Opprette eller bruke Apple-ID uten en betalingsmåte

Finn ut hvordan du kan opprette eller bruke Apple-ID-en i iTunes Store uten et kredittkort eller andre betalingsmåter.

Når du bruker Apple-ID-en til å logge på iTunes Store, App Store eller iBooks Store for første gang, blir du bedt om å oppgi en betalingsmåte, slik at du kan kjøpe objekter i butikken. Følg denne fremgangsmåten hvis du ikke vil knytte en betalingsmåte til kontoen.

Apple anbefaler at du bare bruker én Apple-ID for å få tilgang til iTunes, iCloud og andre Apple-tjenester. Hvis du ikke husker om du har en Apple-ID, kan vi hjelpe deg med å finne den.

Hvis du er organisatoren for en Familiedeling-gruppe og vil dele kjøp med familien, kreves det at du har lagret en betalingsmåte. En betalingsmåte er også nødvendig for å konfigurere kontoer for barn. Finn ut mer om Apple-ID-er for barn.

Hvis du har en Apple-ID fra før

Du kan velge å fjerne betalingsmåten for den eksisterende Apple-ID-en etter at du har logget på iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Du vil ikke få spørsmål om betalingsmåte igjen før du gjør et kjøp.

Hvis du ikke har en Apple-ID

Følg fremgangsmåten nedenfor for å opprette en Apple-ID uten å legge til en betalingsmåte.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store-appen, og finn en kostnadsfri app.
  2. Trykk på Hent-knappen ved siden av objektet.
    iPhone som viser siden for Angry Birds-appen i App Store
  3. Når du blir bedt om å logge på med en Apple-ID, trykker du på Opprett ny Apple-ID.
    iPhone som viser påloggingsalternativer med Opprett ny Apple-ID fremhevet
  4. Følg veiledningen på skjermen. Når du blir bedt om betalingsinformasjon, velger du Ingen. Se hva du må gjøre hvis du ikke ser Ingen eller ikke kan velge det.
    iPhone som viser prosessen for Opprett Apple-ID
  5. Når du har oppgitt informasjonen din, blir du bedt om å verifisere et godkjent telefonnummer hvis du har mulighet til å bruke tofaktorautentisering. Hvis ikke blir du bedt om å verifisere Apple-ID-en via e-post. Du må verifisere Apple-ID-en før du kan begynne å bruke den.

På Mac

1. Åpne App Store på Macen.
  2. Under Hurtigkoblinger til høyre i vinduet klikker du på Flotte kostnadsfrie apper og spill.
    Hovedvinduet til App Store på Mac
  3. Klikk på Hent-knappen under en app, og klikk så på the Installer app-knappen.
    Delen for kostnadsfrie apper og spill i App Store på Mac
  4. Når du blir bedt om å logge på med en Apple-ID, klikker du på Opprett Apple-ID.
    Påloggingsvinduet i App Store på Mac med Opprett Apple-ID-knappen fremhevet
  5. Følg veiledningen på skjermen. Når du blir bedt om betalingsinformasjon, velger du Ingen som betalingstype. Se hva du må gjøre hvis du ikke ser Ingen eller ikke kan velge det.
    Opprett Apple-ID-skjermen i App Store på Mac
  6. Når du har oppgitt informasjonen din, blir du bedt om å verifisere et godkjent telefonnummer hvis du har mulighet til å bruke tofaktorautentisering. Hvis ikke blir du bedt om å verifisere Apple-ID-en via e-post. Du må verifisere Apple-ID-en før du kan begynne å bruke den.

På PC

Hvis du har en PC, finner du objektet i iTunes Store og prøver å laste det ned. Deretter følger du instruksjonene for å opprette en ny Apple-ID.

Hvis du ikke finner et kostnadsfritt objekt, bruker du en iOS-enhet til å opprette en ny Apple-ID.