Hvis Mail på Macen din stadig spør deg om passordet

Det kan hende at Mail ikke får koblet til e-postkontoen din og du blir spurt om kontopassordet gjentatte ganger.

Hvis Macen er koblet til internett, men plutselig begynner å spørre deg om passordet til e-postkontoen din, bør du generelt sett prøve igjen senere. Om nødvendig kontakter du e-postleverandøren for å løse problemet. Hvis du bruker Apples iCloud Mail, kan du finne ut hvordan du løser problemer med iCloud Mail.

Hvorfor spør Mail etter passordet ditt?

Mail spør etter passordet ditt når programmet får koblet seg til e-postleverandøren, men ikke får koblet seg til e-postkontoen fordi e-postleverandøren ikke godtar passordet.

E-postleverandøren kan avvise passordet ditt av ulike årsaker, inkludert:

• Du bruker ikke det gjeldende e-postpassordet. Hvis du har oppdatert passordet på en annen enhet, må du kontrollere at du bruker samme passord på Macen.

• E-postleverandøren krever at du oppdaterer eller tilbakestiller passordet av sikkerhetsårsaker. Hvis du for eksempel bruker Googles totrinnsverifisering, krever Gmail-kontoen i Mail det programspesifikke passordet.

• E-postleverandøren har deaktivert eller suspendert kontoen din. Ta kontakt med e-postleverandøren for å få hjelp.

Sjekk passordet ditt i Internett-kontoer-panelet

Avhengig av hvilken type e-postkonto du bruker, kan du kanskje korrigere passordet på følgende måte:

1. Avslutt Mail. Hvis det ikke avsluttes, kan du tvinge det til å avslutte.

2. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg), og klikk på Internettkontoer.

3. Klikk på e-postkontoen din.

4. Klikk på Detaljer-knappen hvis den finnes.

5. Hvis du ser et passordfelt for kontoen din, sletter du passordet og skriver inn riktig passord.

6. Lukk innstillingsvinduet, åpne Mail, og prøv å bruke kontoen igjen.

Hvis Mail fortsatt spør om passord, er passordet sannsynligvis feil. E-postleverandøren kan hjelpe deg med å bekrefte e-postinnstillingene og kontrollere om du bruker riktig passord.

Test med webmail

Mange e-postleverandører har webmail, som er en måte å vise e-post på i nettlesere som Safari, i stedet for i et e-postprogram som Mail. Hvis du for eksempel bruker en iCloud Mail-konto, kan du bruke iCloud.com til å sende og motta e-post.

Ettersom passordet du bruker med Mail, vanligvis er det samme passordet du bruker med webmail, kan du prøve å logge på webmail med dette passordet. Hvis passordet ikke fungerer der heller, er det sannsynligvis feil. E-postleverandøren kan hjelpe deg med å bekrefte e-postinnstillingene og kontrollere at du bruker riktig passord for Mail-programmet.

Fjern kontoen din, og legg den deretter til igjen

Hvis ingen andre løsninger fungerer, kan du prøve å sette opp e-postkontoen på nytt. Det gjør du ved å følge disse trinnene:

1. Fjern e-postkontoen din i Mail.

2. Legg til e-postkontoen din i Mail igjen.

Råd og tips

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.