Opprette eller bruke en Apple-ID uten en betalingsmåte

Les om hvordan du kan opprette eller bruke Apple-ID-en i iTunes Store uten et kredittkort eller andre betalingsmåter.

Når du bruker Apple-ID-en til å logge på iTunes Store, App Store eller iBooks Store for første gang, blir du bedt om å oppgi en betalingsmåte, slik at du kan kjøpe artikler i butikken. Følg denne framgangsmåten hvis du ikke vil knytte en betalingsmåte til kontoen.

Apple anbefaler at du bruker bare én Apple-ID for å få tilgang til iTunes, iCloud og andre Apple-tjenester. Hvis du ikke husker om du har en Apple-ID, kan vi hjelpe deg med å finne den.

Hvis du er organisatoren for en Familiedeling-gruppe, er du påkrevd å ha en betalingsmåte, enten et kredittkort eller et debetkort. Et kredittkort er også nødvendig for å sette opp kontoer for barn. Les mer om Apple-ID-er for barn.

Hvis du har en Apple-ID fra før

Du kan velge å fjerne betalingsmåten for den eksisterende Apple-ID-en etter at du har logget på iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Du vil ikke få spørsmål om betalingsmåte igjen før du gjør et kjøp.

Hvis du ikke har en Apple-ID

Følg fremgangsmåten nedenfor for å opprette en Apple-ID uten å legge til en betalingsmåte.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store-appen, iTunes Store-appen eller iBooks-appen.
  2. Velg en kostnadsfri app, sang, video eller bok.
  3. Trykk på iOS Hent-knapp ved siden av artikkelen, og trykk igjen for å hente den.
  4. Når du blir bedt om å logge på med en Apple-ID, trykker du på Opprett ny Apple-ID.
  5. Følg instruksjonene på skjermen. Når du blir bedt om betalingsinformasjon, velger du Ingen. Se hva du må gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge alternativet.
  6. Etter at du har lagt inn informasjonen, blir du bedt om å verifisere Apple-ID-en via e-post. Du må bekrefte Apple-ID-en før du kan begynne å bruke den. Mottok du ikke e-postmeldingen?

På en Mac eller PC

1. Åpne iTunes og gå til iTunes Store.
  2. Rull ned og finn flagget som hører til landet eller regionen nederst i høyre hjørne av vinduet. Hvis det ikke er flagget som hører til landet eller regionen hvor du bor, klikk på det, og velg ditt land eller din region.
  3. VelgMusikk,TV-programmer,Apper, ellerBøker fra menyen øverst til venstre.
  4. Last ned en gratis sang, TV-episode, app eller bok. For å finne gratisartikler, kan du se etter koblinger som inneholder ordet «gratis» under Snarveier på høyre side av iTunes Store-vinduet. Når du finner en kostnadsfri artikkel, klikker du på Hent under artikkelsymbolet.
  5. Når du blir bedt om å logge på med en Apple-ID, klikker du på Opprett Apple-ID.
  6. Følg instruksjonene på skjermen. Når du blir bedt om betalingsinformasjon, velger du Ingen som betalingstype. Se hva du må gjøre hvis Ingen ikke vises eller du ikke kan velge alternativet.
  7. Etter at du har lagt inn informasjonen din, blir du bedt om å verifisere Apple-ID-en via e-post. Du må bekrefte Apple-ID-en før du kan begynne å bruke den. Mottok du ikke e-postmeldingen?