri på flere måter, blant annet ved å trykke på Hjem- eller sideknappen på enheten, koble til hodetelefoner eller en bil, eller bruke «Hei Siri».

Bruk Hjem- eller sideknappen

Hvis du har iPhone 6s eller nyere, holder du nede Hjem-knappen og spør om det du vil vite. På noen enheter må du kanskje vente til Siri vises, før du kan stille spørsmålet.

Hvis du har iPhone X, holder du inne sideknappen og stiller spørsmålet.

Si «Hei Siri»

Du kan bruke Siri uten å trykke på Hjem- eller sideknappen. Først må du sørge for at «Hei Siri» er slått på under Innstillinger > Siri og søk > Lytt etter «Hei Siri». Si deretter «Hei Siri», og still så spørsmålet ditt. Du kan for eksempel si «Hei Siri, hvordan er været?»

Hvis du har iPhone 6s eller nyere eller iPad Pro*, kan du bruke «Hei Siri» når som helst. Hvis du har iPhone 6 eller eldre, eller hvis du har en annen iPad- eller iPod touch-modell, må du først koble enheten til en strømforsyning.

Når du sier «Hei Siri», finner Siri ut hvilken enhet du prøver å bruke – bare sørg for at Bluetooth er aktivert på enhetene dine.

Snakk med Siri via hodetelefoner

Hvis du bruker hodetelefoner med fjernkontroll eller en annen type Bluetooth-enhet, holder du inne den midtre knappen eller ringeknappen til du hører en lyd. Så sier du hva du trenger.

Hvis du har AirPods, dobbelttrykker du på utsiden på en av dem for å aktivere Siri.

Snakk med Siri i bilen

Hvis bilen din støtter CarPlay eller Siri Eyes Free, kan du holde inne talekommandoknappen på rattet og fortelle Siri hva du trenger – i tillegg til å bruke «Hei Siri». Siri venter til du er ferdig med å snakke. Hvis du har berøringsskjerm med CarPlay, kan du også bruke Siri ved å trykke på og holde inne hjemknappen på skjermen. Du kan trykke på lydbølgeknappen for å fortelle Siri at du er ferdig med å snakke. Dette er nyttig hvis Siri ikke kan høre deg på grunn av bakgrunnsstøy. Du kan også få tilgang til Siri ved å åpne bestemte apper, for eksempel Telefon eller Meldinger.

Siri tilpasser funksjonaliteten avhengig av hvordan du er tilkoblet. Hvis du for eksempel er tilkoblet med en kablet hodetelefon, med en Bluetooth-hodetelefon, via Siri Eyes Free eller via CarPlay, leser Siri meldingene dine, slik at du kan godkjenne dem før de blir sendt.

Endre Siris stemme eller språk

Hvis du vil endre stemmen til Siri, går du til Innstillinger > Siri og søk > Siri-stemme. Hvis du vil endre språket til Siri, går du til Innstillinger > Siri og søk > Språk. Deretter velger du språket fra listen over språk Siri snakker og forstår

For å endre hvordan Siri reagerer velger du et alternativ under Innstillinger > Siri og søk > Taletilbakemelding.

Du kan bruke Siri i alle land og regioner, med hvilket som helst av de støttede språkene. Siden Siri er utviklet for å gjenkjenne aksenter og dialekter til de støttede landene eller regionene, vil Siris nøyaktighet være høyest for morsmål. Finn ut hvilke Siri-funksjoner som støttes i hvilke land og regioner.

Si hvem som ringer

Si hvem som ringer-funksjonen er slått av som standard, men du kan slå den på og endre innstillingene for den via Innstillinger > Telefon > Si hvem som ringer.

Du kan få beskjed om alle innkommende anrop, bare samtaler når du er i bilen eller bruker hodetelefoner, eller bare samtaler når du bruker hodetelefoner.

Les mer

Finn ut mer om hvordan du bruker Siri på Mac, Apple TV og Apple Watch. Eller få hjelp hvis Siri ikke virker som forventet.

* Hvis du har iPhone 6s eller nyere eller 12,9-tommers iPad Pro (2. generasjon), 10,5-tommers iPad Pro eller 9,7-tommers iPad Pro, kan du bruke «Hei Siri» når som helst. Du kan også stille spørsmålet ditt med én gang du holder på Hjem- eller sideknappen. Slipp knappen for å gi Siri beskjed om at du er ferdig. 12,9-tommers iPad Pro (1. generasjon) støtter ikke disse funksjonene. iPhone X har en sideknapp i stedet for en Hjem-knapp.