Hvis iPhone, iPad eller iPod touch ikke lades

Finn ut hva du må gjøre hvis batteriet ikke lades, hvis det lades langsomt, eller hvis du ser en varselmelding.

Koble til strøm

Hvis du prøver å lade en iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus trådløst, må du først kontrollere at du kan lade med USB-adapteren og -kabelen som fulgte med enheten. Hvis det fungerer, kan du få hjelp med trådløs lading. Hvis du har tilbehør fra tredjeparter, kontrollerer du at det er Apple-sertifisert.

Hvis du skal lade enheten, bruker du USB-strømforsyningen og USB-kabelen som fulgte med enheten. Følg denne fremgangsmåten:

1. Koble iPhone, iPad, eller iPod touch til den tilhørende Lightning-til-USB-kabelen eller Apple 30-pinners til USB-kabelen.
  2. Koble til en av disse strømkildene:

Stikkontakt

Koble ladekabelen til en USB-veggadapter, og plugg deretter adapteren i stikkontakten.

Datamaskin

Koble ladekabelen til en USB 2.0- eller 3.0-port på en datamaskin som er på og ikke i dvalemodus. Ikke bruk USB-portene på tastaturet.

Strømtilbehør

Koble kabelen til en strømforsynt USB-hub, en dokkingstasjon eller annet Apple-sertifisert tilbehør.

Ladesymbolet i iOS

Mens enheten lades, ser du et lyn ved siden av batterisymbolet på statuslinjen eller et stort batterisymbol på låseskjermen.

Hvis enheten lades langsomt eller ikke lades

Følg denne fremgangsmåten, og prøv på nytt etter hvert trinn:

1. Sjekk om ladekabelen og USB-adapteren har tegn til skader, for eksempel sliteskader eller bøyde pinner.* Ikke bruk skadet tilbehør.
    Lightning-til-USB-kabel og en USB-veggadapter
  2. Bruk en stikkontakt og se etter gode tilkoblinger mellom ladekabelen, USB-veggadapteren og vegguttaket, eller prøv en annen stikkontakt.
  3. Fjern eventuelt smuss fra ladeporten nederst på enheten. Deretter kobler du ladekabelen til enheten. Hvis ladeporten er skadet, trenger enheten din sannsynligvis service.
  4. Lad enheten i 30 minutter. (Finn ut hva du skal gjøre, hvis enheten fortsatt ikke svarer etter dette.)
  5. Framtvinge omstart av enheten:
    • På iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Trykk raskt på Volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Deretter trykker du på sideknappen og holder den inne til du ser Apple-logoen.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk på sideknappen og Volum ned-knappen samtidig, og hold dem inne i minst ti sekunder, helt til du ser Apple-logoen.
    • På iPhone 6s og eldre, iPad, eller iPod touch: Trykk på Hjem-knappen og knappen øverst (eller på siden) samtidig, og hold dem inne i minst ti sekunder, helt til du ser Apple-logoen.
  6. Lad enheten i 30 nye minutter.
  7. Hvis enheten fortsatt ikke slår seg på eller lader, tar du enheten, ladekabelen og laderen til en Apple Store-butikk eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør for en evaluering. Du kan også kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis enheten slutter å lade ved 80 prosent

iPhone kan bli litt varmere når den lades. Programvaren kan hindre lading over 80 prosent hvis batteriet blir for varmt, for å forlenge batteriets levetid. iPhone vil fortsette å lade når temperaturen faller. Prøv å flytte iPhone til en kjøligere plassering.

Hvis du ser en varselmelding om at tilbehøret ditt ikke er støttet eller sertifisert

Det kan være flere grunner til at du ser disse varslene: Ladeporten på iOS-enheten kan være skitten eller skadet, ladetilbehøret kan være defekt, skadet eller ikke Apple-sertifisert, eller det kan hende at USB-laderen du bruker, ikke er laget for å lade enheter. Følg denne fremgangsmåten:

1. Fjern eventuelt smuss fra ladeporten nederst på enheten.
  2. Start iOS-enheten på nytt.
  3. Prøv en annen USB-kabel eller -lader.
  4. Sørg for at du har den nyeste versjonen av iOS.
  5. Kontakt Apple-kundestøtte for å avtale service.

*Hvis du er usikker på om noe av tilbehøret ditt er skadet, kan du ta det med til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for evaluering. Eventuelt kan du kontakte Apple-kundestøtte.