Opprette eller bruke en Apple-ID uten en betalingsmåte

Du kan opprette eller bruke en Apple-ID uten å legge inn en betalingsmåte.

Apple anbefaler at du bare bruker én Apple-ID for å få tilgang til iTunes, iCloud og andre Apple-tjenester. Hvis du ikke husker om du har en Apple-ID, kan vi hjelpe deg med å finne den.

Hvis du ikke har en Apple-ID, kan du opprette en Apple-ID uten en betalingsmåte. Du kan ikke opprette en ny Apple-ID hvis du er logget på App Store, iTunes Store, Apple Books eller iCloud med en eksisterende Apple-ID.

Du kan også fjerne en betalingsmåte som du tidligere har lagt til Apple-ID-en din. Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan fjerne en betalingsmåte fra Apple-ID-en din.

Hvis du er organisatoren for en Familiedeling-gruppe og vil dele kjøp med familien, kreves det at du har lagret en betalingsmåte. En betalingsmåte er også nødvendig for å konfigurere kontoer for barn. Finn ut mer om Familiedeling og Apple-ID-er for barn.

Hvis du har en Apple-ID fra før

Du kan fjerne betalingsmåten for en eksisterende Apple-ID når du har logget på App Store, iTunes Store eller Apple Books. Du vil ikke få spørsmål om betalingsmåte igjen før du gjør et kjøp.

Hvis du ikke har en Apple-ID

Du kan opprette en Apple-ID uten å legge til en betalingsmåte i App Store på iPhone, iPad eller iPod touch, eller på en Mac eller PC.

Hvis du er logget på App Store, iTunes Store, Apple Books eller iCloud med en eksisterende Apple-ID, ser du ikke alternativet om å opprette en ny Apple-ID.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store-appen, og finn en kostnadsfri app.
  2. Trykk på Hent-knappen.
    En iPhone X med informasjonssiden til Snarveier-appen i App Store app.
  3. Når du blir bedt om å logge på med en Apple-ID, trykker du på Opprett ny Apple-ID.
    En iPhone X med informasjonssiden til Snarveier-appen i App Store i bakgrunnen og en Logg på-meny i forgrunnen. Opprett ny Apple-ID-knappen er markert.
  4. Følg veiledningen på skjermen. Når du blir bedt om betalingsinformasjon, velger du Ingen. Se hva du må gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge alternativet.
    En iPhone X med Opprett ny Apple-ID-siden. Ingen er valgt som betalingsmåte.
  5. Når du har oppgitt informasjonen din, blir du bedt om å verifisere et godkjent telefonnummer hvis du har mulighet til å bruke tofaktorautentisering. Hvis ikke blir du bedt om å verifisere Apple-ID-en via e-post. Du må bekrefte Apple-ID-en før du kan begynne å bruke den.

På Mac

1. Åpne App Store-appen, og finn en kostnadsfri app.
  2. Klikk på Hent-knappen, og klikk deretter på Installer.
    Et vindu i App Store på Mac med informasjonssiden til Keynote-appen.
  3. Når du blir bedt om å logge på med en Apple-ID, klikker du på Opprett Apple-ID.
    Et vindu i App Store på Mac med informasjonssiden til Keynote-appen i bakgrunnen og en lokalmeny med «Logg på for å laste ned fra App Store» i forgrunnen.
  4. Følg veiledningen på skjermen. Når du blir bedt om betalingsinformasjon, velger du Ingen som betalingstype. Se hva du må gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge alternativet.
    Et vindu i App Store på Mac med informasjonssiden til Keynote-appen i bakgrunnen og en Opprett ny Apple-ID-lokalmeny i forgrunnen. Ingen er valgt som betalingsmåte.
  5. Når du har oppgitt informasjonen din, blir du bedt om å verifisere et godkjent telefonnummer hvis du har mulighet til å bruke tofaktorautentisering. Hvis ikke blir du bedt om å verifisere Apple-ID-en via e-post. Du må bekrefte Apple-ID-en før du kan begynne å bruke den.

På PC

Hvis du har en PC, finner du objektet i iTunes Store og prøver å laste det ned. Deretter følger du instruksjonene for å opprette en ny Apple-ID.

Hvis du ikke finner et kostnadsfritt objekt, bruker du en iOS-enhet til å opprette en ny Apple-ID.