Opprett, administrer og bruk Apple-ID

Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime med flere. Og du kan logge på alle Apple-tjenestene med en enkelt Apple-ID og ett passord.

Mac som viser Apple-ID-kontosiden

Har du allerede en Apple-ID?

Du trenger bare én Apple-ID for å få tilgang til alle tjenester fra Apple. Før du oppretter en ny Apple-ID, bør du vurdere om det er bedre å fortsette å bruke en du allerede har. Husk på at det ikke er sikkert at du kan flytte data eller kjøp fra en gammel Apple-ID til en ny.

Hvis du ikke er sikker på om du allerede har en Apple-ID, kan vi hjelpe deg med å finne den. Selv om e-postadressendu bruker til å logge på Apple-ID-en er endret, kan du beholde samme Apple-ID.

Opprette en Apple-ID

Du kan også opprette Apple-ID-en din når du konfigurerer en ny enhet eller logger deg på iTunes eller iCloud for første gang. Du kan også gå til nettstedet for Apple-ID og velge Opprett en Apple-ID.

Dette trenger du:

• En gyldig e-postadresse du kan bruke som brukernavn for Apple-ID-en.
  • Et sterkt passord.
  • Fødselsdatoen din.
  • Tre sikkerhetsspørsmål og svar for å verifisere identiteten din. Du kan også bruke denne informasjonen til å tilbakestille passordet ditt.

Hvis du bruker tofaktorautentisering, er du klar til å komme i gang. Du er nå den eneste personen som har tilgang til kontoen din, selv om noen andre vet passordet ditt. Hvis du ikke bruker tofaktorautentisering, må du også oppgi en sikkerhetsadresse.

Logg på med Apple-ID

Bruk samme Apple-ID og passord hver gang du blir bedt om å logge på en Apple-enhet eller -tjeneste. Med Apple-ID-en din kan du:

Se en fullstendig liste over funksjoner og tjenester som bruker Apple-ID.

Administrere Apple-ID-en

Apple-ID-en brukes på tvers av alle enhetene og tjenestene dine, så det er viktig å holde kontoinformasjonen oppdatert. Bare logg på Apple-ID-kontosiden når som helst for å administrere kontoen din:

Hjelp oss med å beskytte kontoen din

Sikkerhet og personvern for Apple-ID-en er svært viktig for oss. Her er noen ting du kan gjøre slik at kontoen forblir privat og sikker:

• Se gjennom anbefalt praksis for Sikkerhet og Apple-ID.
  • Tilbakestill sikkerhetsspørsmålene og sørg for at de er enkle å huske for deg, men vanskelige å gjette for andre.
  • Legg til en sikkerhetsadresse. Hvis du glemmer passordet ditt eller svarene på sikkerhetsspørsmålene, kan du få tilgang til kontoen din igjen ved hjelp av sikkerhetsadressen.
  • Hvis du ikke har gjort det allerede, konfigurerer du tofaktorautentisering for å legge til et ekstra lag med sikkerhet til kontoen. Avhengig av når du opprettet Apple-ID-en din, kan den allerede være beskyttet med tofaktorautentisering. Noen Apple-ID-er som er opprettet i iCloud på iOS 10.3 eller macOS 10.12.4 og nyere, slår på denne funksjonen automatisk.
  • Les mer om Apples engasjement for personvern og sikkerhet.
  1. I Kina og India kan du bruke telefonnummeret ditt som Apple-ID.
  2. I Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere eller endre landet/området til et sted der dette ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.
  3. FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land eller regioner.