Opprette og begynne å bruke en Apple-ID

Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime med flere. Og du kan logge på alle Apple-tjenestene med en enkelt Apple-ID og ett passord.

Mac som viser Apple-ID-kontosiden

Har du allerede en Apple-ID?

Du trenger bare én Apple-ID for å få tilgang til alle tjenester fra Apple. Før du oppretter en ny Apple-ID, bør du vurdere om det er bedre å fortsette å bruke en du allerede har. Husk på at det ikke er sikkert at du kan flytte data eller kjøp fra en gammel Apple-ID til en ny.

Hvis du ikke er sikker på om du allerede har en Apple-ID, kan vi hjelpe deg med å finne den. Selv om e-postadressendu bruker til å logge på Apple-ID-en er endret, kan du beholde samme Apple-ID.

Opprette en Apple-ID

Du kan også opprette Apple-ID-en din når du konfigurerer en ny enhet eller logger deg på iTunes eller iCloud for første gang. Du kan også gå til nettstedet for Apple-ID og velge Opprett en Apple-ID.

Dette trenger du:

Logg på med Apple-ID

Bruk samme Apple-ID og passord hver gang du blir bedt om å logge på en Apple-enhet eller -tjeneste. Med Apple-ID-en din kan du:

Se en fullstendig liste over funksjoner og tjenester som bruker Apple-ID.

Administrere Apple-ID-en

Apple-ID-en brukes på tvers av alle enhetene og tjenestene dine, så det er viktig å holde kontoinformasjonen oppdatert. Bare logg på Apple-ID-kontosiden din når som helst for å administrere kontoen din:

Hjelp oss med å beskytte kontoen din

Sikkerhet og personvern for Apple-ID-en er svært viktig for oss. Her er noen ting du kan gjøre slik at kontoen forblir privat og sikker:

• Se gjennom anbefalt praksis for Sikkerhet og Apple-ID.
  • Tilbakestill sikkerhetsspørsmålene og sørg for at de er enkle å huske for deg, men vanskelige å gjette for andre.
  • Legg til en sikkerhetsadresse. Hvis du glemmer passordet ditt eller svarene på sikkerhetsspørsmålene, kan du få tilgang til kontoen din igjen ved hjelp av sikkerhetsadressen.
  • Hvis du ikke har gjort det allerede, konfigurerer du tofaktorautentisering for å legge til et ekstra lag med sikkerhet til kontoen din. Avhengig av når du opprettet Apple-ID-en din, kan den allerede være beskyttet med tofaktorautentisering. Noen Apple-ID-er som er opprettet i iCloud på iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 og nyere, slår på denne funksjonen automatisk.
  • Les mer om Apples engasjement for personvern og sikkerhet.
  1. I Kina og India kan du bruke telefonnummeret ditt som Apple-ID.
  2. I Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere eller endre landet/området ditt til et sted der dette ikke kreves. Dette nummeret brukes kun til verifisering.
  3. FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.