Om optimalisert batterilading på iPhone

Med iOS 13 og nyere lærer iPhone av de daglige ladevanene dine for å øke batterilevetiden.

Levetiden til et batteri henger sammen med den kjemiske alderen, som består av mer enn bare hvor lang tid som har gått siden batteriet ble produsert. Den kjemiske alderen til et batteri er resultatet av en kompleks kombinasjon av flere faktorer, blant annet temperaturhistorikk og lademønster. Alle oppladbare batterier er forbrukskomponenter som blir mindre effektive når de eldes kjemisk. Når litium-ion-batterier eldes kjemisk, minker mengden ladning de kan holde på, noe som fører til redusert batterilevetid og dårligere toppytelse. Finn ut mer om iPhone-batteri og -ytelse og hvordan du maksimerer batteriytelsen og -levetiden.

Optimalisert batterilading i iOS 13 og nyere er utformet for å redusere slitasje på batteriet og øke batterilevetiden ved å redusere hvor lenge iPhone er fulladet. Når denne funksjonen er på, utsetter iPhone å lade over 80 % i enkelte situasjoner. iPhone bruker maskinlæring på enheten til å registrere når på dagen du lader den, slik at optimalisert batterilading bare aktiveres når det er sannsynlig at iPhone vil forbli koblet til en lader over lengre tid. Målet med algoritmen er at iPhone skal være fulladet når du kobler den fra laderen.

Når optimalisert batterilading er aktivert, vises en varsling på låst skjerm der det står når iPhone kommer til å være fulladet. Hvis du trenger å ha iPhone fulladet før dette, trykker og holder du på varslingen. Deretter trykker du på Lad nå.

ios-17-iphone-14-pro-lock-screen-optimized-charging-notification

Optimalisert batterilading er på som standard når du konfigurerer iPhone.

Hvis du vil endre alternativet for lading, gjør du følgende:

• På iPhone 14-modeller og eldre går du til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand og lading og slår av Optimalisert batterilading.

• På iPhone 15-modeller kan du velge mellom Optimalisert batterilading, Grense på 80 % og Ingen ved å gå til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand og lading > Optimalisering av lading og velge et alternativ.

ios-17-new-iphone-settings-battery-battery-health-charging-full

Hvis du slår av ladeoptimaliseringer, kan det øke slitasjen på batteriet og redusere levetiden.

Om Grense på 80 % på iPhone 15-modellene

På iPhone 15-modellene kan du velge mellom Optimalisert batterilading, Grense på 80 % og Ingen.

Når du velger Grense på 80 %, lades iPhone til omtrent 80 prosent og slutter deretter å lade. Hvis batterinivået går ned til 75 prosent, gjenopptas ladingen frem til batterinivået er på omtrent 80 prosent igjen.

Når Grense på 80 % er aktivert, lades iPhonen til 100 prosent en gang iblant for å opprettholde nøyaktige statusestimater for batteriladingen.

Hvis optimalisert batterilading ikke aktiveres

Optimalisert batterilading er utformet for å aktiveres bare der du oppholder deg mest, som hjemme eller på jobben. Funksjonen aktiveres ikke når du bruker telefonen mer uregelmessig, som når du er på reise. Derfor må enkelte stedstjenester være slått på for at optimalisert batterilading skal aktiveres.* Stedsinformasjonen denne funksjonen bruker, sendes ikke til Apple.

Følg disse trinnene:

• Gå til Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Stedstjenester, og slå på Stedstjenester.

• Gå til Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Stedstjenester > Systemtjenester, og slå på Systemtilpassing.

• Gå til Innstillinger > Personvern og sikkerhet > Stedstjenester > Systemtjenester > Relevante steder, og slå på Relevante steder.

Finn ut mer

Finn ut hva du kan gjøre hvis enhetsladingen slutter uventet.

* Optimalisert batterilading trenger minst 14 dager på å lære vanene dine. Funksjonen slår ikke inn før denne perioden har gått. I tillegg må iPhonen din gjennom minst ni ladinger på fem timer eller mer på et gitt sted for at Optimalisert batterilading skal aktiveres.