Hvis iPhone eller iPod touch ikke lades

Finn ut hva du må gjøre hvis batteriet ikke lades, hvis det lades langsomt, eller hvis en varselmelding vises.

Koble til strøm

Følg denne fremgangsmåten for å lade enheten:

1. Koble enheten til USB-kabelen som følger med.

2. Koble til en av disse strømkildene:

Stikkontakt

Koble USB-ladekabelen til en USB-strømadapter, og plugg deretter adapteren i stikkontakten.

Datamaskin

Koble ladekabelen til en USB 2.0- eller 3.0-port på en datamaskin som er på og ikke i dvalemodus. Ikke bruk USB-portene på tastaturet.

Strømtilbehør

Koble kabelen til en strømforsynt USB-hub, en dokkingstasjon eller annet Apple-sertifisert tilbehør.

Hvis du prøver å lade en iPhone 8 eller nyere trådløst, må du først sørge for at du kan lade med USB-kabelen som fulgte med enheten. Hvis det fungerer, kan du få hjelp med trådløs lading. Hvis du har tilbehør fra tredjeparter, kontrollerer du at det er Apple-sertifisert.

Når enheten lades, vises et lyn i batterisymboletNo alt supplied for Image på statuslinjen, eller et stort batterisymbolNo alt supplied for Image på den låste skjermen.

Hvis enheten lades langsomt eller ikke lades

Følg denne fremgangsmåten, og prøv på nytt etter hvert trinn:

1. Sjekk om ladekabelen og USB-adapteren har tegn til skader, for eksempel sliteskader eller bøyde pinner. Ikke bruk skadet tilbehør.

Lightning-til-USB-kabel og en USB-C-veggadapter
  2. Bruk en stikkontakt og sjekk at det er gode forbindelser mellom ladekabelen, USB-veggadapteren og vegguttaket eller strømledningen, eller prøv en annen stikkontakt.

3. Fjern eventuelt smuss fra ladeporten nederst på enheten. Deretter kobler du ladekabelen til enheten. Hvis ladeporten er skadet, trenger enheten sannsynligvis service.

Bilde av ladeporten.
  4. Lad enheten i 30 minutter.

5. Hvis enheten fortsatt ikke reagerer må du framtvinge omstart på enheten:

• iPhone 8 eller nyere og iPhone SE (2. generasjon): Trykk og slipp volum opp-knappen raskt. Trykk raskt på volum ned-knappen. Trykk på og hold inne sideknappen til Apple-logoen vises.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på både sideknappen (eller toppknappen) og volum ned-knappen til du ser Apple-logoen.

• iPhone 6s eller eldre, iPhone SE (1. generasjon) og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk og hold på både sideknappen (eller toppknappen) og Hjem-knappen til du ser Apple-logoen.

6. Lad enheten i 30 nye minutter.

7. Hvis enheten fortsatt ikke slår seg på eller lader, tar du enheten, ladekabelen og laderen til en Apple Store-butikk eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør for en evaluering. Du kan også kontakte Apple-kundestøtte.

Hvis enheten slutter å lade ved 80 prosent

iOS 13 og nyere bruker optimalisert lading av batteriet iPhone bruker maskinlæring på enheten til å forstå din daglige laderutine, slik at batteriet ikke lades over 80 prosent før du trenger det.* Optimalisert lading av batteriet aktiveres kun når iPhone forutser at du kobler enheten til en lader over lengre perioder.

iPhonen kan bli litt varmere når den lades. Programvaren kan hindre lading over 80 prosent hvis batteriet blir for varmt, for å forlenge batteriets levetid. iPhonen vil fortsette å lade når temperaturen faller. Prøv å flytte iPhonen til en kjøligere plassering.

Hvis du har en iPhone 15-modell, har du kanskje slått på ladegrensen på 80 %, noe som hindrer at iPhone lades over ca. 80 prosent. Hvis du vil at iPhone skal lade over 80 prosent, kan du enten slå på Optimalisert batterilading eller slå av ladeoptimaliseringer.

Finn ut mer om ladegrensen på 80 % for iPhone 15-modeller

Hvis du ser en varselmelding om at tilbehøret ditt ikke er støttet eller sertifisert

Det kan være flere grunner til at du ser slike varsler:

• Ladeporten på iOS-enheten kan være skitten eller skadet

• Tilbehøret er defekt, skadet eller ikke Apple-sertifisert

• USB-laderen er ikke laget for å lade enheter

Følg disse trinnene:

1. Fjern eventuelt smuss fra ladeporten nederst på enheten.

2. Start iPhone eller iPod touch på nytt.

3. Prøv en annen USB-kabel eller -lader.

4. Sørg for at du har den nyeste versjonen av iOS.

5. Kontakt Apple-kundestøtte for å avtale service.

Finn ut mer

* Informasjon om laderutinene dine lagres kun lokalt på iPhone. Informasjonen er ikke inkludert i sikkerhetskopier og deles ikke med Apple.